Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Panasonic DMC-FZ50 vs Olympus E-410

Pozdrav forumašima,

Evo nakon godine dana moj Sony-a H2 prešao bih na nešto ozbiljnije i kvalitetnije. Pošto mi je fotoaparat od velike važnosti u mom poslu treba biti što funkcionalniji. Kroz nekih mjesec dana planiram kupnju novog fotića i za oko su mi zapela ova dva modela. Pročitao sam dosta o njima no zanima me i mišljenje vas koji ste imali doticaja s tim fotoaparatima. Imali li uopće neke značajnije razlike (u kvaliteti fotografije i mogućnostima) ili je to sve tu negdje u blizini?

Zahvaljujem

LP
    Nikola

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nikola H Pregledaj post
    Pozdrav forumašima,

Evo nakon godine dana moj Sony-a H2 prešao bih na nešto ozbiljnije i kvalitetnije. Pošto mi je fotoaparat od velike važnosti u mom poslu treba biti što funkcionalniji. Kroz nekih mjesec dana planiram kupnju novog fotića i za oko su mi zapela ova dva modela. Pročitao sam dosta o njima no zanima me i mišljenje vas koji ste imali doticaja s tim fotoaparatima. Imali li uopće neke značajnije razlike (u kvaliteti fotografije i mogućnostima) ili je to sve tu negdje u blizini?

Zahvaljujem

LP
    Nikola
    Ovdje ne govorimo o foto aparatima iste klase.

Dapace, govorimo o prilično različitim modelima i klasama. Panasonic FZ50 pripada vrhu ponude ne SLR digitalnih foto aparata, dok je Olympus E410 prvi i najjeftiniji model digitalne SLR ponude. Stoji cinjenica da je E410 prilicno neuvjerljiv kao SLR, kako prema svojim dimenzijama i masi, tako i mogucnostima i optici koju isporucuju sa njim u kit ponudama. Cijena je jedini pravi razlog radi kojega bi se netko mogao odluciti za kupnju ovoga Olympusova modela.

O ovoj dvojbi moglu bi se porpilicno raspravljati, jer definitivno ima razloga za i protiv za svako od ove dvije opcije.

S obzirom na svoj stav da SLR aparat nije iskljucivo determiniran samo mogucnoscu izmjene objektiva, vec da je to klasa koja bi korisniku trebala pruziti i mnogo vise od toga, kupnju ovakvih SLR poluproizvoda bi izbjegao.

Dakle, ili odluka na kupnju vjerojatno i ponajboljega prosumer modela (FZ50, ovu izjavu treba uzeti sa rezervom, odnosno trenutno je tako, ali s obzirom na najave proizvodjaca u dolasku su modeli koji bi definitivno trebali nasljediti i prevladati nad modelima poput Panasonica FZ50 ili Fuji S9600), ili strpiti se jos malo, prikupiti novca i kupiti kompletniji SLR foto aparat (naravno pri kupnji SLR modela treba uzeti u obzir da kupnja samoga aparata i eventualno kit objektiva, nikada nije i konacan trosak, jer ovakav tip opreme obicno iziskuje i dodatna ulaganja).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja kao vlasnik FZ50 bi rekao: navedni DSLR će svakako brže fokusirati, možda malo brže snimati fotke na karticu i dati će bolje rezultate pri većim ISO vrijednostima.
    Sa druge strane, preko dana: imaš FZ50 koji ima 12x stabiliziranu optiku, vrlo nizak šum na ISO 100 i ISO 200, skroz uredne mogućnosti snimanja i RAW format za daljnje poboljšanje slike. I ne trebamo zaboraviti vrlo kvalitetnu optiku.
    I na kraju, ja sam tip koji vizualno ocjenjuje fotku.
    Dakle ovo je link na panasonicovu fotku, dok je ovo link na sličnu fotku E410

Kao što vidiš ,neke razlike i nema. Kod FZ50 uvijek imaš još dodatnog zooma i stabilizaciju i ako je dan u pitanju dvojbe nema.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja logika je da bi se trebalo držati redoslijeda, tj. kategorija. Skok iz H2 na SLR je možda preveliki odjednom. Mislim da bi prvo trebao u prosumer kategoriju (FZ50). Jer ako ti je H2 kvalitetom slike bio OK, bit će i FZ50, a kada bi skakao u SLR, onda je E410 u igri samo zbog cijene. Ako već ideš u SLR, onda je bolje gledati pola stepenice iznad. Zapravo je E410 pola stepenice ispod. Znači, E510(Oly), A200(Sony), K200D(Pentax), 400D(Canon), D60(Nikon). Uz njih neki od univerzalnih objektiva (18-200, 18-125, 28-300), bilo originali ili Sigme, Tamroni.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm... dali ste mi bome dobro za mislit i podosta za čitat. Kad bih recimo prelazio na SLR kakav bi izbor bio sony a200 te koja je razlika između oznaka A200, A200K i A200W? Da li je cjena od 4200 kn za fotoaparat s objektivom ili samo tjelo? Uglavnom mnogo hvala za pomoć i razjašnjenje

LP
    Nikola
    Zadnji uredio Nikola H : 06-02-2008 u 21:46

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A200 je nasljednik A100. U odnosu na njega ima nešto popravljen šum i dodanu osjetljivost od ISO3200, sasvim upotrebljivu.

A200 je samo body, A200K je body i osnovni kit objektiv (18-70) - 4500kn, a A200W je dual kit, s dva objektiva (18-70 i 75-300) - 6000kn.

Za početak, preporučam A200K (ako se odlučiš za Sony). Canon i Nikon u istom rangu su oko 1000kn skuplji, a Oly E-410 je oko 1000kn jefitiniji, ali i niže pozicioniran. U rangu je E-510 koji je tu negdje (ali ima LiveView).
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Puno hvala na pojašnjenju Mislim da ću još malo sačekat, do toga učit čim više i na kraju ipak uzeti Sony-a pošto sam svojim zadovoljan i nekako sam naviknut na njih. Oly mi nikako ne leži, probao sam bratovog i nije po mom guštu. Uglavnom zahvaljujem vam ljudi na pomoći

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nikola H Pregledaj post
    Puno hvala na pojašnjenju Mislim da ću još malo sačekat, do toga učit čim više i na kraju ipak uzeti Sony-a pošto sam svojim zadovoljan i nekako sam naviknut na njih. Oly mi nikako ne leži, probao sam bratovog i nije po mom guštu. Uglavnom zahvaljujem vam ljudi na pomoći
    Tu smo da pomognemo.

Oni koji bastine Sony opremu, mogu definitivno pronaci i digitalni foto aparat koji ce ih zadovoljiti i u SLR segmntu. Sony modeli koji se baziraju na Konica Minolta tijelima dobra su kupnja, i svakakokvalitetnije ulaganje od npr. E410 modela.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Panasonic FZ50 recenzija
    By pepi_31 in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 04-09-2008, 16:05
  2. canon s5, fuji s9600, panasonic fz50
    By pajic3 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-09-2007, 17:56
  3. Koji ultrazoom (Olympus SP 510, Sony DSC H7, Panasonic FZ8)
    By superana in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 30-07-2007, 18:28
  4. Panasonic DMC FZ50 vs Samsung Pro 815
    By minolta in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 14-02-2007, 00:10
  5. PANASONIC DMC-FZ5EG-S ili OLYMPUS SP-500 pitanje je sada?
    By ivek66 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 26-04-2006, 15:40

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove