da li bih onda mogao napraviti update firmwarea preko NSU-a ?
jel to netko probao, da ne sj... mob.
hvala na savjetima...
updateovao sam na v15.0.15 i bolja kamera i mozda malko brzi telefon....
Zadnji uredio Z1000 : 21-01-2008 u 12:19
da li bih onda mogao napraviti update firmwarea preko NSU-a ?
jel to netko probao, da ne sj... mob.
hvala na savjetima...
edit..rijesio pitanja iz ovog posta..
znam da trebam napraviti backup podataka prije update-a, ali mene zanima da li svi programi rade poslije update-a, ili postoji mogućnost da se neki program mora ponovno instalirati...
Bok ljudi, nedavno sam kupio E65, mob. mi je super, ali muci me jedna stvar nikako ne mogu napraviti update softvera preko Nokia Softvare Updatera, kada pocne traziti uredjaj Pc Suite mi pokaze da je mob. disconnected via USB i nakon toga se opet spoji, ali postupak ne uspije, pa ako netko zna nesto vise o tome molio bih da mi odgovori. Hvala!
Hajdmo redom.
Potpuno isključi/zatvori Nokia PC Suite (tako da nema ni njegove ikone u trayu),skini i instaliraj zadnji driver (ovdje),instaliraj ga pa spoji telefon na kabel i pričekaj dok se instaliraju driveri - sve će ići automatski i samo završiti.
Zatim pokreni NSU (bez PC Suitea,ako treba i iz Program files oldera ukoliko ti nije u All programs popisu) i prati upute.
Naravno baterija neka je puna i najvažnije - napravi backup na memorijsku karticu (u meniju pokreni Mem.card aplikaciju pa u njenim opcijama nađi) kako bi mogao vratit imenik i ostale važne podatke nakon nadogradnje jer oni nepovratno nestaju.
PC Suite zna na nekim N80 modelima izazvati iste simptome,telefon je spojen ali ga NSU nemože prepoznati.
Ja osobno nemam uopće PC Suite instaliran na kompu,samo NSU i sve radi savršeno.Za ostale potrebe koristim MOBILedit i MobiMB.
A evo i vijesti od NSU-a,izvinte što nije bilo prije,nestigoh:
Izvorno postao Nokia software update news
Pokusao ponovo i nista, moj product code je 0554111, mob. je kupljen na crno sa TIM mreze i ima hrv. jezik, na 19 strani post 474 ove teme nasao sam da treba ukucati code 0542345 i da se onda moze updaitat software pa me zanima da li je to odgovarajuci code i da li ce to rijesiti moj problem. Hvala!
ako je E65 u pitanju, ja sam koristio 0542345. i imao sam hrvjezik...
Nešto malo u update Softa kod E65 ti se pisalo i u slijedećoj temi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50691
pa ju pogledaj...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pokusao sam sa promjenom product coda i uspjesno ga promijenio u 054234, ali mi je problem ostao isti u trenutku kada NSU trazi uredjaj, odspoji se od PC-a i opet se spoji s time da je i prije toga bio spojen i postupak ne uspije.
Zadnji uredio neno2 : 25-01-2008 u 18:42
Pozdrav N. 3110c spajam preko kabla i zelim napravit Phone software update dobivam poruku "Connected phone not recognizet"?
sta bi to bilo sad?
- Skini zadnje drivere (Nokia_Connectivity_Cable_Driver_rel_6_85_10_0_eng. msi) vidi moj post br.509,
- skroz isključi PC Suite da ga nema ni u trayu,
- instaliraj nove drivere,
- spoji mobitel da se novi driveri instaliraju (ako neće onda prvo makni stare pa instaliraj nove)
- ako komp traži;napravi restart
- ukoliko ti je mobitel još spojen na kabel pokreni NSU i nastavi po uputama koje ti daje.
Javi rezultate.
meni to neradi probal sma i pise mi conectet phone was not recognized
smsfreak pratil sam tvoje upute
Ljudi ja jos uvijek ne uspijevam napraviti updait na E65, mada sam isprobao gotovo sve nacine ovdije opisane, po vise puta i nista, NSU i dalje kaze "Unable to find phone". Pa ako netko ima rijesenje neka javi. Hvala!
da li treba neki poseban, original kabal da se updatea 5,50 na 6300
krene sa podizanjem novog softa, i onda mi je izbacio nesta za kabal, ja odma prekinuo nisam ni skuzio sta je pisalo
...btw..probao sam sa kablom od v3
u slucaju da mi treba kabal, dal da probam nabavit neki nokijin kabal sa nekog drugog modela ili da ga nosim u mobis da mi oni stave soft i koliko to kosta..da se mene pita ja bi da je free
edit: evo probao ponovo i sad se vise ne da povezat, kaze da spojim mob sa kablom, a vidim spojen mi je sa ps suite-om, al eto kad ide update onda kao nije spojen
Zadnji uredio igor.sb : 01-02-2008 u 14:17
kod mene sve sređeno, stavio sam na komp od frenda NSU i tamo iz prve apgrejdo firmware.... do kompa je....
....
Da li možda netko zna, da li će se pojaviti nova verzija firmware-a za Nokiu E61i?
i ako će se pojaviti, kada ??
(mislim na noviju verziju od 2.0633.65.01 ; 03-10-07 )
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Dodaj si ovaj RSS kanal u neki od njuz readera pa ćeš znati kad je izašao a i ostale vijesti vezane uz Updater.
Da li neko zna da li je izasao novi firmware za N80i?Evo vec isti je pola godine.Ne mogu da vjerujem da Nokia to dozvoljava. Ima nekih sitnih bugova ali opet bi to trebalo davno da se ispegla...
YumIRC:
http://www.yumirc.org
Software available again for Nokia 3109, Nokia 3110 Classic, Nokia 5200, Nokia 5300, Nokia 6300 and Nokia 7373
Software updates are available again for the products listed above. In January Nokia had to temporarily remove all software updates for these products due to problems experienced while trying to update certain software with the Nokia Software Updater.
Bookmarks