Evo ak niste znali i to je odnedavno moguće. Na službenim Nokijinim stranicama pod "support" sve piše. Prvo provjeriš jel je tvoj model podržan, skineš updater koji ima oko 15mb, instaliraš prog, spojiš telefon USB kablom (moj je DKU-2) i piči po novi firmware. Jedino je bed što za N6630 imaju verziju 5.03.08 na koju je moguće nadograditi telefon, tak da moj za sada neće okusit novi firm dok ga ne stave, a vjerujem da će to biti uskoro jer ovo je još friško sve. Igrajte se malko.
imas neki link?ja ne mogu nista naci![]()
zahvaljujem se. za sada su podrzani samo ovi modeli:
N70
N72
6131
6630
6680
6681
6682
![]()
Svako nek si nađe što mu odgovara, ali mislim da je ovo davno trebalo biti napravljeno. Recimo, ako si prije bio izvan ZG, morao si odnijeti mob u lokalni mobis i čekat 2 tjedna da ti ga vrate upgrejdanog za 170kn. Jedino ko nije imao garanciju, taj je mogao otić kod lokalnog meštra i coltat 120kn za flash.
jesi ti fashao svoj mob? jel sve radi kako treba?
Nisam, sve prođe u redu što se tiče spajanja i prepoznavanja telefona ali kaže da je moj telefon "up to date" tj. ne treba ga nadograđivati. Kao što sam i rekao u prvome postu, čekam da stave zadnju verziju pa ću ga flashnit. Neznam uopće koja im je to fora stavit predzadnji soft na raspolaganje.
Može pitanje?
Što ako pukne veza tokom takvog upgradea?
Mislim postoji FAQ http://www.nokia.co.uk/nokia/0,8764,95600,00.html
Ali nisam vidio ništa o pucanju veze.
Valjda je isto kao i kada ti je bat prazna.
"If power is lost during the download phase, you will either have to start the sequence again or take your phone to a Nokia Care service point."
Zadnji uredio Ico : 21-09-2007 u 14:03 Razlog: spoji postove
Da, valjda je bitno da se ne flesha boot loader...ostalo je manje-više reparabilno![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Jel zna netko koliko otprilike vremena treba da se upgreada preko neta?
Piše ti u FAQ http://www.nokia.co.uk/nokia/0,8764,95600,00.html#5Izvorno postao SEGA
Da, sad sam procitao. E imas dvije metode upgradea koliko sam ja vidio. Jedna jeIzvorno postao observer
preko interneta, a druga ne?
Ovo je genijalno, pogotovo sa svim bugovima koji se redovito pojavljuju u Symbian Nokiama.
Sada će mnogo češće izlaziti update i razni ispravci u softu.
obavezno
Sticky
Jos jedno pitanje, dali mi ostane HR meni?
120kn? odakle ti takva cjena?Izvorno postao bpodnar
ali i mnogo vise nokija unistenih koji ce dolaziti na popravka jer je pukla veza ili se bat ispraznila...Izvorno postao andrija
PS. pogotovo ako nemas ganranciju, a crkne ti tel.
Zadnji uredio Ico : 21-09-2007 u 14:05 Razlog: spojio postove
Evo sada sam upgreadao, sve radi, HR meni. Odmah u sticky!
Verzija je 6.03.08, pri upgreadu mobitel mora biti ukljucen u uticnicu i prvo se downloada firmware pa tek onda upgreada tako da nema bojazni od pucanja veze. Ma odlicno,![]()
Zadnji uredio Ico : 21-09-2007 u 14:06 Razlog: spojio postove
Odlično, to treba probati.Izvorno postao SEGA
A što prije nisi imao HR meni?
Ma imao sam, samo sam mislio da ce mi ovaj firmware to obrisati.Izvorno postao observer
e ovo su odlicne vjesti, ako se prvo skine firmwer a onda upgejd... odlicne vjesti.Izvorno postao SEGA
Pa toliko je mene tražio jedan frajer iz OS, točnije mislim da je iz Višnjevca, zaboravio sam mu ime/nadimak. Ja sam rekao da mi je puno i nakon toga odnesao jednom lokalnom meštru koji mi je uzeo 80kn i uštedio put u OS.Naravno, tog čovjeka su proglasili "kokošarem" jer je tako jeftin i kao to nevalja,bla,bla,bla. Isti taj tip mi je spasio telefon kad sam pao s njim u vodu - ultrazvučna kada.Izvorno postao khideg
Izvorno postao SEGA
Neznam zašto onda meni neće nadogradit na 6.03 verziju, a imam 5.03? Čudno...
Stigao mi je odgovor od Nokia.hr. Pitao sam ih za tu novu mogućnost upgradea preko njihovih stranica, tj. zašto mi neće apgrejdat na zadnju verziju 6.03, a mamlazi mi odgovoriše da to još niti nije kod nas dostupno. Koji krelci, svaka im dala.
Zadnji uredio Ico : 21-09-2007 u 14:07 Razlog: spojio postove
Mozda jos nije bilo 6.03 kada si ti probao upgreadat, stvarno je malo cudno...Izvorno postao bpodnar
Evo kakvu ja poruku dobijem kad hoću stavit novi soft, a imam v5.03.08
http://rapidshare.de/files/30344612/updater.jpg.html
meni također nije uspjelo upgrade-at N6680 na najnoviju verziju.
Kao nema novije verzije, a ja imam up to date soft unutra.![]()
E....onda mi je puko film pa sam ju upgrade-ao sa Phoenix-om![]()
On se nije bunio he he
Izgleda da oni smatraju zadnji i predzadnji firmware aktualnim, ja sam imao stari tim-ov 4.... firmware i upgreadao bez ikakvih problema.Izvorno postao bpodnar
Moguće, možda su zamenarive promjene između zadnje i predzadnje verzije pa nema potrebe za nadogradnjom.Izvorno postao SEGA
No sumnjam. Tu mi je nešto sumnjivo.
Trebalo bi raditi.
Možda ovisi od vrste moba.
Vidim da netko pokušava na 6630, netko na 6680 itd.
Možda se nešto razlikuje.
Bookmarks