A moj prijatelju...recesija je velika.I u drugim drzava je tako, nemoj misliti da je i njima bajno.Bas sam pricao sa jednim prijateljem iz Italije i kaze da je tamo katastrofa, a vjeruj mi da je njihovo gospodarstvo puno jace nego nase.
...slušam vijesti i ne mogu vjerovat...
...cijene odlaze gore a plaće stagniraju...
...gospoda u vladi imaju ručak, kojom se može nahranit tročlana obitelj, za 20kn - dok građani moraju izdvojit oko 100kn za najosnovniji malen ručak...plaća im je min 13000kn dok obični ljudi dobivaju prosječno 2000kn...
...struja ide gore, nafta...to povlači podizanje daljnjih cijena...
...žito se uvozi,a Slavonija ju može proizvest da se još i izvozi...
...plin se uvozi - iako ne znam kako jer su se nedavno hvalili da ga imamo i previše...
...ŠTO I KAKO DALJE......
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
A moj prijatelju...recesija je velika.I u drugim drzava je tako, nemoj misliti da je i njima bajno.Bas sam pricao sa jednim prijateljem iz Italije i kaze da je tamo katastrofa, a vjeruj mi da je njihovo gospodarstvo puno jace nego nase.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
wild hoces da ti nadjem neku ovdje u kanadi da se ozenis... dodjes zivjeti preko bare...ha?
da vidis sta nije zivot...
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Ako se Jamal zali na zivot u Kanadi, kako bi mu ode bilo??
Ili je problem u sentimenatalnoj naravi? Mni bi to vjerojatno bio problem br.1!
FORD FOCUS RS500
I like it!
Pobuna postoji i to svake cetiri godine, tako da se mozes zahvaliti onima koji su glasali za HDZ (42% od ukupnog broja izaslih na izbore) i njihove sluge HSS, HSLS i SDSS.
A kad mi netko prica o jugoslavenskoj "tamnici naroda" posaljem ih u ku*ac jer bi zaboravio domoljublje, hrvatsku, himnu i sve te izmisljotine za dobar posao, stan i sigurnost. Danas nisi siguran da ces prezivjeti i ako imas posao, a onda je svatko tko je htio mogao imati posao.
Da me se pita dal bi da moja obitelj i ja zivimo odlicno, sa svime sto nam treba, no da se odreknemo domovine - stajao bi prvi u redu.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
sto i kako dalje?
pa logicno je..
u EU..
tak da nam spice jos vece cijene i jos gore poreze.. but hey, idemo u EU!!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
... masovno iseljavanje i trbuhom za kruhom i od....š ovo, bio radio ovo ljeto u USA i id..t vratio u nadi biti će bolje, možeš mislit kad. Možda odem opet ali neznam, tko ima priliku neka ode gdje misli da će mu biti bolje, bez nostalgije za krajem.
http://www.lakunoc.hr/filmici/s01.mov - original
i jubito
Samo su se krivo izrazili na plakatima i u reklamama,trebalo je pisati: Idemo dublje! (c) Feral Tribune
Za ostalo vidite ovdje.
A u vezi nostalgije koja se spominje,ja sam iz Požeškog kraja otišao u Rijeku raditi prije 6 godina i aposolutno nikakvu nostalgiju nisam osjećao niti još ne osjećam.Gospodarstvo je na skali od 1 do 10 negdje na 1,8.
svi samo kukaju
istina je da su plaće male i da cijene svega rastu..
al ******, masa ljudi samo sjedi doma i žali se na sve..
a opet s druge strane tako loše živimo,a svi masnovno u shopping idu, voze nove aute, odijevaju se u skupim dućanima...
+ đabe se netko žali, oni gore gledaju samo svoju guzicu, boli njih đon kako je građanima..dok je njima dobro mora biti i nama
kako bi se reklo, Bog je prvi sebi stvorio bradu
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
a jebotë najlakse je kukat ... treba radit , snac se , proizvest.
a ove price za odlazak u inozemstvu , kanada se spominjala reci cu samo el o el. nema tih novaca ze koje bih otisao od doma na stalno.medu strane ljude , di nikog neznas , di je klima u kurcu , a i ljudi nisu bas nesto (ono kanada haloo svi ih sprdaju)
za kaj , da bi mogo rec da zaradujes vise $ godisnej od mene?i , jesi zato sretniji do mene?nebih rekao.
Hrvatska![]()
ja nebih iz Zagreba otiso lol , a kamoli iz zemlje.
i za kraj balade , jedna prigodna
http://www.youtube.com/watch?v=wJkZE5MtsR0
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
prosvijetli me u cem sam je promasila?! i zbog cega ti mislis da bi nam prema standardu te blagostanju u drzavi i gospodarstvu ulaskom u EU bilo bolje??
ajt, ako je itko ođe na ovom forumu za to da udjemo u EU, recite mi konkretno zasto? po cemu bi nam bilo bolje?
EU jedva ceka da se dograbi nase obale i nase vode! a to ce joj bit uvelike olaksano ako mi postanemo clanica! sada kupuju nekretnine po Jadranu za relativno masne pare i tesko do njih dolaze (tu mislim na pojedince, a ne na velike hotele i kompanije), no kad postane punopravna clanica, ode nas Jadran u tri mile matere! vrlo je vjerojatno da ce i vodu eksploatirati do te mjere da se vrlo brzo necemo moc dicit cinjenicom da smo medju rijetkim zemljama koje imaju pitku i zdravu vodu iz pipe! bit ce priljeva stranog kapitala, sirenja stranih kompanija, to svakako, no gdje je u tome nasa korist? na sva dobra radna mjesta i vise pozicije stavljat ce svoje ljude, dakle strance, a mi cemo bit jeftina potrosna radna snaga! porezi i cijene ce se izjednacavat sa cijenama i porezima zemalja koje su daleko razvijenije i discipliniranije od nas. odn, da pojednostavim, EU ce nam donjet kapitalizam u citavom svom sjaju: bogati ce biti jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji! al ajt, necmo morat bacat pare svakih par godina na putovnice, moci ces gol i bos setat europom!
sta smo mi jednoj europi? boli njih europski supak za nas rvate..
isto kao sto sam neki dan raspravljala s cacom u svezi nato - a. zadnje sto se potezalo po novinama jest da nece bit referenduma za ulazak u nato. ma super. i kaze moj caca da to i nije tako lose, jer istina bog, srbima nikada nije za vjerovati, moze im se sutra opet sprdnut ici na granicu karlobag - karlovac - virovitica.. sve to stoji, naravno, i kaze moj caca, ako smo u nato - u, pa valjd ce nam pomoc, ako nista drugo, bar ce nam "zazmirit" da se branimo, a ne dam nam lupaju embargo na oruzje.. meni se uopce ne cini da je tako! oni bi svi bili najsretniji da se mi medjusobno pokoljemo do istrebljenja, pa da onda oni mogu mirno dernecit po nasem kraju! jer sta je da je, geografski gledano mi smo u idealnoj poziciji. a politicki gledano, mi smo u qrcu, sama granica pohlepnog razvijenog zapada i krvolocnog primitivnog istoka. stoljecima smo na turbulentnoj razmedji, a sve mi se cini da cemo jos stoljecima i dalje biti na istoj poziciji!
u takvim velikim savezima mi jos dugo dugo nemamo sto trazit, jer ce nas progutat za zajutrak, a ne dorucak!
Zadnji uredio La_LuNa : 15-01-2008 u 00:13
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Prosječan ručak je loš primjer, usporedi potrošačku košaricu danas i "jučer".
Naša cijena nafte nije opravdana cijenom na svjetskom tržištu i na jednom izvoru sam pročitao da je porast cijene nafte u svijetu za jednu kunu rezultirao porastom za tri kune kod nas - to je sve samo ne zbog stanja na tržištu. (ovo je podatak donešen kroz duže vremensko razdoblje naravno)Izvorno postao Wild Boy
Plina imamo 3x više nego što trošimo. Neznam za kolko ga uvozimo, ali ga prodajemo za 5 različitih cijena: izvoz - 0,97kn/l, industrija - 1,75kn/l, domaćinstvo - 2,70kn/l, autoplin - 3,35kn/l, boce - 3,24kn/l
Tko je tu lud? Isto tako, naftni plin ima status eko energenta a ne goriva, te mu cijena ne treba rasti paralelno s gorivom.. Al sve se radi da se ta nepravda ispravi
Čak bi se složio s malom
Bog je prvi sebi stvorio bradu
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
zato sto smo idijoti!!
konkreno, najsvjeziji primjer je ovo sad aktualno s uvozom plina!!
zalihe su pri kraju, morat ce se uvozit, novi udar na dzep!! a godinama vec ina vapi da se ulozi u (sad ne znam kak se to konkretno zove, a ne da mi se budit cacu da mi kaze tocan naziv) one neke spremnike, bazene, stolivec, plina kod miholjca, tocnije kod boksica u slavoniji! i madjari se ponudili za finacijsko sudjelovanje, i oni bi pripomogli, koristili skupa s nama. plin bi se skladistio, i kad se desi nestasica u ovom aktualnom spremniku, ne bi se trebalo uvoziti! ali ina sama nema para da to sprovede, ulozit u to nitko nece, i jos se zeleni nasli bunit da bi to moguce moglo bit opasno po okolis! ma super.. a zasto je to tako? zato kaj smo mi idijoti da se izborimo po pitanju za svoje dobro, i slijepo letimo za unijom koja ce drzat monopole na uvoz!
Dobrim argumentiranjem. Ne namjeravam ovdje pisati odgovor jer je offtopic i netko ce obrisati moj komentar...
Imam milijun argumenata, no prvo cu te pitati koje su nase opcije po pitanju svrstavanja vojno-politickim savezima? Prema kuda se okrenuti, jer negdje moramo? Argumenti su ti malo (oprosti mi na izrazu i nemoj uzeti to kao uvredu) seljacki jer se vodis prema nekim opcim mogucnostima poput "uzeti ce nam svu vodu", "pokupovati ce nam svu obalu i tvrtke"... 1990./1991. je odluceno da se razdvojimo i udemo u proces kapitalizma i globalizacije - sto ste htjeli, dobili ste drugovi. Hrvatska nije otok usred nicega.
www.gadgethive.com
ali poanta i je u tome da mi nismo spremni za takve vojno - politicke saveze! pogledaj stanje u ostalim trazicijskim zemljama koje su vec usle u te saveze, pa onda to usporedi s nama! i jos dodaj na to sve nas odvratni mentalitet! takvi savezi nas ce progutati, mi necemo imati pravo odluke ni u cem bitnome globalno gledajuci, dok ce oni nasim dobrima raspolagati kako pozele prakticki. i s time da ce se svi njihovi globalni potezi odrazavati i na nas.
a za otok usred nicega se djelomicno ne bih slozila! pogledaj jednu svicarsku, jednu norvesku.. razmisli zasto one nisu clanice?
no, nazalost, hrvatsku bi bilo smijesno poredjivati s tim zemljama..
glavni problem lezi u nasem mentalitetu, i ne znam sto bi se trebalo desiti da se to promijeni..
pogledajte jednu nizozemsku, koja stvara poldere kako bi mogla proizvoditi zitarice! a mi, koji imamo plodnu Slavoniju, mi u nju ne ulazemo nit najmanje, a zitarice se uvoze! i tko je tu onda lud, kako rece iksic?!
sta ce nam nase zito kad mozemo skuplje uvozit strano? slavonski seljak neka propadne, bitno da vlasnici koorporacija koje zito uvoze imaju dobit..
i definitvno se slazem s tobom u pogledu kapitalizma.. samo, zalosno je sto ga nit ti nit ja nismo trazili, a sada se moramo hoces - neces mirit s njime..
Mozemo se jedino usporedivati sa Bugarskom i Rumunjskom, one nisu niti blizu naseg standarda po pitanju placa i slicno, no oni su ipak prilagodeni EU i zato su clanice, dok je ideja usporedivanja sa neutralnim zemljama za nas nemoguca. Previse smo vezani uz druge zemlje i saveze da bi o tome uopce razmisljali.
Jedine europske neutralne zemlje koje nisu clanice EU su Svicarska i Liechtenstein. Jedna je takva kroz povijest, dok druga opet ovisi o jedine dvije susjedne zemlje. Nasa diplomatska snaga je ravna nuli, ulazak u vijece sigurnosti UN-a je utjecaj pojedinaca i sreca zbog lose organiziranosti konkurencije.
Dobro si rekla, nas najveci problem je mentalitet, no ova zemlja nece dozivjeti nikakav napredak dok ne dobije nogom u guzicu. Kada si u EU, ako nesto zajebes (recimo talijani sa smecem prije par dana) dobijes kaznu. Jednostavno se radi o tijelu koje ti olaksava komunikaciju, trgovinu, razvoj u sklopu zemalja clanica, no sa druge strane stiti svoje stanovnike i ljude od same drzave.
Da nije bilo pritisaka izvana, danas bi imali ljudska prava na razini pocetka 90ih, bez transparencije vlasti, odgovornosti prema gradanima i jos milijun drugih stvari koje su normalna stvar u EU.
www.gadgethive.com
Tek sam sad primjetio naslov ove teme (ne pitaj kako). Žalosno je da je minimalac kod nas jedva iznad 2000kn i to bruto
Tu bi trebali jače intervenirati sindikati radnika. Uz žalostan minimalac, još je gore što velika većina radnika pristaje na poslove koji su niži od njegove stručne spreme, a samim time im je niža i osnovica. Naravno da onda poslodavci nemaju potrebe za podizanjem plaća. Da se razumijemo, ne želim nikoga vrijeđati što radi "niže" poslove.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
To je naša dobra vlada!
Bookmarks