Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5
Prikazujem rezultate 101 do 121 od 121

Hybrid View

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izjava da posla ima, samo ljudi ne zele raditi je samo djelomicno tocna. istina da nas ima svakakvih, i da neki ni u ludilu ne pomisljaju raditi van struke, no kad voda jednom dodje do grla, ne biras sto ces raditi. samo sto se onda prihvacaju poslovi na crno, bez prijava, pa to prema statistikama hzza opet ispada kao da nitko ne radi. i ja sam, nakon sto sam zavrsila faks bila primorana raditi na crno, jer u struci posao nisam mogla dobiti. tako da sam prakticki godinu dana bila na burzi. nakon toga usljedilo je godinu i pol pakla kod privatnika, mnogi su mi rekli da mi se dive kako sve to prezivljavam i ostajem raditi, no koliko god da je tesko, uvijek se sjetis kako je to biti bez posla, i sretan si sto imas kakvu takvu placu.
    danas sam u drzavnoj firmi, no samo na pola radnog vremena i boga molim da se otvori neka zamjena ili nesto za puno radno vrijeme. o ugovoru na neodredjeno mogu samo sanjati. mogucnost za kredite nemam. u maksimalnom dopustenom minusu sam, a i njega ce mi za 6 mjeseci srezat, jer su mi primanja sada za soma kuna manja. zivim sa starcima koji su umirovljenici. jedini luskuzi su mi pretplata na mobitel i maxdsl na kompu kojeg mi je sklepao frend. yebeni luskuzi
    24 su mi godine. oke, nije to tak puno, ali svejedno, da pozelim brak, obitelj, djecu, na koju yebenu foru da ja to izvedem? di da zivim? s cim da kupim auto? a o troskovima zivota da ne pricam..
    ne znam ama bas nikoga tko danas zivi bez kredita i minusa!! i onda ce doc neka tamo europska unija, i koja meni i svima nama korist od nje? standard i cijene ce se izjednacavat s ostalim clanicama, no opet se sve svodi na isto. doci ce dan kad ce nasa mjesecna primanja mozda i biti 4000 eura kao sto je netko naveo, ali ce svi ostali troskovi zivota rasti ekvivalentno s tom placom, pa onda tu jos nadodajte nove poreze koje ce donjeti unija.. nista se ne mijenja, ama bas nista!
    ajmo konkretno uzet jednu razvijenu svicarsku za primjer! imam frendicu koja gore zivi prakticki od rodjenja, tamo je zavrsila skolu, ima njihovo drzavljanstvo. i sad se ta cura vratila u hrvatsku i ovdje zavrsava ekenomski faks koji ce joj u svicarskoj biti priznat. zasto? zato kaj bez njega posao ne moze dobiti, a cijene skolovanja su puno vise no sto su kod nas. cijene iznajmljenih stanova, troskovi zivota, to su cifre koju su nama nezamislive. i tako je apsolutno svuda u svijetu!
    valjda je jasno da problem nije u vlasti na vrhu, nije u europskoj uniji.. problem je poprimio karakteristike globalnog razmjera. i samim time ova tema zapravo ni nema nekog smisla. tako nam je kako nam je, promjene nece doci preko noci, niti mi kao pojedinci, drzava ili clanica nekog saveza mozemo igrati presudnu ulogu u njihovom provodjenju.
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Neka nokia
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LA nuna imas pametna razmisljanja

Gledam na drugoj temi decka od 15 godina koji je spreman dati 4000 kuna za jaknu i kapu, eto ti tu glavni problem; u skolama ih pilaju sa 120 lektira i 300 datuma iz povijesti umjesto da ih uce osnovama monetarnog sustava, dionicama, poslovanju, konkurentnosti. Pa se mi onda cudimo zbog cega se netko zaposli sa 20 godina, zivi sa starcima u stanu i digne kredit 7 god na 1/3 place samo da bi u dvoristu bio audi a3 ili bmw.
    It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Slide Pregledaj post
    LA nuna imas pametna razmisljanja

Gledam na drugoj temi decka od 15 godina koji je spreman dati 4000 kuna za jaknu i kapu, eto ti tu glavni problem; u skolama ih pilaju sa 120 lektira i 300 datuma iz povijesti umjesto da ih uce osnovama monetarnog sustava, dionicama, poslovanju, konkurentnosti. Pa se mi onda cudimo zbog cega se netko zaposli sa 20 godina, zivi sa starcima u stanu i digne kredit 7 god na 1/3 place samo da bi u dvoristu bio audi a3 ili bmw.
    dobro je jos ako se zaposli pa dize kredu, ja znam mnoge koji su se bacili u kriminal zbog visokih apetita.
    ali kad pogledas, nama je sve sivo.. minusi, prezivljavanje, krediti, i opet minusi..
    njima je ili crno, ili bijelo! ili ga ulove, pa potone na dno dna, ili mu je milina i zivi od svog kriminala kao bubreg u loju barem ima solucije. mi nemamo ni to, imamo puko prezivljavanje
    poznajem osobu koja je odlezala svoje zbog oruzanih pljacki.. prividno je u njegovom zivotu bilo sve super, sin jedinac, starci koji ga obozavaju i rintaju da mu mogu svasta priustiti.. ali inteligentno momce je zakljucilo da ne zeli do starosti rintati za neku mizeriju, da si ne smije dopustiti da ga djeca jednog dana nesto traze a on im to ne moze priustiti, i povrh svega glavni argument mu je bio da on zeli stalno biti uz svoju djecu, a rintajuci, on to nije u mogucnosti. zato se momce bacilo u kriminal.. jbg, nije mu uspjelo.. ali da je, kaj bi mu falilo osim mirne savjesti?
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5

Slične teme

1. Iste grafičke drugi proizvođači
    By informer in forum Stolna računala
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 04-07-2007, 20:26
  2. Neupućeni građani u raljama T-COMA
    By koccolino in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 11-03-2007, 22:19
  3. Neupućeni građani u raljama Optime!