Vrati, objasni, zamijeni za iste il drugi model. Vjerovatno se pojačalo pregrijava (loš kontakt s hladnjakom).
kupila sam doticne zvucnike u Chipoteci u subotu. jucer sam skuzila da nesto s njima ne stima.
odozada na subwooferu, gdje je panel na kojem je podesavanje bassa i prikljuci, woofer se jako zagrijava. nakon nekog vremena toliko se zagrije da na sarafima ne mogu drzat ruku kolko su kipuci. nakon otprilike pola sata do sat vremena membrana woofera pocne lupkat i proizvodit zvukove poput otkucaja srcai jos sam skuzila da kada ustekam slusalice u control center, ne mogu ih nit stisat nit pojacat.
prvo sam mislila da je problem mozda u losem napajanju, jer su bili ustekani u produzni, no ista stvar se desava i kada ih ustekam direktno u zidnu uticnicu.
kaj, da ih nosim nazad u Chipoteku i prijetim se zakonom o zastiti potrosaca?
u cem bi mogao biti problem?
Zadnji uredio La_LuNa : 14-01-2008 u 21:09
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Vrati, objasni, zamijeni za iste il drugi model. Vjerovatno se pojačalo pregrijava (loš kontakt s hladnjakom).
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
hm...pitaj dal možeš tam probat druge...
da je cijela serija, vjerovatno bi se več pročulo..
EDIT: aj probaj smanjit izlaz iz zvučne na frtalj, pusti da svira jeno pol vure, pa onda provjeri temperaturu
Ja sam imao vise logitechovih zvucnika (i sad ih imam) , i nisam jos imao problema. Ne vjerujem da je do serije jer bi bila povucena, ali probaj zamijeniti pa da vidis kako ti drugi rade.![]()
onda nić, probaj zamijenit uz probu....
no da, decko otfuro zvucnike k sebi doma, i kod njega rade normalno.. ne pregrijavaju se, membrana na wooferu ne kucka..
ne kuzim..![]()
u cem bi onda mogao biti problem?! kaj u mojoj struji doma? u zvucnoj kartici kompa?
hmmmto je več čudno sad. Kuckanje bi se moglo povezati s zvučnom, no grijanje...
[OT] možda ima veze sa onom lampom od starog[/OT]
hehe, da, lampaali zvucnici nisu nit paljeni u toj prostoriji, neg u sobi koju koristim vec godinama, sto bi zancilo da ako ne valja struja, onda bi se to vec odavno skuzilo na drugim uredjajima!
ni sama ne znam sto da napravim.. sad ispada da su zvucnici ispravni, samo su alergicni na moju kucu..
ko idijot cu vracat nove ispravne zvucnike u ducan..
i da, nemre bit do kompa nit zvucne posto sam ih stekala i u mp3 pleyer, pa su i na njemu radili identicnu stvar..
Mozda kontakti na zvucnoj...
a nis, jos cemo ih stavit u opticaj kod mene doma, ako se ponovi prijasnja dijagnoza, nema mi druge nego mijenjati ih..
i jos samo da nadodam, spominjala sam i problem sa slusalicama, kada se ustekaju u control center ne moze se uopce regulirati jacina zvuka u njima, taj problem kod decka doma nije misteriozno nestao, pa ja i dalje mislim da ipak nes ne valja s tim zvucnicima..
nisu zvucnici nis krivi..![]()
dobila sam objasnjenja za sve, obistinili su se moji najveci strahovi..
kao prvo, ono sa slusalicama da se ne moze regulirati zvuk, to navodno nije ni predvidjeno da se regulira preko control centera, vec samo preko winampa, odn programa preko kojega se slusa nesto.
a sto se tice pregrijavanja i lupkanja membrane woofera - kriva je struja u mojoj kuci, napon ih yebe..
rekose mi da su to vrlo osjetljive elektronicke stvracice.. a moja struja nije najbolje sprovedena (i nije ju caca sprovadjo po ovom dijelu kuce, nego neki elektricar!!) i zato se woofer pregrijava..
takodjer mi rekose da taj problem mogu pokusati ispraviti s onim malko boljim produznim kablovima koji u sebi imaju prednaponske sklopke, zastite, stolivec, da bi preko toga trebali raditi normalno..
sto vi mislite, hoce li raditi normalno preko takvog produznog ili da ne bacam 200 - 300 kn na to vec da odmah otpisem koristenje tih zvucnika u mojoj kuci??
Bookmarks