koliko sam shvatio, dobiješ iphone po nižoj (pretplata), ali ju ne aktiviraš i onda samo nemožeš koristiti opciju telefona...
S obzirom na megapopularnost Appleove telekomunikacijske uzdanice, nešto ovakvoga bilo je i za očekivati. Na svu sreću, prvi trojanac namijenjen mobitelu iPhone ne čini gotovo nikakvu štetu korisničkim uređajima
Kako izvještavaju stručnjaci za antiviruse, pojavio se instalacijski paket namijenjen Appleovom mobitelu iPhone, a koji se pretvara da je legitiman, no on to ni u kojem slučaju nije. Paket koji se krije pod nazivom 'iPhone firmware 1.1.3 prep' sadrži opis u kojem se navodi da ga je potrebno instalirati kako bi se mobitel mogao pripremiti za legitimnu nadogradnju firmwarea brojčane oznake 1.1.3.
Sama instalacija trojanca ne čini neku štetu iPhoneu, no njegovo uklanjanje dovodi do brisanja nekih ključnih datoteka samog sustava. Kako određeni internetski izvori navode za ovog prvog trojanca za iPod odgovoran je neimenovani jedanaestogodišnjak, no ovu činjenicu nismo uspjeli provjeriti.
Kako bilo, ova napast prva je ove vrste namijenjena mobitelu iPhone, a detalje možete pročitati u izvještaju Symanteca.
preneseno s T-portala
ovako:
u americi ako zelim kupiti iphone samo odem u trgovinu i dam $400 i dobijem ga, s njime dobivam i karticu i pretplatu koju trebam online aktivirat, a ako ne zelim, karticu samo bacim ali mi je onda iphone neupotrebljiv jer nije odkodiran za druge kartice...
znaci kazem rodjaku u americi da mi ga kupi i posalje tu u. postarina nije problem jer on placa (nema nikakve carine vec mi je slao neke stvari i samo se plati postarina po tezini)...
ovdje ga odkodiram, ima na netu uputstva kako vidio sam da nije problem...
vidio sam da ima neka nova verzija softwarea 1.1.3 ali valjda ce se i to moci odkodirat...
sada je problem punjac jer je kod njih napon 120V, a kod nas 220V, ali to mozda rijesim u chipoteci da kupim neki adapter ili pretvarac ili kupim novi originalni punjac za iphone...
i na kraju kad to sve sredim prodam ga za 500E ili zamjenim za N95 8GB..
ajd sad nek mi neko ko se razumije u to sve kaze jel je ovo moguce i ostvarivo, a ako nije neka kaze koje su zapreke...
e da jos me i zanima jel zna neko sto je stealth SIM vidim po forumima da bez tog ne mogu otključat novije verzije tj. valjda 1.1.3, da li netko zna da li mi taj stealth sim 100% omogućava da otključam i phone... inače taj stealth sim košta 100$ ali kupio bi ako radi
hvala
Zadnji uredio luka87 : 12-01-2008 u 01:56
napajanje najmanji problem.Sto se tice online registracije istina je sve to.Samo taj iphone neces jos moc otkljucat jer ga jos nemogu otkljucat tu novu verziju.Sve je to dobro nego..Mogo bi mi ti nabaviti taj iphone a?
Ne plaćaš carinu ali plaćaš PDV 22% što je još više od eventualnog iznosa carineznaci kazem rodjaku u americi da mi ga kupi i posalje tu u. postarina nije problem jer on placa (nema nikakve carine vec mi je slao neke stvari i samo se plati postarina po tezini)...
Bome problerm je jer se nove verzije 1.1.2 otb po tim uputstvima nedaju otključati. Jedini način za otključavanje takvih iPhoneova je pomoću stealth SIM kartice, cijena takve kartice kod nas se kreće između 90-120 E.ovdje ga odkodiram, ima na netu uputstva kako vidio sam da nije problem...
Nema, odnosno nije još puštena, i ne bih se baš kladio da kad izađe da će je uspjeti otkodirati, već 2 mjeseca muku muče sa 1.1.2 pa nisu uspjeli.vidio sam da ima neka nova verzija softwarea 1.1.3 ali valjda ce se i to moci odkodirat...
nemaš sa time problema s obzirom da je iPhoneov charger 100-240 V (0,15A) 50-60 Hz , tako da će ti raditi i kod nas ( uz malo tweakanja), iPhone se puni i putem USB kabla.sada je problem punjac jer je kod njih napon 120V, a kod nas 220V, ali to mozda rijesim u chipoteci da kupim neki adapter ili pretvarac ili kupim novi originalni punjac za iphone...
Računica ide ovako ,naravno ako ti je rođak dobar pa ti plati poštarinui na kraju kad to sve sredim prodam ga za 500E ili zamjenim za N95 8GB..
400$ iphone + cca 15-30 $ porez ( ovisno u kojoj je državi SAD-a) + 22% PDV-a na to(cca 90ak $), + 90-120E stealth sim (130-170$) i ispadne te
400+30+90+130 = 650 $
Naravno nitko ti ne garantira da ti neće opaliti i carinu na to, jer sa kretenoidnim babama iz Branimirove nikad ne možeš biti siguran. Računaj 14 dana u prosjeku da ti paket stigne USPS international ( što se zna razvuć i na 30-40 dana nažalost) .... e sad vidi koliko ti se isplati prolaziti čitavu ovu zavrzlamu da bi ga na kraju prodao za 50E više i kupio N95
Taj stealth sim košta kod nas od 80-120 E i jedini je način da otključaš zadnju verziju 1.1.2 ( 1.1.3 ne postoji još). Imaš tu www.stealthsim.com pa baci pogled.e da jos me i zanima jel zna neko sto je stealth SIM vidim po forumima da bez tog ne mogu otključat novije verzije tj. valjda 1.1.3, da li netko zna da li mi taj stealth sim 100% omogućava da otključam i phone... inače taj stealth sim košta 100$ ali kupio bi ako radi
hvala hvala![]()
recimo on to stavi u običnu kartonsku kutiju kako će babe u pošti znat šta je unutra i kolika je vrijednost toga???
zivi on u kanadi, kraj toronta mississauga točnije,, vidio sam da je ta firma sto pravi stealth sim isto iz kanade pa mi moze i to kupit za 99$ znaci to je 500$ i on plati postarinu,,, eto sad jedino taj glupi pdv ne kuzim kak ce mi ga naplatit kad ne znaju sta je unutra,,, vec mi je slao nest i nije me nitko pito sta je unutra niti sl....
Zato ti otvore i procijene. To obicno ukljucuje poganske obicaje i razne plemenske plesove...ako imas srece.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
izvjestaj sa MacWorlda: 4 milijuna prodanih iPhonea u 200 dana.. nevjerojatno
Tu sam sad svasta procito i posto nis ne kuzim trebam jednostavan odgovor.
Ako kupim iphone u americi hocu li ga moci koristiti kod nas i koliko bi me ta modifikacija kostala.predpostavljam da treba napraviti mjesto u koje cu stavit sim karticu jer americki model to nema.
Mater im. Po Londonu ga nude u novinama dnevnim, samo uzmi i plaćaj ko budala. Predivno ga je vidjeti uživo; čini mi se jako brz. Bit će moj, ali tek nakon što cijena padne ispod 2kkn
jucer sam vidio kopiju iPhonea uživo, dosta je velik,vrlo sličan originalu, ima dosta jak zvučnik.. evo slika pa vidite...Prijatelj mije oće prodat za 1000 kn.. Ima utor za 2 sim kartice (ali koristiš samo jednu).. Jel se to isplati??
http://i2.iofferphoto.com/img/item/3...phone_copy.jpg
čuj kopija??? Neznam što dobivaš, nevjerujem da ima ekran na dodir kao original, jer koliko vidim na tvojoj slici ispod ekrana, kopija ima đojstik(original nema). Osobno ja nebi to uzimao, pitanje dali bi ti radilo na Hr SIM kartice (provjeri), ali za 1000Kn original iPhone se isplati uzeti...
je,to je kopija,ali nije ti to đojstik,to ta je samo jedna tipka.. ide hrvatska kartica i ima touch screen.. sve u svemu dobra kopija..
a ono, ima softver od iPhone-a ili neki svoj, ako je sve isto, lova je stvarno sitna, povoljno. Mislim da bi ja zaobišao, pogledaj kvalitetu izrade, iPhone je stvarno kvalitetno napravljen, spojevi, ubiti cijeli oklop, bez imalo škripanja.
A i koja je to marka???
Ma kakve kopije razbu.Nista to samo origigi.I koliko vidim nemas garanciu na to.Kaj ak ti crkne?a nemas servis za njega?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
zanima me što mislite o www.iphonecroatia.com.hr uskoro izlazi iz BETE
Uzeo sam prije tjedan dana iPhone i mogu reći da sam ugodno iznenađen. Mobitel je totalna šminka, jedan od najboljih ekrana, brz software, najbolji internet pretraživać koji sam vidio na mobovima, YouTube u full screenu...od stvari koje mi se ne sviđaju su da je ograničen aplikacijama koje nudi Apple, nema postavki za kameru i to je to...inače, jako sam zadovoljan i zbilja je različit od svih mobova koje sam do sad imao...
Bom Chicka WahWah
Ajde zanim me čisto ovako par stvari:
dali ga koristiš na HR SIM kartici te dali ti je softver bug-ovit mislim na radnje zumiranja slika, prstima, dali uvijek izvede radnju iz prve te dali te isto tako posluša kada ga okrečeš vodoravno/okomito.
Evo i nova verzija od 16GB: http://www.gsmarena.com/iphone_gets_...e-news-425.php![]()
dakle...napravila sam sranje i fakat slucajno stisnula yes za update verzije 1.1.3. i naravno iphone mi je rekao goodbye! molim savjet sta da sad radim?
Bookmarks