E, žao mi je što prije nisam naišao na tvoje pitanje, Ico, da ti kažem svoja iskustva.
Kupio sam ga zbog Blackberryja, jer sam htio imati to e-mail rješenje. Nažalost, odmah su me u T-mobile centru upozorili da oni ne garantiraju da će to raditi, jer svi imaju problema s tim. Zašto onda uopće reklamiraju tu ponudu?!? Savjetovali su me da uzmem baš Blackberry mobitel, jer bi me došao samo 100 kuna više, ali taj je sav plastičan, display ima 256 000 boja, a ne 16,7 mil kao Nokia, slova su sitnija. Kompliciraniji je, ali zato ima više mogućnosti. Osim toga, Blackberry ima ono fenomenalno rješenje s kuglicom za kretanje po displayu. Bila je tamo slučajno i neka mlada poslovna cura koja me nagovarala da uzmem Blackberry jer joj je izvrstan u korištenju. Osim toga, kod njega e-mail stvarno funkcionira. Kompiciraniji je, ružniji su meniji, ali je funkcionalniji i bolje radi. Brži je, itd....
Nakon sat vremena od izlaska iz T-mobile centra ustanovio sam da mobitel (E61i) ne može slati attachmente u mailu, iako ih može primati i forwardirati. Nokia support je beskoristan i tvrde da je je to implementirao T-mobile, pa nek se s njima 'vatam. Netočno - Nokia je ubacila taj komad softvera "Blackberry za Symbian". Briga njih. Onda sam se sjetio da je Nokia ipak kompanija iz dalekog Turkmenistana, a taj smiješni Symbian su napisali izbjeglice iz Ugande u prihvatnom kampu, pa.... tko mi je kriv...
Naravno, ne može slati attachmente ako koristiš to Blackbery rješenje. Ako koristiš Instant e-mail rješenje T-mobilea, onda u mobu možeš slati attach. Ali onda ti naplaćuju po prometu i ne stiže ti mail automatski, kao kod Blackberryja.
Svako malo mail uopće ne radi, pa moraš zvati support T-mobilea koji onda to resetiraju slanjem nekakve servisne knjigice u mobitel. I kažu da to poslije sam radim preko interneta... za ne vjerovati!
Ovako: u svojim reklamama i promo materijalima (to su pravni dokumenti)reklamiraju da taj mob ima Blackberry, pa se stoga radi o kaznenom djelu lažnog reklamiranja. Svi vam tamo neslužbeno kažu (uključujući šefove i Službu za korisnike) da oni ne garantiraju da će to raditi. Štos je u tome što taj blackberry plaćam 80 kuna mjesečno!! Za krepat!
E, bit će tužbe!
Inače, mob mi se jako sviđa, upravo zato jer su bezveznjaci iz Nokie shvatili da je jedini pravi mobitel METALNI mobitel, a ne ove igračke od plastike kao N73 koju koristim... takvo što bi se trebalo prodavati na placu za 200 kuna.... Tu je Motorola zakon! Samo zbog loše organizacije interfacea sam se makbuo s Motorole, inače je dizajn deset kopalja bolji od bilo koga drugog... Nije ni čudo, kad im bivši Appleovi dizajneri rade mobitele....
Display je fenomenalan, naročito kad uključiš kameru.. .slika je oštra, kao da gledaš malu televiziju... Šteta što nema fleša za fotić...
Nekidan sam vidio da je spreman Symbian 9.5, koji popravlja sve što dosad nije valjalo: brzinu, probleme s memory managementom.... Ma, bogati! Sad ste se sjetili! Za nekoliko mjeseci će izaći prvi mobovi s tim #%&$ drekom... zaboravili su nam platiti što smo bili pokusni kunići... još su se usudili naplaćivati.... A to što vežu Symbian za hardver, pa ne možeš nadograditi mob na novu verziju sustava - to nije radio ni Microsoft!!! A gore usporedbe nema! Moraš kupiti novi mob ako hoćeš koristiti novu verziju!

Odgovori uz citat
Bookmarks