Odgovor na sve to:
1) da
2) brzo
3) dobra (osim poklopca za bateriju ako se dobro sjecam)
4) glasan
5) dobre
6) sve pasu
7) mozes
Ovako, imam par pitanja za vlasnike Nokije E61i.
Zanima me par stvari vezanih za mobitel...
1) Kao prvo, da li se ispati dati 1500kn za taj mobitel (ističe mi ugovor, pa ga mislim kupiti na prodljenje ugovora) ?
2) Kakva je brzina mobitela (ulazak u galeriju, izbornik, poruke...)? recimo u odnosu na E50/N73/E65/n80 ??
3) Kakva je izrada mobitela? da li ima lufta, da li škripi?
4) Kakva je jačina zvučnika (onog za razgovore i onog vanjkog)? (također recimo usporedba sa E50/E65/N80/p990 ??
5) kakve su tipke, pogotovo one za pisanje poruke?
6) da li pašu aplikacije sa N73/n80 na E61i? ili baš moraju biti posebno za tu rezoluciju displeya?
I da, još jedna stvar:
7) kada sam u stanju čekanja i želim utipkati neki broj, da limogu stisnut samo tipke nakojim su napisani brojevi, ili moram stisnut prvo neku tipku da bi mi mob skužio da hoću utipkat broj??
eto, to je zasad od pitanja to... ako se sjetim još nečeg, pitam...![]()
Hvala vam na odgovorima...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Odgovor na sve to:
1) da
2) brzo
3) dobra (osim poklopca za bateriju ako se dobro sjecam)
4) glasan
5) dobre
6) sve pasu
7) mozes
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Hvala na brzom odgovoru...![]()
najviše me zanimalo to sa pozivanjem nekog broja i to za aplikacije...
Kakav je mobitel za držat u ruci? mislim zbog širine. da li se može normalno razgovarat sa mobitelom bez da nakon minutu-dvije zaboli ruka?
mobitel nema FP1, jel? je li mu soft sličan kao kod E65?
i da, ako surfam preko w-lana, neće se aplikacija izgasiti i javiti da nema ram-a?
ja ga kupio prije mjesec i nesto sitno, pa cu ti rec iz vlastitog iskustva
1) po meni se isplati, ali sam ga tesko naso, proso jako puno t centara dok sam naletio da ga imaju i to je bio jedan jedini
2) sve super 5+, dok nisam stavio karticu 2gb i male je napunio poslije toga ocijena 4
3) izrada super osim sta mi se zamilimetar klima onaj "poklopac" iznad baterije (tam di je kamera) to sam skuzio kad pricam pa drzim prst gore, ali po meni zanemarivo
4) vanjski zvucnik je odlican, ovaj za razgovore je dobar, problem je taj sto je mob siroki pa treba pogodit da rupu od zvucnika stavis na uho, ali priviknes se
5) meni odlicne
6) pase sve
7) biras broj ko na svakom drugom mobu, netrebas nista prije stiskat
mob za drzat u ruci je ok, cak mogu i s jednom rukom poruku pisat i sve na njemu radit. ja razgovaro po 40 min pa me nije ruka bolila. sta je fp1?
u mjesec i pol nisam dozivio da mi se aplikacija ugasila i da javlaj da nema rama, a imo sam par programa u pozadini i surfo.
Zadnji uredio m3 power : 07-01-2008 u 17:46
Malo nerviraju ti metalni dijelovi, no osim toga je odlican po svim pitanjima. Po svemu je slican ostalim S60 mobovima. Softverski je, kao i vecina E serije, jako dobar i ne ocekuj stekanja ili manjak memorije.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
..a zašto nerviraju? :-?
Bolji su od plastike po taktilnom pitanju
danas sam bio malo u t-centru i malo se "igrao" sa mobom... uglavnom, svidio mi se jako...
a i brz mi se čini, jedino zvučnik nisam isprobao...
E sad pitanje:
koji procesor ima E61i? da li je onaj "standardni" od 200(220) MHz kao kod N73 ili je možda malo brži proc u pitanju?
na GSM areni piše 222MHz (takav je i kod N73, ali mi E65i djeluje malo brže nego N73)
www.gadgethive.com
e61 ima 220mhz
najbrza nokia koja je symbian je 6120classic i n95 koje imaju proc oko 350mhz
i koji su brzi, dok je e61 normalan za mene, nije nista extra brz
E61i, bez dileme. M600i je precijenjen mob.
www.gadgethive.com
Ma ovo što se brzine tiče, to sam pitao čisto informativno (jer sam imao P990 koji je spor što se tiče ulaska u poruke ili tako nešto...)
a da je precjenjen, neznam baš, jer je dosta jeftiniji od E61i, ali nenudi ni W-lan ni kameru... ali dobro to je druga tema...
E da, morao sam rezervirati E61i, nakon što sam našao svega 2 komda u prodaji...
tako da krajem ovog tjedna kupujem E61i. jer mi se cijena čini i više nego privlačna...![]()
Da te sada malo potresem po pitanju E61i, nedavno je stari sebi produživo pretplatu i razmišljo je šta uzeti i covjek iz t-mobile mu jer reko da ne uzme E61i jer je nedavno kao navodno cjela pošiljka koju su ljudi kupili završila na servisu.![]()
Vidiš, to nije dobro...
ali pošto ima garanciju, onda nije to toliki problem...
samo da je u mobisu ne srede "po propisu" (što piše moby-u u potpisu)!
da li možda znaš zbog čega su završavale na servisu? soft ili hw ?
nekako sam imao sreće, pa sa mobitelima nikad nisa imao problema...
al šta sad, zapeo sam za taj mob...
jedno pitanje za sve: koji su vam nedostatci na E61i? (osim kamere)
www.gadgethive.com
Hvala vam na odgovorima...
danas sam kupio mob...
i stvarno sam prezadovoljan... brzina je OK, nekako mi se čini malo bržim od N73, izrada je stvarno super, ništa ne škripi i ne klima se...
jedino se još treba priviknut na tipkovnicu...![]()
ma kupio si si stari pravi mobitel , sad je jedini tvoj problem zadržat ga.. da se nadovežem glede stabilnosti .. od symb.. koje sam imao jedino na e61 sam mogao bez problema surfat i slušat mp3 .. recimo na n80 jedva da se moglo i surfat a da ne izbaci .. e61 ( a valjda i e61i ) ima jedan od najboljih web preglednika koji dosta dobro i kompletno otvara stranice ..
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
E, žao mi je što prije nisam naišao na tvoje pitanje, Ico, da ti kažem svoja iskustva.
Kupio sam ga zbog Blackberryja, jer sam htio imati to e-mail rješenje. Nažalost, odmah su me u T-mobile centru upozorili da oni ne garantiraju da će to raditi, jer svi imaju problema s tim. Zašto onda uopće reklamiraju tu ponudu?!? Savjetovali su me da uzmem baš Blackberry mobitel, jer bi me došao samo 100 kuna više, ali taj je sav plastičan, display ima 256 000 boja, a ne 16,7 mil kao Nokia, slova su sitnija. Kompliciraniji je, ali zato ima više mogućnosti. Osim toga, Blackberry ima ono fenomenalno rješenje s kuglicom za kretanje po displayu. Bila je tamo slučajno i neka mlada poslovna cura koja me nagovarala da uzmem Blackberry jer joj je izvrstan u korištenju. Osim toga, kod njega e-mail stvarno funkcionira. Kompiciraniji je, ružniji su meniji, ali je funkcionalniji i bolje radi. Brži je, itd....
Nakon sat vremena od izlaska iz T-mobile centra ustanovio sam da mobitel (E61i) ne može slati attachmente u mailu, iako ih može primati i forwardirati. Nokia support je beskoristan i tvrde da je je to implementirao T-mobile, pa nek se s njima 'vatam. Netočno - Nokia je ubacila taj komad softvera "Blackberry za Symbian". Briga njih. Onda sam se sjetio da je Nokia ipak kompanija iz dalekog Turkmenistana, a taj smiješni Symbian su napisali izbjeglice iz Ugande u prihvatnom kampu, pa.... tko mi je kriv...
Naravno, ne može slati attachmente ako koristiš to Blackbery rješenje. Ako koristiš Instant e-mail rješenje T-mobilea, onda u mobu možeš slati attach. Ali onda ti naplaćuju po prometu i ne stiže ti mail automatski, kao kod Blackberryja.
Svako malo mail uopće ne radi, pa moraš zvati support T-mobilea koji onda to resetiraju slanjem nekakve servisne knjigice u mobitel. I kažu da to poslije sam radim preko interneta... za ne vjerovati!
Ovako: u svojim reklamama i promo materijalima (to su pravni dokumenti)reklamiraju da taj mob ima Blackberry, pa se stoga radi o kaznenom djelu lažnog reklamiranja. Svi vam tamo neslužbeno kažu (uključujući šefove i Službu za korisnike) da oni ne garantiraju da će to raditi. Štos je u tome što taj blackberry plaćam 80 kuna mjesečno!! Za krepat!
E, bit će tužbe!
Inače, mob mi se jako sviđa, upravo zato jer su bezveznjaci iz Nokie shvatili da je jedini pravi mobitel METALNI mobitel, a ne ove igračke od plastike kao N73 koju koristim... takvo što bi se trebalo prodavati na placu za 200 kuna.... Tu je Motorola zakon! Samo zbog loše organizacije interfacea sam se makbuo s Motorole, inače je dizajn deset kopalja bolji od bilo koga drugog... Nije ni čudo, kad im bivši Appleovi dizajneri rade mobitele....
Display je fenomenalan, naročito kad uključiš kameru.. .slika je oštra, kao da gledaš malu televiziju... Šteta što nema fleša za fotić...
Nekidan sam vidio da je spreman Symbian 9.5, koji popravlja sve što dosad nije valjalo: brzinu, probleme s memory managementom.... Ma, bogati! Sad ste se sjetili! Za nekoliko mjeseci će izaći prvi mobovi s tim #%&$ drekom... zaboravili su nam platiti što smo bili pokusni kunići... još su se usudili naplaćivati.... A to što vežu Symbian za hardver, pa ne možeš nadograditi mob na novu verziju sustava - to nije radio ni Microsoft!!! A gore usporedbe nema! Moraš kupiti novi mob ako hoćeš koristiti novu verziju!
Zadnji uredio Maxbo : 10-01-2008 u 02:12
ovako meni je mob fenomenalan odlican mo je nemamgovora na njega na E61i ja sam se za taj mob namucil dok sam ga dobil,isam sam u t-com u karlovcu di zivim i rekli su da nemaju da trebaju naruciti i rekli da dođem za 2 tjedna ja dosao a nisu niti tada imali i onda sma moral u zagreb u t-com po njega.lol
Ma, i meni se mob sviđa, ali uzeo sam ga prvenstveno kao dodatni mobitel i samo zbog maila..... a to ne radi....
Kog ce ti vraga Blackberry, da li znas koliko to jede bateriju zbog stalno otvorene gprs veze.Kupi legalni ProfiMail, koristi IMAP pristup mailboxu i budi miran, nisi ti predsjednik uprave Plive
Svako malo mail uopće ne radi, pa moraš zvati support T-mobilea koji onda to resetiraju slanjem nekakve servisne knjigice u mobitel. I kažu da to poslije sam radim preko interneta... za ne vjerovati!
To nije servisna knjigica, nego konfiguracijska poruka za gprs i to ti salju jer sta da ti radi kad ne zna ni ona u sluzbi za korisnike nista a ti si napredan toliko da ti nije jasno zasto ti stalno salje iste knjigice ....hahhahaha ....jao vi blackberry-jevci u sve se kužite, nema baš ste top manageri.......![]()
Zadnji uredio symbianer : 10-01-2008 u 02:45
ja nemislim E61i koristi kao blackeberry. niti mi je primarno korištenje toga. eventulano uzeti w'n'w i slati e-mailove (a ti privitci/dodaci/accahemnti mi nisu potrebni)
primarno mi je jako dobra baterija, jer puno pričam, tipkovnica na kojoj relativno brzo mogu napisati SMS i W-lan, onako iz zafrkancije... da se nekad mogu spojiti na internet i malo surfati...![]()
i mene zanima zašto su završavale na servisu...
ali mislim da znam jedan razlog:
naime, kad sam stavio sim karticu u mob i prvi put upalio mob, nisam mogao ući u izbornik. Stisnem tipku za izbornik i ne otvara ga. tipke za imenik i multifunkcijska tipka super rade kao i one soft tipke.
ako sam pak dugo držao otvorio bi mi se onaj task-manager.
Bilo mi je čudno, pa reko, ajde da prije prvog korištenje malo vratim sve tvorničke postvavke, utipkato *#7370# i mob se resetirao. kad se ponovo upalio, sve normlano radi...(dobra stvar je ta što svaki mob kad kupim, prvo vratim sve tvorničke postavke)
može biti da su ga ljudi zbog toga vraćali u servis...
ali od tog restarta radi ko bubica...![]()
Bookmarks