Join Today

Vidi rezultate ankete: Koji fotić kupiti?

Glasači
8. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • Olympus SP-550

3 37,50%
  • Panasonic DMC-FZ8EG

1 12,50%
  • Sony DSC-H7

3 37,50%
  • Canon Powershot S5 IS

1 12,50%
  • Fuji Finepix S8000

0 0%
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.157, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 99,3%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koji ultra zoom fotić??

Dakle trebao bi fotoaparat do 2500kn, uglavnom za slikanje prirode (zalasci sunca, slikanje u mračnijim uvjetima)... amaterski I da koji od ovih radi najbolje video zapise?

Evo neki modeli između kojih se dvoumim:

Olympus SP 550
    - kolkovidim ima dobar optićki, stabilizaciju slike, 4 aaa baterije, ali nije sd kartica, kolko to igra ulogu

Panasonic DMC - FZ8EG u optimi dolazi s 1gb karticom, kolko sam proučavao na dpreview ima izraženiju (žarku) crvenu u odnosu na ostale, dal se da na ostalima podesti to ili ne? ... kod njega se dobi baterija li ion, pa mi to djeluje ko mana, jer u slućaju da krepa nemam bateriju

Sony DSC H7 - također ima svoju bateriju, a uz to i svoje skuplje kartice, dal to može konpenzirati boljom fotografijom ? LCD izgleda velko, neznam jel tako nisam ga uživo vidio.

Canon Powershot S5 IS - u HG-u dolazi sa 1 gb karticom. 4 aaa baterije , mali mi izgleda lcd, makar kolko če mi trebat i onak sve prebacim odmah na PC.

Fuji FinePix S 8000, ima zajedno najjači zoom i najviše pixela....

E sad, vidim da je Fuji 9600 dobar, al ga je problem nać, zum od 10 x dal je to dovoljno , dal se isplati dati tolko više love za njega, jer za tu razliku bi mogo uzet memorije

Dali uz navedene modele dolaze i punjači, torbice, trake ... ?

Napišite svaku sitnicu koja vam padne na pamet, može te mi dat i neki review, ali da je na hrvatskom jer mi nejdu baš strani jezici , i bilo bi super ako postoji neka stranica di se mogu vidit slike od tih fotića, a da nisu obrađene i smanjivane
    Zadnji uredio Poggiali : 02-01-2008 u 20:14
    http://dcigleneckiphoto.wordpress.com

Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja greška , umjesto H7 sam mislio na H9, krivo sma skužil slike na dpreview

Ak glasate za H7 to ide onda pod H9

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SGS4, SGN3
    Bodovi
    17.457
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo jedan test za Olympus SP 550 koji je meni donio presudnu ulogu za kupovinu navedenog uređaja.
    Mene je ovaj Olympus oduševio.
    Tko laže, taj i krade,
    tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
    Sve je dobro dok ne tuku !

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paaaa...
    Gledaj to ovako: Svatko želi što bolji auto za što manje novaca! Jedan ima 5-tora vrata, drugi manje troši, treći je veći, a četvrti ima serijski navigaciju! Očigledno je najbolje kupiti sva četiri ako nisi siguran za šta ti treba auto, pa si pokrio sve opcije koje možeš osmisliti u životu! Ali toliko nema nitko (bar od ljudi s kojima se ja družim!) para.
    Ja osobno pratim aktuelne modele mjesecima jer i sam nabavljam fotić.
    Ako se namjeravaš baviti amaterskom (čitaj: naprednom amaterskom) fotografijom i želiš ostati u tim vodama, tj. ne želiš biti tzv. profesionalac, onda ti ja osobno preporučujem OLYMPUS SP560UZ!
    Ima 18x zoom (27-486mm u 35mm formatu), makro , tele, 24 programa, a može i sve manuelno, pa svoju kreativnos možeš izraziti "do boli", ima i dvostruku stabilizaciju slike, tj. mogu ti se tresti ruke k`o u babe, ali slije ipak ispadaju OK!
    Malo je bolji od OLY-a 550, upravo zbog toga što ima stabilizaciju slike, a i optika mu daje mogućnost 27mm u odnosu na 28mm kod 550-tke!
    Razlika u cijeni-zanemariva u odnosu šta dobivaš za par stotina kuna više!
    OLY SP560 UZ možeš nabaviti već 2.750kn-a!

Ako još kako mogu pomoći-samo se javi!

P.S.-Ja sam odlučio pričekati još mjesec i pol, jer krajem veljače bi trebao izaći poboljšani model 560-tke, pa ako ništa spektakularno ne bude ponuđeno u odnosu na stari model, onda uzimam definitivno SP560!
    Izgubiti ne mogu ništa! Ako uzmem novi model-imam bolju tehnologiju i bolje karakteristike, a ako uzmem "stari" model, prošao sam jeftinije za (sigurno) 500-tinjak kuna!
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A dobro, vjerojatno tek krajem mjeseca mogu računat na nabavku.

E sad i ja sam malo gledao 560 model, i vidim da su kao stavili bolji senzor... al vidim da je za razliku od 550 koji je imao žarište 28-504mm, sad stavili 27-486mm. Ovo je ok kaj su smanjili sa 28 na 27, ali kaj nije bolje da je i u konačnici šira leća??

Neznam još bi najrađe uzeo S9600 , jedino mi loše kaj ima samo 10x zoom.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Između 486 i 504mm ti je mala razlika! Više se dobije kada ideš sa 28 na 27mm! U stvarnosti to ti je ista optika (leće), a sljedeći model bi trebao biti s drugim lećama, tj. trebao bi pohriti područije 550 i 560 modela i još malo više!
    S9600 ima više šuma pri noćnim scenama, 10x (što smatram velikim hendikepom, a Olyu ide još u prilog servis u hrvatskoj kojeg nevjerovatno svi hvale (a i ja imam veoma pozitivna iskustva)!
    E da-BITNO: Pošto sam vidio da ne kontaš strane jezike, OLY ti ima (jedini na HR tržištu) meni (izbornik) na HRVATSKOM JEZIKU!

Bravo za Olympus!!!

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Heh, a dobar je oly, sad najviše još dvojim između njega i H9. Sony ima nekak življu i čišću sliku, kolko sam gledal na dpreview kad slikaju one crte, ima pokretljiv lcd, ono sjenilo...
    Neznam moral budem oba primit u ruku pa odlučit

Bilo bi dobro da nađem za oba sliku bez i sliku sa full zoomom, pa da vidim kakve su kvalitete .

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam ih ja, ali ih moram pronaći pa ti id pošaljem! Istina je da Sony daje nešto više opreme, ali si u zabludi ako misliš da su slike življe! Ustvari, ja sam na to "pao", ali ima jedan veliki problem-ako na slici kojim slučajem imaš nešto više crvene, slika ti je toliko zasičena crvenom bojom da jednostavno gubi svoju draž! Naime, Sony ima nekakav procesor što pojačava boje na fotografiji i sve slike su k`o dorađene dječijom maštom! Oly opet ima sve pastelne boje i kad bi izradio sliku sa Olya i Sonya pa otišao na mjesto slikanja i usporedio ih sa stvarnim stanjem, vidio bi da je Oly daleko bliži stvarnom stanju! E sad, netko voli prezasičene slike bojom, a netko ne! Meni se to ponekad sviđa, ali u manje slučajeva, pa sam otišao u OLYMPUS vode!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesi bio na ovoj stranici?!
    Doduše, ovo je test 550-tke, ali ti test može odlično dočarati karakteristike 550 i modela 560, s tim da ti bi ti slike na 560 izgledale mrvicu bolje, jer je to pak poboljšan model! A imaš i mali rewiew Sony-a H9!
    Test ti je na 6 stranica, pa ti vidi...

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=850&z=79

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da čitao sam neš nije mi se dalo sve

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iskreno niti jedan od svih navedenih...

Ni jedan ne opravdava cijenu od ~3000 kn(a neki su i skuplji), da bi se postigao tako velik optički raspon po toj cijeni nužni su određeni kompromisi tj. lošija optika, svi imaju poprilično šuma iznad iso200 itd...

Pošto te zanima pejsažna fotografija 10x zoom na S9600 (300mm ekvavilent) ti ne predstavlja neki hendikep a kvaliteta optike, kvaliteta fotografija, manualni zoom, RAW, priključak za eksterni blic i manji šum na s9600(i to za manju cijenu) su prednosti na koje ćeš se brzo naviknuti. Jedini problemi kod s9600 su nedostatak stabilizacije i sporost fokusa u lošijim svjetlosnim uvjetima ali ako ne misliš fotografirati sport ili koncerte to ti ne predstavlja problem.

Za cijenu od 2500 kn probaj pronaći Fuji S6500fd koji je takodjer vrlo kvalitetan fotoaparat i koji je malo brži u fokusiranju ali mu nedostaje priključak za eksterni blic i ima manji senzor.

Ako uz pejzaže misliš fotografirati i koncerte, sport ili bilo kakvu akciju u lošijim svjetlosnim uvijetima zaboravi na UZ i kupi rabljeni DSLR(za približno 2500 kn možeš npr. kupiti dobro očuvani 350D s kit objektivom).
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Joj da 9600 nema stabilizaciju, a baš bed ,onda bi stalak bio obavezan uz zoom .
    90% mi treba fotić za pejsaže, i znam da 9600 radi super fotke, e sad dal postoji neki telekonverter za njega i kolko bi došo ?? Bilo bi super kad bi našo neki bar 1.7X

Također sam razmišljao o polovnom DSLR-u al nisam tolko stručan, pa nebi htio kupit mačka u vreči, ni je to čekić pa svejedno kakav je, ko zna ak je nekom pao pa se nutra neš zeznulo i sl. , a s druge strane treba imat keš

U tom slučaju rađe bi kupio eos 350D, rabljeni nego neki UZ novi, samo kad bi znao da je aparat u ispravnom stanju, eventualno da ima neš garancije.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Poggiali Pregledaj post
    Joj da 9600 nema stabilizaciju, a baš bed ,onda bi stalak bio obavezan uz zoom .
    90% mi treba fotić za pejsaže, i znam da 9600 radi super fotke, e sad dal postoji neki telekonverter za njega i kolko bi došo ?? Bilo bi super kad bi našo neki bar 1.7X

Također sam razmišljao o polovnom DSLR-u al nisam tolko stručan, pa nebi htio kupit mačka u vreči, ni je to čekić pa svejedno kakav je, ko zna ak je nekom pao pa se nutra neš zeznulo i sl. , a s druge strane treba imat keš

U tom slučaju rađe bi kupio eos 350D, rabljeni nego neki UZ novi, samo kad bi znao da je aparat u ispravnom stanju, eventualno da ima neš garancije.
    Nemam nekog osobitog iskustva sa DSLR-ovima ali sam imao priliku koristit frendov Canon EOS400D i mogu reć da su svi ovi obični fotići daleko iza tog osnovnog DSLR modela. Naime, slike uvijek ispadaju kako treba, fotke u istoj rezoluciji s tog fotića kad ih zumiraš na kompu iznad te rezolucije puno su čišće tj. ne pojavljuje se odmah pikseliziranost itd. To je zbog većeg senzora i bolje optike. Ali da bi imao neki ultrazum morao bi se istrošit za još par tisuća kuna za ultrazoom objektiv.

Ako ti ne treba SLR Olympus ili Sony su odličan izbor - kratko sam fotkao sa Sonyem H7 i bio oduševljen(a H9 sigurno nje lošiji) dok frend kaže za Olympusa da je prezadovoljan s njim.

što se stabilizacije tiče - to je obavezno jer čim zumiraš do pola ili više na tim fotićima ako nemaš savršeno mirnu ruku čak i po suncu kad je eskpozicija najkraća teško ćeš dobit čistu sliku. Moja preporuka je da tražiš u dućanu da probaš i Sony i Olympus (teško da će ti negdje dat ali nađe se svijetlih primjera) pa vidiš koji ti bolje leži u ruci i kakv je osjećaj kod okidanja te brzina izoštravanja npr. budući da si primjere slika vidio na netu a ovako da vidiš kako se ponaša fotić uživo.
    Zadnji uredio blueled : 05-01-2008 u 17:11

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam, meni više od 18x netreba zoom, tako da mi je max oly, i isto dosta ljudi hvali fotić ... Al kolko gledam testove i slike, oly uglavnom ima nešto mutniju sliku , mislim sve se da sredit u PS-u al opet. Vidio sam i slike od S9600 i nekako su me se dojmile, najbliže SLR-u, e sad svaki ima dobre i loše strane, to još moram složit u glavi, opipat u živo svakog pa odlučit.

Jedino bi mi još koristilo ak neko ima od dotičnih fotoaparata, pa da da koju sliku.

e da , minus mi za olya kaj ima xd kartice, pa mi ne pašu u PS3

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manje vise se sve bitno reklo, pa samo da dam dvije opaske.

Fuji S9600 je superiorniji model od svih ovdje navedenih. Problem jest u tome ako na kupnju racunas tek krajem prvoga mjeseca 2008. godine, da ih vjerojatno vise neces naci u prodaji, jer je proizvodnja obustavljena i na cijelome trzistu je mozda ostalo par destetaka modela.

Nedostatak IS sustava nije hendikep kada govorimo o pesjsaznoj fotografiji, pogotovo ako uzmemo u obzir da je uporabljivost visokih ISO vrijednosti kod ovoga Fuji modela vrlo realna, jer pri takvim postavkama minimalno degradira sliku (do ISO 800 gotovo da i nema pada kvalitete).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S9+
    Operater
    Tomato
    Godina
    41
    Bodovi
    17.157
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E da jedno pitanje još, vidim da se spominje da canon može zoomirati prilikom snimanja videa, kaj ovi ostali nemogu ??

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dali netko zna kada bi trebao stići na tržište nasljednik Sonya H9?!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kliker Pregledaj post
    Dali netko zna kada bi trebao stići na tržište nasljednik Sonya H9?!
    U tome segmentu jos nista nije najavljeno.

Zadnje sto je Sony izbacio na trziste su bila dva modela DSLR model A700 i model H3 (prilicno specifican primjerak H serije).

S obzirom na cinjenicu da su modeli H7 i H9 predstavljeni pocetkom 2007. godine, bilo bi logicno da do sredine 2008. dobiju nasljednike (ili barem njihovu najavu), sto bi znacilo prodaju u trecem ili cetvrtom tromjesecju 2008. godine.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moguće na PMA krajem veljače...
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Ultra zoom dileme
    By ink in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-01-2008, 08:40
  2. Olympus SP-550 Ultra Zoom
    By Boris-RI in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 16-08-2007, 14:19
  3. koji je najbolji (ultra zoom klasa)?
    By pajic3 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 23-06-2007, 01:23
  4. Compact vs. ultra zoom
    By BEBA 1964 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 22-03-2007, 22:15
  5. Gdje kupiti kompakt-digitalac "ultra zoom" (12X) klase (i koji)
    By goranbo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 21-08-2006, 22:16

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove