pozdrav forumu!
...dakle imam slicne trileme glede ultra zoom aparata kao i mnogi na forumu, bavim se pomalo grafikom, trebam aparat boljih performansi od pokojnog olympusa c - 370 koji svoje zadatke uostalom nije nikada niti zadovoljavao, nisam fotograf i trenutno smatam da mi je SLR nepotreban i vremenski i financijski, jer je ionako kupnja samog aparata tek pocetak, znaci trebam, ustvari volio bih najkvalitetnije iz ovog ranga, slike iskoristive za tisak u formatima do B2, a naravno i prosjecnu sliku u uvjetima smanjene vidljivosti, poceo sam sa canonom s3, on mi je nestao i pojavio se s5 za kojeg sad procitah da ne moze dati dobru sliku zbog velicine senzora, nema .raw koji bih koristio jer mi je poznato sto sve photoshop nudi za obradu i doradu istog, konkurenti (fuji i panasonic) ga nude, ali ne nude stabilizaciju itd... onda procitah clanak na e-fotografija gdje recezent kaze da se kvaliteta kompakata zadnjih godina srozala i da je u biti valjda ista stvar jel kupio ixusa ili s5, jer eto to nije SLR, zanima me da li je stvarno slika sa boljeg kompakta toliko manje kvalitetna od SLR-a i da li je ta ista toliko malo bolja od malog fensi kompakta koji se nosi ko privjesak za kljuceve, jer u tom slucaju (buduci da definitivno jos ne postajem SLR-ovac) radije cu nositi privjesak?

Odgovori uz citat
Bookmarks