Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 113
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Sony Ericsson V640i + 2GB
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.975, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony Ericsson V640i review

Evo da s Vama podijelim iskustvo sa trenutnim mobom Sony Ericsson V640i kojeg sam kupio od VIP-a u kompletu po cijeni 901kn odnosno 3% popusta pa me je došlo onda 875kn, nije loše jer već odmah sam u startu dobio neke novce na mobu znači 30kn u prva dva mjeseca i ostatak će mi ići 40kn tijekom slijedećih 21 mjeseca pa sam na dobitku što se tiće kupnje ovog moba.
    Uz istu SIMS karticu koju sam dosada imao od prethodnog moba Sony Ericsson T630 kojeg sam isto tako nabavio u kompletu prije 2.5god.

Bacimo se na posao, imamo dvije verzije moba što se tiće izgleda Quick Black i Havana Gold, dok su karakteristike iste, započetak pogledajmo karakteristike ovog uređaja na službenoj web stranici Sony Ericsson-a.

http://www.sonyericsson.com/cws/prod...0i?cc=hr&lc=hr

evo slike dvaju moba Havana Gold i Quick Black

Havana Gold

Quick Black

Na slijedećoj stranici možete vidjeti kako je jedna osoba u video izdanju dala review bar da vidite kak to funkcionira.

http://www.youtube.com/watch?v=aNxf2NeZKA8

Moj osobni dojam uz vezi ovog moba jest, da je, ovaj mob relativno ga lako koristiti ima HR meni. Opcije su toliko jednostavne, da jednostavnije nisu mogle biti, tak da se, da za pola sata skoro sve skužiti i zapamtiti di šta kaj ima i kako šta funcionira i za šta je koja opcija namijenjena. Meni je relativno brz znači nema onog kašnjenja, da kad stisneš neku tipku pa da moraš čekati neko vrijeme, da počne reagirati.

Ima radio kojeg moram posebno napomenuti da je odličan jer hvata sve stanice koje hvataju i bolji skupljiji radio/linije.

Slušalice su isto tako na nivou kvalitete i na MAX glasnoći se razumije sve što govori voditelj na radiju. To sam provjerio na više radio stanice tipa Sljeme, Cibona, Samobor, Rijeka... dok je voditelj vodio vijesti, sport i prognozu.

Tipke su meni, ok, jer sam se vrlo brzo naviknuo, navigacijske tipke su bolje nego na onaj jostik kojeg sam imo na T630 jer sam imo negativna iskustva snjime svako malo bi zakazao baš kad bi mi najviše zatrebao, a možda je u tome bio i uzrok to što mu je ipak već 2.5god aktivnog prčkanja po njemu. No ukratko što se tipke tiće, nemogu puno reći jer sve ovisi od osobe do osobe, jer svakome drugačije odgovaraju tj. teško da će svima odgovarati iste veličine i raspored tipke jer možda ljudi sa većim čevapima nebudu mogli koristiti kak bi htijeli, no unatoč tome predlažem da se isproba na licu mjesta, jer nema boljeg prijedloga od toga, ipak ćeš ti znati dal ti odgovaraju ili ne i zatim se odlučiti za kupnju.

Ekran je 176x220 pixel, TFT s 262,144 boja, što moje potrebe zadovoljava znači netreba mi veći ekran od toga niti bolji, i stvarno je dobra slika na njemu nemam nikakve zamjerke, iako sam osobno vidio u živo na Nokijinim modelima moba koji imaju ekran sa 16.7milijuna boja uživo nije baš tak u oku drastična velika razlika između 262,144 boja od tog kvalitenijeg ekrana od 16.7milijuna boja bar meni.

Kvaliteta izrade je posve ok, nečuje se škripanje plastike kad ga malo jače stisneš u ruke. Dizanj nije baš toliko klasičan ima malo razlike tj. na rubovima je malo jače zaobiljen u odnosu na klasične Sony Ericsson modele koji su više manje pod pravim kutem ili lagano zaobiljeni kao kod nekoliko tipova modela T, K, W...

Kamera je 2 megapixels što daje max rezoluciju od 1600x1200 nema lampice za osvijetljavanje/led diodu, no nažalost nisam sad u mogućnosti slikat i staviti Vam da vidite kakve su slike jer nemam još memorijsku karticu i USB/Bluetooth uređaj skojim bi povezao računalom pa da Vam postam jer probo sam poslat u obliku MMS-a na e-mail no automatski mi ga resiza na rezu 640x480.

Inače Bluetooth brzina slanja podataka između dvaju moba testirano Sony Ericsson T630 i Sony Ericsson V640i je zadovoljavajuća nije onak sporo ko kad veliš „da mu treba tri dana da pošalje“.

+
    Ekran TFT s 262,144 boja
    Kamera 2mp (nije profi al zadovoljava prosiječne korisnike)
    FM radio sa RDS-om
    Slušalice
    Vrijeme razgovora čak do 9sati i vrijeme čekanja do 300 sati odnosno 12.5 dana
    Memorija: Memory Stick Micro™ (M2™) podrška (čak do 4GB)
    Prijenos podataka: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA 3.6

-
    Tipke su malo preblizu jedna drugoj (no preporuka je isprobati na licu mjesta u trgovini, pa se onda odlučiti uz vezi kupnje)
    Nema lampicu/led diodu za osvijetljavanje kod kamere
    Digitalni zoom samo 2.5x

Evo toliko od mene zasad, ak još nađem koju manu ili prednost koju sam predvidio budem naknadno objavio u ovome review.

EDIT:

Evo kao što sam obećao da ću malo nadopuniti ovaj review i to sad činim nakon tijedan dana korištenja, nabavio sam si i kabel za nekih 130kn u importane centru kod želježničkog kolodvora ZG, plus memory stick M2 2GB za 275kn u Linksu

bez podešavanja što se tiće osvijeljenja +/- i bez noćnog rada, već normal, reza 2MP (REMIZA slikano kroz prozor pa se vide na slici čak i sejlotepi )

bez podešavanje što se tiće osvijeljenja +/- i bez noćnog rada, već normal, reza 640x480

stavljeno u noćni rad, bez podešavanje +/- osvijetljenje

znači još se da slika kalibrirati da bude što "realnija" u odnosu na stvarnost dotatno sa +/- osvijetljenjem i zaista vidi se razlika kad se stavi bilo npr. +1... ili -1... u odnosu na 0 početni normal, nisam baš nešto sad išo ekperimentirati jer nemam baš nekog iskustva, a niti se bavim sa slikanjem jer trenutno nemam kaj slikat, ukratko nisam profić na tom području pa mi nemojte zamjeriti

prijenos podataka USB kabla sa PC na mob i obrnuto je ok bar meni 25MB za nešto manje od 30sek, čak sam za probu pokrenuo flim sa moba da vidim na kompu i nije niš trzala slika niti zvuk mogao sam normalno prešaltati scene koje sam želio flimić od 600MB tak da nemam zamjerke na tom području

pitali su me neki ljudi dal čita wma datoteke da čita wma, mp3, mpg4, AAC, trenuto imam video spotove na mobu, konvertirano u MPG4 i radi super

evo koji sam prvi spot stavio, malo da napasam oči

http://www.youtube.com/watch?v=5nl27fh8omI

Java programi tipa karte ZG, ENG-HR i HR-ENG riječnici radi perfektno na tom mobu...

Da... sad ovaj review privedemo kraju, evo moram priznati da je za mene dosta dobar, na tipke sam se posve naviknuo, radio je odličan, i sluške koje dolaze uz njega. Zasad nisam našo neke zamjerke koje bi me odvojile od ovoga moba, nakon tijedan dana korištenja...

Ocijena: 9/10

Mana je jedino možda da je bar ekran malo veći kako bi što bolje vidio pice na ekranu, i to što nema blic za kameru, no to nije baš zamene neki izgovor pa ostaje u upotrebi do danjega.
    Zadnji uredio deadfall : 23-12-2007 u 00:58

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2007
    Mobitel
    w750+1 GB & n95 8g
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako nisi primjetio,a vidim da jesi, ova tema vec postoji, pa cemu ovo??
    Zadnji uredio imaticx : 22-02-2009 u 15:32
    ZubøCяew

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Bodovi: 35.149, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok je review.... dodaj par slika mobitela i par slika slikanih mobitelom.....
    de mi reci jel se dobije usb kabell ili ne...jer si gore napiso da ga nemas....
    ----------Sony Ericsson----------

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2007
    Mobitel
    w750+1 GB & n95 8g
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mogle bi se onda teme spojit, malo je bezveze da se u dvije teme raspravlja o istome
    ZubøCяew

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dosad su najava i review isli svako u svoju posebnu temu, pa ne treba nista spajati.
    Zadnji uredio ravilov : 16-12-2007 u 16:11

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao karatekid Pregledaj post
    mogle bi se onda teme spojit, malo je bezveze da se u dvije teme raspravlja o istome
    Jedno je najava, a drugo je review to su dvije različite stvari. Zato sam i stavio temu di je baš review.

= Citat = Izvorno postao pero1985 Pregledaj post
    ok je review.... dodaj par slika mobitela i par slika slikanih mobitelom.....
    de mi reci jel se dobije usb kabell ili ne...jer si gore napiso da ga nemas....
    slike ću sutra postati, moram u gradu neš poslikati, jer doma baš nemam niš takvoga za poslikati, no kažem moći ću samo do rezolucije 640x480 zbog toga što mi automatski smanji sa 1 ili 2mp na 640x480 kad šaljem MMS-om na e-mail....

nisam bio dobio USB data kabel za prek PC, samo slušalice i punjač

nego, dajte mi recite, ak netko zna gdje bi mogo nabaviti posebno taj USB kabel za taj mob u ZG i po kojoj cijeni ???

VeteranVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

nemogu vjerovat da to nisu stavili... pa to je smjesno... uz najsmjesnije mobitele ide usb a uz ovaj se ne dobije....

pogledaj ovaj video... tu ima usb kabel...
    http://www.youtube.com/watch?v=znWYm...eature=related
    Zadnji uredio pero1985 : 16-12-2007 u 16:53
    ----------Sony Ericsson----------

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pero1985 Pregledaj post

nemogu vjerovat da to nisu stavili... pa to je smjesno... uz najsmjesnije mobitele ide usb a uz ovaj se ne dobije....

pogledaj ovaj video... tu ima usb kabel...
    http://www.youtube.com/watch?v=znWYm...eature=related
    da sad sam vidio taj video no čudno mi je malo nije bilo niti CD-a, a niti kabla u kutiji bio je lik u trgovini izvadio mob i te dodatke koji idu uz njega, pa kad sam došo doma mislio sam da je možda lik zaboravio staviti natrag baš taj kabel no kad sam vidio da nema niti CD-a mislim da ipak nije zaboravio nego je to najvjerojatnije verzija bez tog kabla i CD-a, no sad sam malo prije našo na netu di bi ga mogo kupiti

to je ovaj kabel predviđen za više modela mobitela USB kabel DCU-60 za povezivanje PC
    http://www.sonyericsson.com/cws/prod...60?cc=hr&lc=hr

trgovina
    http://www.sancta-domenica.hr/mpcSony.htm

nije baš jeftin košta 149kn

no kao sam mob uopće nije loš posebno za poslovne korisnike jako dobro dođe onaj naključniji dio, a to je vrijeme razgovora čak 9h, možda se pitate ko razgovara toliko, no bio sam išo na praksu u TIMES-u tam sam tada morao nešto sa ekipom sređivati u jednoj prostoriji, di je bilo hrpu uredskih stolova, računala i ljudi koji su bili tamo, svako malo su se javljali na mobitele, tak da bi njima jako dobro došlo takav mob kao što je ovaj koji ima veoma izdržljivu bateriju

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.294, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa sta jednostavno ne kupis bluetooth koji dode oko 50 kn mozda i manje...

a sto se tice teme svaka cast na reviewu...meni mob super izgleda nekak dosta elegantno mozda cak i luksuznije nego sto kosta...

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sonyck Pregledaj post
    Pa sta jednostavno ne kupis bluetooth koji dode oko 50 kn mozda i manje...

a sto se tice teme svaka cast na reviewu...meni mob super izgleda nekak dosta elegantno mozda cak i luksuznije nego sto kosta...
    hm možda imaš pravo sad sam našo Bluetooth baš Sony Ericsson V2.0, 100m u links-u po cijeni od 82kn

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.509.133

nego možete li mi reči dal je svejedno jel imaš USB kabel ili Bluetooth mislio sam dal možda Bluetooth ima neka ograničenja u odnosu na USB kabel ???

mislio sam osim slanja pjesama i video sadržaja dal je USB Bluetooth ograničen od nadogradnje softwera moba, instaliravanje nekih programa i te sheme ???

mod_se Postignuća:
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao deadfall Pregledaj post
    nego možete li mi reči dal je svejedno jel imaš USB kabel ili Bluetooth mislio sam dal možda Bluetooth ima neka ograničenja u odnosu na USB kabel ???

mislio sam osim slanja pjesama i video sadržaja dal je USB Bluetooth ograničen od nadogradnje softwera moba, instaliravanje nekih programa i te sheme ???
    Pa i jest ogranicen. Preko BT-a ne mozes uopce dirati firmware.

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
    Pa i jest ogranicen. Preko BT-a ne mozes uopce dirati firmware.
    da to mi je malo bed, možda budem trebo nadograditi ili staviti novi firmware, a kabla nebu imo, kaj inače osim slanja videa i slika, se da stavljati novi/druge programe, obaviti preko Bluetooth-a ???

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao deadfall Pregledaj post
    da to mi je malo bed, možda budem trebo nadograditi ili staviti novi firmware, a kabla nebu imo, kaj inače osim slanja videa i slika, se da stavljati novi/druge programe, obaviti preko Bluetooth-a ???
    Mozes stavljati i igre i programe..posaljes ih na mob i onda instaliras tak nekak to ide...

mod_se Postignuća:
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sonyck Pregledaj post
    Mozes stavljati i igre i programe..posaljes ih na mob i onda instaliras tak nekak to ide...
    Ne bas, AFAIK kad saljes preko BT-a automatski se instalira.
    Ali da, preko BT-a mozes prebacivati i Java igre/aplikacije.

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
    Ne bas, AFAIK kad saljes preko BT-a automatski se instalira.
    Ali da, preko BT-a mozes prebacivati i Java igre/aplikacije.
    hehe i mislio sam da ide tak nekak

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo malo sam osviježio review i donio zaključak, nakon tijedan dana upotrebe.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vrlo lijep review hvala ti na trudu, evo što bi mene zanimalo ako možeš malo nadopuniti

1.Kako izgleda video i dali bi se dalo pogledati film na njemu (naravno poslije odgovarajuće pripreme) za vrijeme putovanja i kako onda baterija diše, problem je i što video playa samo u 15 fps, trza li to jako?

2.Kako bi s na njemu dali čitati text fileovi, ima li neku opciju za to

3. Ako nema može li se kopirati jad i jar file na njega i onda izvršiti instalacija java readera u koji je upakiran txt file i ide li to preko kabela i koja je maximalna veličina java aplikacije?

4.Dali bi se moglo s dobrim osvjetljenjem recimo stolna lampa, snimiti stranice iz knjige da se ne mora u fotokopiraonu?Pa onda recimo forke provući kroz abby fine reader i dobiti text odnosno dali je fotka dovoljno kvalitetna za to?

5. Dali kod spajanja na PC moraš imati instalirane drivere na xp-u, ili možeš odmah pristupiti memorijskoj kartici?Neki modeli ne komuniciraju s pc-jem bez drivera jesu li to riješili, tak da ga se može koristiti kao svaki memory stick.?Odnosno radi li kao usb mass storage device?

Pozdrav , hvala!

EDIT:
    Kupio za tako malo love čini se vrlo ok na prvu, kabel naravno ne dolazi u kutiji niti instalacijski cd, idem skidati soft, javljam detalje
    Zadnji uredio ravilov : 28-12-2007 u 00:30 Razlog: koristi gumb EDIT!

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    memne zanima koliko kkošta unlock i di ga obavit,i odg bi mi trebao čim prije

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo razvaljivao sam se cijelu večer sutra postam kad malo odmorim.
    Izgleda da ne hoda u mass storage modu ili bar ne hoda bez kartice, removable drive se pojavio tek nakon instalacije drivera, ima li tko drugo
    iskustvo?

Unlock je obično koštao 50 kn, dali trenutno postoji soft za to neznam relativno je nov, a kod standardnih kvartovskih unlockera.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma kak dugo nisam upućen u unlock koliko sam čuo nije pfrobijen i košta 120 kod lika nekog al kao nije za ziher hoće li sve bit u redu tak da...ne znam koliko se isplati koliko ne

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fukmondo99 Pregledaj post
    Vrlo lijep review hvala ti na trudu, evo što bi mene zanimalo ako možeš malo nadopuniti

1.Kako izgleda video i dali bi se dalo pogledati film na njemu (naravno poslije odgovarajuće pripreme) za vrijeme putovanja i kako onda baterija diše, problem je i što video playa samo u 15 fps, trza li to jako?

2.Kako bi s na njemu dali čitati text fileovi, ima li neku opciju za to

3. Ako nema može li se kopirati jad i jar file na njega i onda izvršiti instalacija java readera u koji je upakiran txt file i ide li to preko kabela i koja je maximalna veličina java aplikacije?

4.Dali bi se moglo s dobrim osvjetljenjem recimo stolna lampa, snimiti stranice iz knjige da se ne mora u fotokopiraonu?Pa onda recimo forke provući kroz abby fine reader i dobiti text odnosno dali je fotka dovoljno kvalitetna za to?

5. Dali kod spajanja na PC moraš imati instalirane drivere na xp-u, ili možeš odmah pristupiti memorijskoj kartici?Neki modeli ne komuniciraju s pc-jem bez drivera jesu li to riješili, tak da ga se može koristiti kao svaki memory stick.?Odnosno radi li kao usb mass storage device?

Pozdrav , hvala!

EDIT:
    Kupio za tako malo love čini se vrlo ok na prvu, kabel naravno ne dolazi u kutiji niti instalacijski cd, idem skidati soft, javljam detalje

sorry nisam mogo doći na net... no vidim da si nabavio mob, ipak odgovorit ću na pitanja za druge koji ga još nisu nabavili i koji misle ga nabaviti

1. pa vidi se malo trzanje ipak se radi o 15fps-a inače imam video spotove u konvertirano u mp4, no meni nesmeta to trzanje nije iritirajuće, no kako za koga

2. .txt radi posve normalno na kompu napišeš neki tekst u .txt datoteku (notepad) i zatim prepaciš na komp i radi posve normalno može se čitati i u widescreen znači tekst zarotiraš za 90° (tj. pejzažni način rada), ima u opcijama da zumiraš odnosno povećaš da se bolje vidi čitati sa 100%default minimum 50% maksimum 200% i posve normalno se da čitati ima i opciju da se pretraži neka riječ ko u windowsima ctrl+F (traži)

3. java programi rade posve normalno prebaciš na mob prek kabla i vršiš instalaciju u mobu (npr. karta ZG, karta tramvajske stanice ZG, šah, kalkulator, tetris...)

4. malo sam isprobavao i da se čitati čak i sa moba kad zumiraš sliku, kad slikaš neku stranicu A4 formata bar 70% se vidi čitati, onih 30% nebaš savršeno jer smeta ona reflekcija od lampe koja se reflektira sa papira na mob

5. zavisi koji kabel recimo ak je baš original kabel koji se dobiva uz mob koji je recimo nabavio moj frend SE k320i dobio je kabel uz njega i mogo sam preštekati svoj mob na njega i bezproblema je radio bez instalacije nekih drivera, no ja sam bio nabavio kabel koji je isto namijenjen za SE mobitele no drugi je proizvođač i za njega treba drivere jer ima navodno neki čip integriran u konektoru (kablu) pa onda se otključava kad se instalira driver koji se dobiva uz njega i dalje posve normalno radi

EDIT:
    software nisam mijenjo imam onaj vodafone u mobu, zasad nemam nekih zamjerki oko toga

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E, hvala što si se javio , da nisam mogao izdržati i uzeo sam ga još si me dodatno potpalio i eto ti vraga. Za taj novac izvrsno, evo što mi se sviđa i što ne.

0.Ne sviđa mi se što se ne dobije usb kabel ni cd sa softwareom s mobitelom jer imali su lijep običaj da svi njihovi telefoni dođu s kabelom , a ne ko nokie da na kraju kabel i soft koštaju više od moba.

1.Slušalice lijepo izgledaju ali loše zvuče stavio sam sluške s nekog quadro mp3 playera znači ništ posebno i drastično bolji zvuk, sluške su fakat loše mada ako ne cjepidlačiš i one su ok, meni se na trenutak učinilo da dekoder brljavi , a ono slušalice. Smeta me i što se čuje pucketanje kad se rasvjeta zaslona pali i gasi ali ajd dobro pa nismo kupili hi fi

2.Radio je izvanredan krasan zvuk i vrlo čist prijem hvata signal abnormalno dobro i kres , nemreš snimati s radia, pa mislim što ih je koštalo to staviti, a da stvar bude bolja onaj track ide snima, pa zašto preskočiti vulgaris snimanje (naravno da kupiš pjesmu s neta kad je čuješ na radiju i vidiš koja je), kakva banda.

3.diktafon nema funkciju da se uključi i isključi ovisno o tome ima li zvuka ili nema, snima bez ograničenja što je dobro, mikrofon je slab dovoljan za snimiti sebe ali recimo u sobi što se priča neće snimiti znači sastanci i predavanja otpadaju.

4.tekst uredno otvara, no rastavlja riječi šteta jer su to kinezi u jeftilen mp4 playerima davno riješili, problem je i scrolanje, nema nikakvog auto scrola ili listanja stranica, dobro je što se tekst može uvećati po želji, da se koristiti ali ima bolja stvar preko kabela se iskopira jar file s java readerom i textom zapakiranim u njega pa se instalira, tu sad sve ovo što ne hoda kroz njegov viewer dobiješ tak da je to workaraound, super za šaliće (ima search) i knjige ja sam si kompletne knjige prebacio još u starog samsunga, sam to sam morao uploadat na free wap server i onda instalirati preko wapa što ipak uzme koju kunu, word štanga može ga se samo ukrcati i poslati nekuda.

5.videa što se tiče ugodno sam iznenađen iako navodno guta samo 15 fps, kodirao sam video na 30 frejmova po sekundi i nisam primjetio trzanje isti file prebačen na nokiju 6233 vidljivo je trzuckao, djelovao sam sa free fvl converterom i winaviMP4 converterom, s titlovima se nisam zamarao ne trebam ih, a neznam i tko i ih vidio. Konverzija 700 mb (jednog filma) na amd 64 3.200+, oko 20 min.Nisam probao gledati cijeli film da vidim može li se to izdržati na kakvom putovanju i sl.

6.kupio karticu u hg spotu m2, 4gb za 500 kn uredno funkcionira, prebacio 700 mb za 14-15 minuta, nije brzo ali nije ni sporo u usporedbi s frendovim 750 metak, taj je totalno neupotrebljiv za veće fileove, a ja mu kupio ms duo pro od 2 gb (valjda da ga puni dva dana) film uredno praši preko kabela na računalu

7. kupio kabel u importaneu, 130 kn isti taj ko tvoj i da ova nova serija ima navodno taj čip i navodno radi samo s tim softvareom nakon dosta muke dobio sam ga u sony pc suite i radi, mobiledit 2507 koji je dobar jer s njim možete svoje knjigice i skripte konvertirati u mbook (java aplikacija koja upakira vaš tekst) oji se onda kabelom zroka u mob, pronađe ga na portovima ali ne ostvaruje konekciju, dali je do kabela ili do softa neznam, nije službeno podržan pa je možda tu problem, dalje od toga nisam stigao, osim drivera onaj soft koji dolazi s kabelom nisam ni probao, nakon instalacije tih drivera tek onda je sve proradilo.

8.fotkice uredno otvara, (sličice s neta ništa extravagantno veliko mada ima i većih),

9.baterija se čini vrlo izdržljiva to još ostaje vidjeti

10.vanjski zvučnik nije nešto ali sasvim ok kao neki tranzistor u ona stara vremena,služi svrsi

11.Sony se hvali i dosta se spominje, a i sam telefon nudi opciju usb mass storage device moda rada, tada bi se telefon trebao ponašati kao i bilo koja druga vanjska memorija ili čitač kartica (jer čemu inače uopće taj mod kad se to može i u ostalim modovima), dakle trebao bi biti prepoznat bez ikakvog drivera, međutim ništa, e sad jedino ostaje nada da je stvar u neorginalnom kabelu i da bi s originalnim kabelom radio.
    Čak se i spominje da je to treća generacija tog nekakvog fast porta što li koji bi to trebao omogućiti?Ovo što kažeš za kod frenda je normalno jer više telefona radi sistim usb driverom tak da ak je on imao instaliran driver radio je i tvoj mob trebao bi probati negdje gdje nikad nije instaliran sonyev telefon pa vidjeti hoće li sustav prepoznati removable drive.
    To me sad muči strašno jer mi je to glavna funkcija, mislim kad dođeš negdje gdje nisi admin možeš se slikati jer nemreš instalirati driver ni soft još manje čarobirati ako stvar od prve ne prođe.Ne kužim kak to mogu usrat i postoji li uopće telefon koji to može. Ili može , a ja sam total , dakle tko zna i ima originalni dc-60 kabel nek uzbunjuje i obavještava.Kabela originalnog inače nema uzagrebu vele da će doći možda iza nove i košta 149 kn u sncta domenici.

12. Novi soft je sony najavio za siječanj, što donosi neznam, ja recimo nema opciju my tv, a navodno se s novim softom može džabalesku gledati tv npr. rtl vipovi pretplatnici?pa zato mi prepaid korisnici to nemammo ili što?, zna li se što o tome?
    Nisam još probao ni taj update service da vidim ima li što novije ja imam ovaj:

1200-4926
    R1CA029
    070922

Naravno već ima onih koji tvrde da im je novi soft zbagirao mob i aj sad budi pametan. Da spominje se i da se u vip centrima može downlodati i walkman 2.0 (tako nešto soft) na mob što se zna o tome?

13. kamerica je sasvim prihvatljiva, ovo s tekstom i ocr-om i prebacivanjem teksta u word nakon prepoznavanja nije još stiglo na red nešto se vidi nešto jako slabo, ima još nade jer sam stvarno pod užasnim svjetlom snimao pa možda pos pravom lampom i po danu stvar bolje ispadne pa da se nemora u kopiraonu za par strana.

Najviše me muči to s usb mass storageom, na ništa nisam uspio naletiti, a to zna potrajati danima po stranim forumima.Kad bi to šljakalo kao stick sreći nebi bilo kraja na kncu tu su me i dobili da ga uzmem i onda ništa pas mater. Puknut opet 150 kn za original kabel pa opet ništa ne postić bi bilo stvarno glupo.

14.Da dakle kao što sam već rekao uredno se kabelom iskopira jar file na mob u folder other i od tamo se na izborniku dobije install i to je to super.Jako korisna stvar, koja je maksimalna veličina aplikacije nisam uspio pronaći podatak.

Tko to može sve ispitati kad je gužva po tim šopovim ako da se džabe dijeli.

Pozdrav.

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    mda vario,mpx 200,se 750i
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni sa kabelom od se k 750i uredno spoji mob v 640i sa kompom bez drajvera.pozz

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dfranc Pregledaj post
    Meni sa kabelom od se k 750i uredno spoji mob v 640i sa kompom bez drajvera.pozz
    Siguran si ?A da nikada nije prije na tom računalu nije bio instaliran nikakav sony software ili driver za mob (bojim se da nije jednostavno iskoristio driver od 750i)? Onda je to super preostaje mi samo dočepati se original kabela. Molim te potvrdi mi to.

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    mda vario,mpx 200,se 750i
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fukmondo99 Pregledaj post
    Siguran si ?A da nikada nije prije na tom računalu nije bio instaliran nikakav sony software ili driver za mob (bojim se da nije jednostavno iskoristio driver od 750i)? Onda je to super preostaje mi samo dočepati se original kabela. Molim te potvrdi mi to.
    Ja nisam ništa instalirao za se.U programima imam neki file menager for smartphone,za koji neznam jel se instalirao sa spajanjem v640i ili je možda zaostao od spajanja mda varia ili mpx 200.probau kasnije na drugi komp pa javim.pozz

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony Ericsson V640
    By pero1985 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 24-10-2009, 12:51
  2. Sony Ericsson P1 review
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 141
    Posljednji post: 22-11-2008, 10:10
  3. Sony Ericsson V640i - VIP webshop akcija za nove korisnike