pa cuj sve je moguce,kaj kak su mrtvi birali!!..Ak je na spisku biraca ,moze ,al nevjerujem.
HDZ
SDP
HSP
HSLS
HSS
HNS
Neću glasati jer nemam za koga
ima li ovdje netko tko se razumije u pravila za izbore? naime zanima me nešto: mogu li neki ljudi 2 x glasovati?
konkretna situacija: susjedov brat živi u Hercegovini i glasovao je tamo kao ono dijaspora. međutim, danas je došao u ZG do svog brata. osobno ga nisam vidjela na biralištu, ali je drugi susjed tvrdio da ga je tamo vidio.
jesu li to samo priče (znam kako ljudi vole okolo ogovarat) ili je stvarno moguće da ti ljudi mogu glasovati 2 puta!?![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
pa cuj sve je moguce,kaj kak su mrtvi birali!!..Ak je na spisku biraca ,moze ,al nevjerujem.
to mene zanima: uspoređuju li se popisi birača iz RH s popisom za dijasporu? ako ne, to i nije tako nemoguće...
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Glasao za Hrvatsku stranku mladih....pa se SDP i HDZ mogu hebati....![]()
ja za HDZ![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Ja za SDP ...![]()
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
uuu kako si mogao za partiju
![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
uuu, a kako si ti mogla za komunjare?
dobar grah daleko se čuje
LOL 2 ALL, ideššš..
Nered, sa ovim stažem bi se moga kandidirat za Predsisjednika![]()
pa mislim da si se malo zaje...
Koliko mi je poznato najvise je komunjara otislo u u stranku za koju si glasala.
evo i ja se upravo vratila sa glasanja u zagrebu.... nadam se da će pobijediti onaj za kojeg sam glasalane volim biti na strani gubitnika
![]()
zapravo nadam se da nisam pogriješila u izboru , da me odabrana stranka neće razočarati....
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Ma razočarat će te,samo je pitanje u kojoj mjeri![]()
razocarat ce te ako puno ocekujes.
tocno se vidi po prvim rezultatima da se u najnerazvijenijim dijelovima glasa za one neke. A neka su istrazivanja pokazala da tamo ima najvise nepismenih.
glasao za SDP...
premu neslužbenim anketama SDP vodi... da barem i tako ostane![]()
Da dam svoj objektivan sud, obzirom da nisam glasao, rekao bih ovako, prema anketama:
Mjesta u saboru:
SDP 62
HDZ 57
HNS 6
HSS 5
HDSSB 4
IDS 3
HSLS 2
HSP 1
To znaci moguca koalicija za slaganje vlasti:
SDP 62 + HNS 6 + HSS 5 + IDS 3 + HSLS 2
To znaci SDP ima 78 mjesta za slaganje vlasti, HDZ cca 60 (sa Pupovcem).
Predsjednik ce dati mandat za slaganje vlade SDP-u, ukoliko ne bude dogovora, ponavljaju se izbori.
ono sto se meni desilo, iako je osmisljeno kao neukusna sala od strane mog susjeda koji je ne znam ni sama sto radio na izbornom mjestu, valjda nadgledao..
dosla ja glasovat.. on ce meni "oooo, mala, pa di si" (op.a. caca mi moze bit..).. a zatim pokupim svoj listic, a on ce meni "pazi koga ces zaokruziti, zna se"..
i di je tamo bio gong?! nabijem ih..
srecom, nisam imala nezgoda s imenom, ipak su cacu bili zaokruzili ujutro![]()
ja svoj glas dala za naravno sdp!
uopce ne sumnjam da sdp u prvoj i drugoj izbornoj pobjedjuje!
strah me ovih iz politicki neosvjestenih krajeva koji jos zive u dobu rata..
i strah me dijaspore..
idem otvorit prvu pivu i pratit stanje na portalu o izborima (ukoliko nekoga zanima: http://www.izbori.hr/2007Sabor/index.html)
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
HDZ KONTROLIRAO IZBORIMA 2007 U AUSTRALIJI I TASMANIJI 2Postovanje Ivica!
Evo javljam ti se povodom tvog teksta o izborima u Australiji i Tasmaniji. Ja sam bio promatrac "gonga" ovdjr u Hobartu kojeg je danas izbacio Mirko Furjanic (HDZ) predsjednik birackog odbara.
Moji zapisnici od jucer i dana do udaljavanja s birackog mjesta tj. hrvatskog doma:
24.11.2007. Clanovi birackog odbora:
Mirko Furjanic (hdz) predsjednik odbora
Robert Vlaskovac zamjenik predsjednika (hdz) nije pokazao da ima domovnicu rekao je da je podnio zahtjev jer on je iz BiH
Jere Duvnjak (hdz)
Ante Tosic (hdz)
Drago Knapek (hdz) nije rekao osobno rekli su mi druge osobe
Robert Furjanic sin Mirka ne zna hrvatski govoriti ni pisati
Nikola Sandric Zarko Baltic, ne znam da li ima domovnicu
Vjekoslav Sterpin
Ivan Matas
Glasovanje nije pocelo na vrijeme. Glasacke kutije nisu bile zapecacene i nisu imale na sebi glasacki listic kakav se ubacuje u njih. Izborna komisija bila je preblizu sanka, nije bila sredena privatnost glasaca. Izborna lista bila je na mjesu ne bas uocljivom za glasace. Biracko mjesto nije bilo oznaceno. Vecinom na birackom mjestu bilo je tri do cetiri clana birackog odbora, a mora biti najmanje petero. Jedan clana odbora nosio je majicu s slikom Ante Gotovine. Clanovi birackog odbora slabo ili nikako nisu bili upoznati s pravilima za biranje.
Taj zapisnik sam predao predsjedniku birackog odbora Mirku Furjanicu i trebao mi je potpisati i meni dati do znanja napismeno da je to zaprimio. Nije. Dogovor na kraju je bio da se sastanemo danas u 9.30 jer po pravilima mora se doci na izborno mjesto pola sata prije izbora.
25.11.2007.
Ja dolazim tocno u 9.30 na biracko mjesto tj. u hrvatski dom,jos nema nikoga, a onda dolazi Ivan Matas i malo kasnije i Mirko Furjanic koji bas nije bio zadovoljan to se vidjelo po njemu jer mu jestranka izgubila ovdje izbore, mislim to nema veze s ovdasnjim izborima. U 10 sati dolazi i treci clan izborne komisije Nikola Sandric, znaci nedovoljan broj osaba da bih se zapocelo s glasovanjem.
U meduvremenu zove netko iz Hrvatske iz DIPa i Mirko Furjanic odlazi van razgovarati i zacas pozove mene da ista osoba zeli samnom razgovarati to je bila ne znam gospoda ili gospodicna Lidija i pita me kakav sam ja promatrac i za koga radim, ja sam joj odgovorio da sam od "Gonga". Da li imam akreditaciju? Ja velim da imam. Da li imam znacku? Ne. Zasto? Zato jer su mi prekasno poslali, ali imao sam od gonga odluku o imenovanju promatraca i rjesenje DIPa da mogu promatrati izbore jer to je dovoljno ako se nema znacka. Tu me je ona nesto savjetovala, a ja sam rekao da cu raditi po pravilima izbornog zakona i da ce biti sve u redu.
Tu je razgovor zavrsio i vratio sam se u dom. Tada je Mirko Furjanic poceo s napadima na mene da sam jucer ometao izbore, zasto mi to jucer nije rekao, da nemam znacku, da on ne priznaje nikakve papire samo znacku i da ja nemam pravo njih kontrolirati i govoriti njima sto da rade. Takoder mi je rekao da je on nazvao konzula u Melbourne i da mu je on rekao da to slobodno napravi. Ja sam otisao napravio zapisnik to tog vremena i otisao kuci. Dosavsi kuci nazvao sam odmah konzulat i pitao konzula da li je razgovarao s Mirkom Furjanicem jutros? On mi je rekao da nije, ali je razgovarao s nekim od uposlenika s kojima sam i ja razgovarao imajuci dojam da je to sve pokvarena igra, da bi me na kraju nazvao serifom. Eto to je dio mog izbornog nadgledavanja pravde i pravilnosti birackog odbora pokvarenog hdz i svih njihovih spijuna.
Zvonimir Vugrincic, Hobart, Australia
a da.. mislim, preodvratno.. i to jos u dijaspori, koja je po defaultu za hdz, bez spacki..
jbg, samo dokaz da bijeli svije ne moze napravit postenog covjeka od balkanca..
(ne mislim na naseg forumasa)
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Izlazne ankete su jedno, a rezultati drugo do sutra će HDZ imati 1 mandat više i mislim da je to dobro. SDP (ovaj) nije još spreman za vlast.
Ljevica za nokout!!!!
ajmo SDP, ovo je napeto ko tekma s englezima, haha, al sdp dobiva kako god s koalicijom.....![]()
bio nekad oglas...
Bookmarks