Kao moj prosli mobitel ti je bio n73,a trenutno sada ti imam p1i.I mogu ti reci da je za tebe n73 odlican mobitel.Sto se tice josticka imao sam ga 1 mjesec i nisam primjecivao uopce da se ista odljepivalo ili stekalo.Izrada te nokie je savrsena
N73, E65, 6120c, E50 ili M600.
E50 mi nije bog zna kaj, N73 ima problema sa joystikom, E65 se guli boja, 6120 je super brz ali em su mi slova nekak presitna, em kvaliteta izrade nije bog zna kaj, em se packa ko.... nešto šta se puno packa, na M600 mi fali kamera, a nedam 3k za P1. P990 me ne oduševljava.....
Najbitnije stavke, točno tim redoslijedom:
1. Kvaliteta izrade. Za sada me najviše privlači N73, ali sam pročitao ovdje da se joystick voli odijepit, a s obzirom da uzimam na crno (u slučaju da oduka padne na neku od ovih Njoka) ne želim mobitel koji ima loše odrađene taktilne dijelove. Ak več mora krepat,neka krepa zbog nekih drugih razloga.![]()
2. Brzina softvera. Znam da je 6120 najbrži, ali da li je sporost na ostalim symbianima, ponajprije N73 i e65 veoma primjetna ili ne?
3. Baterija. Koji od ovih ima najbolju? Molim, nemojte me upučivat na tvorničke podatke, naučio sam da im ne vjerujem.
Eto i to je to.
I samo jedna stvar:
Molim vas da u ovoj temi nebude:
1. "Svaki cigo svg konja hvali"
2. Da mi se jave samo oni koji su imali neki od ovih mobilniih telefona malo dulje od držanja na 30 sekundi u dučanu. Znate dobro na što mislim.
3. tl:dr. Ako ćete mi već odgovarat, pročitajte ovaj post do kraja.
Unaprijed zahvaljujem.
Thunderhead.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Kao moj prosli mobitel ti je bio n73,a trenutno sada ti imam p1i.I mogu ti reci da je za tebe n73 odlican mobitel.Sto se tice josticka imao sam ga 1 mjesec i nisam primjecivao uopce da se ista odljepivalo ili stekalo.Izrada te nokie je savrsena
N73 sam imao i mogu prosuditi.meni je joystick stvarao probleme,ali bio sam i pregrub pa se i ne cudim.kvaliteta izrade je samo prosjecna,a i tipkovnica mi se ne svidja.
dobre stvari su odlican softver koji jeste ponekad spor(ali nista zabrinjavajuce),kamera,vrhunski zvucnici i velik ekran. moja preporuka.![]()
imao sam sve te mobitele i definitivno bi uzeo bez ikakvog razmisljanja e65, mobitel se moze nac stvarno za malo novaca, a daleko je bolji od n73 na kojoj mi je joystick jako olabavio vec nakon 3tjedna koristenja, a e65 ima i wifi, nabavis si BT gps za njega i mozes imat i navigaciju, mobitel uopce nije spor, ovo dalje sta si nabrojao nemoj uzimat, p990i je sporo smece, m600i mi se svidio jako al ako ti je uvijet kamera onda to otpada, e da i zaboravio sam 6120 koji je stvarno brz i prilicno me iznenadio
Imam n73 nakon pol godine koristenja joystic je savrsen,na mobu se ne vide tragovi koristenja niti ikakve crtice po njemu,cuvam telefon ali svejedno me iznenadilo da se nije izlizao po rubovima kao npr n80..telefon nigdje ne skripi jedin se cuju one tipke s desne strane kad slikas to je lose napravito..e65 ima sporiji softvare od n73 dok 6120 ima brzi softvare od n73..prednost e65 je wifi pa ak ti je to bitno njega preporucam..
od svih nabrojanih modela nisam imao P1i i M600 (ali je M600 dosta sličan p990-ki), pa ti reci da nehvalim "svog konja"
al ću ti napisati moja iskustva sa tim mobitelima
ajmo ovako:
kvaliteta izrade: E50, M600, E65, N73, 6120c
brzina softa: 6120c je definitivno najbrža, a E65/N73/E50 su tu negdje po brzini, ali su malo sporiji od 6120c, ali u odnosu na N70 su brži...
izdržljivost baterije: N73, E65, E50, 6120c (za M600 neznam, ali mislim da bi trebao biti uz bok N73-ci)
ako su ti ta tri uvjeta osnovna kod odabira mobitela, onda bi ti preporučio N73.
Moj neki poredak bi bio slijedeći:
N73: dobra baterija, veliki displey, stereo zvučnici, dobra izrada (neki se žale na joystick, ali ja nikad nisam imao tih problema), najbolja kamera (od uspoređenih, izuzev P1i), male tipke, koje traže privikavanje...
E65: veliki displey, jako dobro napravljen slide mehanizam i općenito dobro sklopljenj, W-lan, OK baterija, solidna kamera, velike tipke ...
6120c: nalazi se na trećem mjestu prvenstveno zbog brzine symbiana i malih dimenzija (najmanji mob u ovoj usporedbi). Lošo je to što ima male ikone i slova, a i tipke su male, ali udobrne za pisanje. ostaju packe na njemu i kvalitetom izrade nije baš najbolji, ima slabu bateriju...
E50: jako dobra izrada, jedna od najbolje sklopljenih nokia, ima malen displey pa samim time i slova (kao i 6120c), ali ima veće tipke, baterija je OK ali traje tek malo dulje nego na 6120c od kojeg je sporiji
M600: nema kameru ni w-lan, ali ima Touchscreen i qwerty tipkovnicu. sporiji je od symbian nokia i meni osobno malo kompliciraniji za korištenje...
N73 ako ti netreba w-lan, a ako ti treba onda E65... jednsotavno...![]()
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
E a jesi gledao 6500 slide?
Ja sam u sličnoj nedoumici i gledam N73 ili 6500 slide...
Sto se tice kamere n73 pere p1 (imao sam oba)
Evo da ti ja stavim nešto kratko s mojim iskustvom od N73 koristim ga već godinu dana i zadovoljan. Što se tiče đojstika sad na ljeto mi je mob. pao s kreveta i ispao đojstik, dao sam ga u servis i sve uredno riješili (bio pod garancijom pa je bilo na njihov trošak).
Vidi i odluči inače od onog što si ti naveo preporučio bi ti E65 zbog W-lana.
Ok, Za sada iz jednažbe izbacujem:M600, 6120c.
Ubacujem: N6290.
Ima netko iskustva sa Nokijom 6290?
pogledaj malo ove teme:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=31592
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=31594
ja bi rađe osta kod N73/E65... ovisno o tome što ti treba...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ja imam e65 i prezadovoljan sam. inače radim s telefonima i ovog jos nije nista nadmasilo. prvenstveno gledam na brzinu softa,bateriju i izradu. kamera mi je nabitna.
ja bi iso na e65 da sad biram
Meh. E50 ima joystick isto, sas sam baš probo, gadi mi se.
Smjerna tipka FTW.
E65 it is. N73 eventualno ak nađem da netko prodaje očuvanoga, sa mobisovom garancijom(čisto da budem miran) a jeftino. E50 jedino ak fakat ne nađem nikog.
I to samo crni.
Zadnji uredio Thunderhead : 26-11-2007 u 11:22
6120c je cudoviste sto se tice brzine.369Mhz procesor je naspram starih symbiana stvarno zvijer.
E jedno blesavo:
N73 i E65 mogu snimat audio samo do 1 minute, jel tak?
A jel postoje neke aplikacije koje omogučavaju snimanje audia dulje od 1 minute?
Sad još blesavije jedno:
N73, N73ME:
kako skužiti (s obzirom da uzimam na crnjaka) jel N73ME baš "ME" a ne samo obična N73 sa crnom maskom?
I još jedno:
E65 podržava stereo?
Ja ne bi niti jednog uzeo, previse mana za toliko para....
Bookmarks