Izvorno postao
beetleman
Iako imam drugaciji status u RH,ali imam i drzavljanstvo, iskreno ne znam dali je uopce u redu da glasam ili ne. Ako bi i glasao, dao bih glas SDP-u.
Jednostavno rad sa HDZ-om, koji sam imao kroz osce, je katastrofalan, kada bi samo ljudi znali koliko su oni novaca pronevjerili u svom mandatu, sto se sve moglo za taj novac napravit, jednostavno jad i bjeda. a i bojim se da se dr.Ivo Sanader drzi misljenja koji mu je i pokojni predsjednik ostavio prema hrvatima, "stoka sitnog zuba" a to i jesu, vidi se kroz glasanje.
Obzirom da je politika dio mog posla, htio bih samo dati malu objektivnu prognozu izbora:
I. izborna jedinica- SDP prvi
II.izborna jedinica- SDP prvi
III.izborna jedinica - podjela izmedju HDZ-a, HSS-HSLS-a, HNS-a
IV. izborna jedinica- HSP-HDSS prvi, nakon njih HDZ
V. izborna jedinica- HDSS prvi, HDZ drugi
VI. izborna jedinica- SDP prvi
VII. izborna jedinica-SDP/HDZ
VIII. izborna jedinica-IDS prvi
IX. izborna jedinica HDZ prvi
X. izborna jedinica HDZ prvi
Dijaspora- HDZ
Analitickim gledanjem, i strukturom hrvatskog stanovnistva mogu reci da osobe VSS, VŠS koji zive u gradu Zagrebu i dilje RH glasat ce za promjene,tj. glasat ce razumom a ne srcem, i nisu zaboravili kakve je sve afere HDZ-ova vlada "zaobisla" u svom mandatu, od satova, brodogradilista, vozaca ministara do odbijanja suceljavanja sa Milanovicem.
Ostali puk, glasat ce za HDZ jer i dalje misle da se moraju boriti protiv "crvenih", komunjara, izdajica itd.. Iako je g. Luka Bebic, vjerni pratitelj dr.Ive Sanadera dobro poznati u SFRJ-u, SKOJ-u i ostalim tadasnjim organizacijama.
HDZ ce izgubiti vlast, jer ce SDP koalirati sa HNS-HSLS i IDS te odnijet pobjedu, njima ce se prikljuciti HSU (oni gledaju samo svoja prava i potrebe stoga idu uz vladajuce).
Inace, samo RH ima stranku umirovljenika, koji se kose sa samom pojednostavljenom definicijom politike, a to je da je politika opce-drustvena korisna radnja koja radi na dobrobitu jedne zajednice. HSU nema motiva niti volje boriti se za bilo cija druga prava osim za prava svojih umirovljenika. A zemlja kojoj su umirovljenici buducnost osudjena je na propast.
Bookmarks