ne baš konkuretni mobiteli od strane motorole na našem tržištu .
Poštovanje!
Kao prvo, da ne bi bilo zabune, ne bi htio niti jednog moderatora dotičnog foruma spominjat jer ih poštujem i jer su mi kolege.
Uglavnom, nema se šta puno pisati, nego samo želim reći da je motorola forum doslovno mrtav. U zadnjih mjesec dana pratim forum i nabacim koji post, pomognem ako mogu, ali koliko vidim, po 12 sati ne vidim niti jedan post u tom dijelu cijelokupnog foruma.
Uglavnom, prije par mjeseci sam dnevno vidio barem dvije teme, a sad vidim dnevno možda 3-5 postova... mislim, obožavam motorole, trudim se da pomognem, ali vidim da ljudi ništa ne pitaju više. ima toliko toga novog što se tiće motorole...
neki dan sam otvorio temu sa puno flasheva koji se ne mogu naći bilo gdje. nitko se nije oglasio. sve mi je to čudno.
moto forum je uvijek bio na snazi. zanima me, konačno, u ČEMU JE STVAR!?
Žao mi je što propada toliko dobar forum....![]()
ne baš konkuretni mobiteli od strane motorole na našem tržištu .
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Mislim da je bezpotrebno o teme i govorit... Ljudi se okrecu drugim mobitelima, zasitise se motorola.
Takoder ni ponuda na trzistu nije sto je prije bila, a novi modeli ne izlaze cesto ko prije. Ocito nam je postalo dosadno mijenjat softwere, ljudima je lakse kupit novi mobitel...
Ja sam takoder prije godinu dana bio jako redovit na motorola forumu a cim sam promijenio mobitel niti jedan put vise nisam dosao na taj forum.
FORD FOCUS RS500
I like it!
Ako nema nitko nista pametno pitati bolje da nema postova! Na Nokia forumu svako malo netko pita: "Sta da radim potrosila mi se baterija?" A mozda su se malo i zasitili!?
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Ja uopće ne kužim poantu teme. Vjerovatno postoji mnogo razloga zašto ljudi ne postaju toliko u tom podforumu. Da je problem tehničke priprode samog podforuma, onda u redu, ali ovako kao da pitamo zašto ljudi manje kupuju azijske automobile od europskih.
GoGs, gledaj to s vedrije strane-manje posla za tebe.
Inače nisam bio nikada Moto-ljubac. Jedina Moto koju sam imao bila je w 366 ili tako nešto, zbog koje sam zaradio ban na ovome forumu jer sam je greškom stavio kao oglas u tematski podforum.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
OK, samo kaj su Siemens i Benq Siemens tvrtke koje su zatvorile svoje odjele za proizvodnju mobitela.
ma ne miruje samo motorola...
rekao bi da cijeli forum pomalo miruje (osim oglasnika, čast nekim izuzecima (SE, Nokia, računala) ), u odnosu kako je bilo prije možda godinu-dvije dana...
ali mislim da je sve to nekakvo zatišje pred buru...
kad krenu noviteti od raznih proizvođača, kad neki najvljeni modeli dođu u prodaju i krenu prvi review-ovi, da će promet opet lagano porast...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pa je jos nisam vidio da je motorola izdale neki bolji mobitel od konkurencije.mislim da je SE uzeo primat cak i nokia mobitelima
I feel the need -the need for speed!!!!!
Ja cesto cackam po motoroli,pa svaki dan gledam po forumu,i vidim da nema bas zanimacije u zadnje vrijeme za nju,ali to nije samo kod motorole. Kad sam imo problem sa samsungom,napisao sam thread u njihovom dijelu foruma,al nitko nije nista odgovorio,pa sam preko pm-a "silovao" da mi se pomogne. Racunala takoder obilazim,a ni tamo nista nije bolje nego ovdje. Svaki deseti dan netko napise kako mu je nod bolji od avg-a,i kako neznaju odabrati izmedu dva lcd monitora,te eventualno potrazuju neki serial ili crack. Jedino sto u zadnje vrijeme cvijeta na forumu,je izrada stranica,i njihove promocije,a drugo je sve krepalo. Cak i mobil internet cafe s chataonicom nije ni blizu kao sto je bio ranije. Ja sam jedan od svjezijih clanova na ovom forumu,ali takoder uocavam da je neka kriza u pitanju...
Rekao je jedan slavni pjesnik: Stalna na svijetu samo mijena jest.
Pa tako se i naš forum stalno mijenja i uvijek je u žiži interesa nešto drugo, a ostatak foruma ponekad tek egzistira. Sve dok se opet stvari ne promijene. Veliki broj problema je već odavno riješen i nema ih potrebe ponovo rješavati. Sve to smanjuje broj novih tema kao i raspravu u starima. Isto tako, današnji modeli mobitela već tvornički imaju toliko opcija da skoro da i nema više potreba za nekim znatnijim izmjenama softvera.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Složio bi se sa Icom. zašto? zato što i ja mislim da cijeli forum pomalo miruje.
@Wild Boy: morat ću te ispravit, vidim ja i ostale forume. dosta je neaktivnosti. Ali najviše je motorola otišla dole.
Mislim, vi kažete da interes za motorole pada... mogu vam reći da se grdno varate.
samo vidite ove linkove:
www.motox.info
www.howardforums.com
www.mobile-files.com
www.motomodders.net
i da ne nabrajam dalje. koliko se samo na ovim forumima posta. koliko novih stvari se otkriva. samo vidite koliko toga ima zanimljivog tamo...
Meni jednostavno nije jasno zašto.
hehe, dobar si
kažeš manje posla za mene?a kad sam ja postanje i aktivnost u motorola forumu smatrao kao posao? to je meni zanimljivost, gušt i ljubav prema motorolama.
Forum naočigled propada i jednostavno mi je žao. Ljudi dođu i nešto pitaju, i moraju cijeli dan čekati da se odgovori u temu.
Sjetio sam se dana kad sam se prvi put registrirao. Bio sam toliko nestrpljiv za odgovor da sam napravio 4 posta zaredom. Ono, bila je hića, od kolege sam mob sjeboi nitko mi nije odgovarao "kažem nitko" a dobio sam konačan odgovor sa riješenim problemom u mislim jedno 2 sata. A sad ljudi ne dobiju odgovor po 3 dana. Mislim da je to smješno.
A najgore u svemu je to što ima toliko novosti u moto svijetu, toliko hacka, novog moddinga i svega, a ništa se ne posta u forum.
Nikako da netko nešto zakomplicira u tom forumu sa nepredvidivim pitanjem pa da se konačno otvori "ono" nešto novootkriveno o motoroli. A toga ima par tona posvuda.
A koliko vidim, nema od nikuda interesa da se oživi. Žalosno jako...
EDIT: evo, iskopao sam tu svoju famoznu prvu temu...ah, nostalgija me hvata
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10272
malo sam se prevario, prošlo je duže vremena za odgovor, ali uglavnom sam ga dobio u toku jednog poslijepodneva pa do navečer. Zaključeno sa tvrtkovim postom.
Nadam se da ste sad skužili o čemu pričam.
![]()
Zadnji uredio GoGs : 16-11-2007 u 04:44
Mislim da nije problem u tome da forum propada, već jednostavno zadnjih tjedana, pa i par mjeseci forum je znao biti nedostupan po nekoliko sati dnevno, pa skoro do cijelog dana što je dosta članova preusmjeravalo da potraže pomoć negdje drugdje. Sada bi se stvari trebale izbalansirati i vratiti u normalu.
Da, baš to. Kad ti je hića, a forum je stalno (ili dobardio vremena) nedostupan, onda ideš dalje. Znaš i sam kako je, žurba itd.
Plus što Motorola malo stagnira, ne baca neke ultrainteresantne modele kao što je bio v525 ili v3, nema tolikog booma u javnosti.
A ovih hard-core moddera nema puno, dapače malo je takvih a većinom su "obični useri moba" tako da se to i odražava na forumu.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
hardcore moddera? iznenadio bi se koliko ima....
kažeš da ne izbacuju nove modele.... Kako ne? A što je Z8, Z10, V8, V9, Z6 i cijela živa serija RAZR2 modela koji su bazirani na P2k 05 platformi.
Vodeći svjetski forumi koji proučavaju motorole jako dobro stoje... Zašto i mi ne bi dobro stajali?
zbog malog broja "hardcore moto moderatora" u našoj zemlji...
većina ljudi se okrenula Nokiama, SE-ima, Samsunzima, symbianima/smartphone-ima...
a oni koji koriste motorole, njima se očito neda modat mobitele...
kad bi motorola napravila boom sa nekim modelom kao sa V3 recimo, onda bi opet "povukla" dio korisnika, pa bi taj dio foruma bio aktivniji...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ne da nema novih modela - ima, samo je fora da nisu tako popularni u HR kao što su bile navedene v525 ili v3. Nisu bum kao što su ove bile. A vani možda i jesu, no kod nas... ne baš.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Di će ljudi što moddati kad neznaju što moddati i kako jer dobrano dugo ništa nije novo stavljeno u forum. Drugo: nema interesa za moddanje? A što je sve otkriveno.... lol
Mislim, ajmo jedan primjer navesti... Dam se kladit da sigurno 80% moto forumaša ovdje ne zna da je na v3x omogućen itunes i da je skinuta RSA zaštita.
da ne govorim o K1, Z3 i tako dalje. Govori se o free načinima unlocka K1 i Z3, te cijele P2k05 serije. To nikome ovdje ne bi značilo?
Tona custom MP-ova, svaki dan neko otkriće o seemovima. Što mislite, da ljudi ne bi htjeli malo doraditi svoj mobitel koji koriste?
Kakav boom treba, kad naši operateri i kad izađe neka dobra motorola, ne uvezu je kod nas. I još opletu cijenu kad izađe (navodim primjer za V8 i K3).
Forum jednostavno treba osvježit. Neće se sam od sebe vratiti u normalu i stabilizirati...
GoGs, no offence, ali previše se brineš
Žalosno je što se "gasi" (pod navodnicima) motorolin forum, ali ako nema novih pitanja u njemu ili novih korisnika koje nešto zanima - to je i logično. Tu nisu krivi ni ultramodderi niti ti, a niti neki moderatori. Ljudi se ili okreću drugim modelima ili odlaze baš zbog već spomenutih problema sa serverom.
Evo ja i danas koristim siemens M55 kojeg sam naučio flashati onog dana kad sam se regao na forum, a kad danas zavirim u siemens podforum, zakačim paučinu glavomI ne brinem se jer je to normalno. (nećemo sad spominjati da BS više ne radi mobitele, sigurno ima ljudi koji još uvijek koriste iste)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Previše se brinem? Pa možda. Nikom nije stalo do tog foruma, nego samo meni. Mislim, ako ovdje nikome nije stalo da ovaj forum bude popunjen ida funkcionira, onda sve k vragu. To je žalosno, ponavljam po peti put.
Jel grijeh ako volim motorole? Ako želim da taj forum bude opet kao nekada?
Ja umjesto da zakačim paučinu u moto forumu, za razliku od tebe, odgovorim u temu i čak postam nešto zanimljivo što mi je pri ruci.
Ali, čemu ću se ja sam zalagat za forum kad nemaš ničiju podršku i nitko nema volje za radom. JBG, čini se da sam sam u ovome. I to mi je jako žao
GoGs histeriziras ko stara bakicaumjesto da se opustis,pronadjesh nekog ko je zainteresiran za te stvari u RL npr. ja sam uputio frenda tu kojeg jako zanima SE i posta na debelo tamo i ukljucuje se u teme i moddanje....nemoj se zivcirat...najbolje stvari dolaze neocekivano(puuuuuno moto usera)...kad tad ce se promijeniti politika i celnika u motoroli i celnika u vipu t-mobu,teletini...bez brige...
Nisi ti jedini kojem je stalo do foruma,a niti do motorola(danas sam po v3 prckao 2 sata)![]()
![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
ovo ne želim ni u kojem slučaju komentirati. barem prvi dio.
Uputio sam i ja par frendova. I znaš što se dešava? Sad me zove gotovo svaki dan na mobitel i cijelo vrijeme me ispituje kako ovo i kako ono. odakle skinuti, gdje naći objašnjenje. Mislim, to mi najmanje treba.
I nek ga uputim na forum? a tamo sve puno praznine. Možda bi čovjek nešto i pokušao napraviti da ima nešto zanimljivog na forumu.
Bookmarks