nemam pojma. Logicno bi mi bilo da se pozivatelj upozori.
Mislim da Agencija ima odgovore
sad ce bit sranja. Do sad su se svi bacali po podu te najave a sad ce ih smetat sto je nema.
Kako znaš da ju trebaš uključiti ako ne znaš da je korisnik promijenio mrežu? Dobiješ li ikakvo upozorenje?
nemam pojma. Logicno bi mi bilo da se pozivatelj upozori.
Mislim da Agencija ima odgovore
sad ce bit sranja. Do sad su se svi bacali po podu te najave a sad ce ih smetat sto je nema.
dobar grah daleko se čuje
Ja ne znam što ti tu ima smetati? Poruka traje 3 sekunde. Ljude vole glumiti kako nemaju vremena na gluposti.
To bi se smjelo napraviti da svi imaju jednake cijene poziva prema svim mrežama, ali kako sumnjam da će ta praksa kod nas ikada zaživiti, ne mogu se ovako zajebavati.
Cuo sam da je to u Britaniji rijeseno da se cuje neki beep zvuk prije uspostave veze, ali onda bi ljude morao infomirati da taj zvuk znaci "prenesen broj".
Sada ce opet biti poziva SZK kako je tako velik racun a zvao sam unutar mreze...
Valjda ce operateri uvesti na svojim stranicama koji su brojevi preneseni pa da se i tako moze provjeriti.
Ma to za provjeru na webu sam naveo kao primjer kako se moze dokazati ako imas veliki racun zasto je on nastao, ali da ce i dalje biti problema biti ce. Ne mozes uvijek sve zadovoljiti :-)
To se mene ne tiče. Neće mi naplatiti ono za što ja ne znam da plaćam više.
I što je sad na kraju sa tom obavijesti o prijenosu? Čuje li se ili ne? Je li se uopće štogod promijenilo?
bas razmisljam o prenosenju broja u drugu mrezu i upravo sam neodluan zbog te poruke koja se javlja .. neak mi je to kriza , ono zove neko ko se ne kuzi pa se sav zbuni i jednostavno prekine ..
mislim da cu cekat da se rijesi to, da maknu tu poruku po defoltu jel.vec sam bio u centru od operatera , reko mi lik , neljubazni neki doduse, da trebam puk donjet i da odma moze to , a az 7 dana karticu dobijem tu od novog operatera.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Ma trebaju napravit softver koji će svakom broju koji zove odvrtiti recimo poruku 2 puta i poslije koga briga...
konkretno da ti kazem (znam da mi modza nece vjerovat nitko) ali bio sam u situacija kad je jedna starija zena tak zvala nekog , i taj glas koji kaze da je broj prenesen je bio na ENGLESKOM .. da nisam cuo nebih ni ja vjerovo .
uzeh ja mob u ruke , cuo nju , stisnuo 1 i problem rijesen , ali ono , kakve su to komplikacije..
jasno mi je da nije legalno maknut tu obavijest i nedat ljudima da ju imaju kad zovu takav broj .
Eto danas dobio sms da mi je prijenos iz nekog razloga odbijen, to sam proslijedio tele2 szk-u, (prelazim sa VIP-a na TELE2)! mislim ganjam se s njima vec od 8. mjeseca.Dali se netko susreo s tim? sto da radim?
Inace koristim Easy pretplatu koja je istekla ove godine u 3. mjesecu i nisam nista potpisivao niti produljivao u VIP-u, i sada zelim prenjeti broj u TELE2 knock out pretplatu! i eto ganjam se od 8. mjeseca s njima, sada sam mislio da ce bit sve ok, i dobijem ovakav sms.
What now?
1.poslao to Tele 2 SZK-u (nema odgovora)
2. Da pisem Agenciji za telekomunikacije?
3. da odem u VIP i j. im mater?
hvala!
@beetleman
Jedino mozes ponovo podnijeti zahtjev za prijenos broja i eventualno provjeriti da nemas nekih dugovanja u VIPu ili neku drugu ugovornu obavezu.
Ovako, vec sam drugi put ponovio prijenos broja, no VIP je pametan, pa sam saznao da oni naplacuju racune svakog 15. u mjesecu i onda uvjek upadnes u dugovanje, tehnicki posto sam na pretplati, i da ne koristim mob (sto mi je totalno stupidno) uvjek cu bit u dugovanju.
Da smo u normalnoj zemlji, bilo bi vrlo jednostavno:
1.Das zahtjev
2.Skolpis ugovor s novim operaterom
3. Operater proslijedi zahtjev tvoj starom operateru
4.Tvoj stari operater proslijedi tvoja trenutna dugovanja i naplati novome, a ti platis novom operateru
5. imas prenesen broj.
Koliko bi to sve trebalo trajati? u doba max adsl-a i ostalih srnj... tjedan dana maksimalno.
Ali mi smo "stoka sitnog zuba" i nalazimo se na ovim prostorima.
I kamo to vodi? tome da im vratim sugavi broj i karticu (VIP-u), i uzem novi u Tele2. Trosak? samo obavjestavanje svih u imeniku da sam promjenio broj.
@beetleman:"saznao da oni naplacuju racune svakog 15. u mjesecu i onda uvjek upadnes u dugovanje, tehnicki posto sam na pretplati, i da ne koristim mob (sto mi je totalno stupidno) uvjek cu bit u dugovanju."
Probaj otici u VIP centar i smuljaj da sljedecih mjesec dana neces biti u mogucnosti platiti racun za mobitel (biti ces izvan Hr. ali ces ga ugasit) pa pitaj mozes li unaprijed platiti pretplatu.
Kod prijenosa broja je bitno da je zadnje poslani račun uredno plaćen.
Vjerojatno broj nije prenešen iz bizarnog razloga(čitaj nema kopije osobne ili je kopija jako loša pa se ne vidi).Znam troje ljudi koji su imali problema s prijenosom broja zbog tog razloga.
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Fala na savjetu, ovo s vipom bi mozda i probao!
Gle, sve sam ima faksirao i mailao, kopije osobne, zadnji placeni racun, sve!
Ma znam da si sve poslao ali sve se da zagubiti jer nekom tako odgovara...
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Evo danas bio u VIP-u i rijesio na nacin da:
1. ukinuo VIP pretplatu i prebacio broj na VIP me
2. Postojeci Tele2 broj prebacio na Knock out tarifu i produljio ugovor te uzeo novi uredjaj.
To je bilo najlakse hehea i dosta ljudi ima problema sa ovom porukom pri zvanju! neki se ne snadju itd.. ovako je lakse.
ja prebacio![]()
sad ko ziv ko mrtav.naime , ne prebaci se odma nego dobis karticu od teleta i za 7-9 dana je onda ona aktivna.mislio sam da cu doibit morti kakve peneze na racunu , al nsi od tog![]()
nema veze , kupujem bon i aktiviram knockout...jos amo da nema one shupske naknade za uspostavu poziva..
oni i njihovo reklamiranje.49 lipa svi pozivi prema svim mrezama.lazu tocno za nesto vise od 50%, bar sto se prve minute tice .a meni su svi pozivi minuta - minuzta i pol max , ak ocu pricat s nekim nadjem se nebum prek mobitela romane prepricaval.
![]()
al ajd , ne pada mi na pamet neka jeftinija tarifa od ove na trzistu.(tarifica je onak.zakinuta)
Ja podnio zahtjev za prijenos broja prije tri tjedna negdje i tocno kad su mi rekli da ce broj biti prenesen, je tako i napravljeno, s time da sam prije par dana dobio poruku koja me upozorila na to.
Ubacio sam novu karticu i radi savrseno, a osim toga, dobio sam i 25 kuna racunu, tako da ne kuzim kako nisi i ti![]()
neznam , čiča u tele centru nije spominjo nikakvu lovu.
joj kako mrzim ovaj idiotizam od sistema u ovoj zemlji...
prije 7 dana sam platil t-mobile racun...i sad mi javi da mi prenos broja odbijen jer imam nepodmirena dugovaranja...
pa koliko im treba!?*!! kreteni..
i sad zovem sluzbu za korisnike i vec 10 minuta mi mob na loudspeakeru....
JOS UVIJEK CEKAM....
Bookmarks