Okultistički Centar (OKUC), imam dobra iskustva s njima. Doduše, jedino s njima imam iskustva
Imaju ordinacije u Maksimiru i Španskom i ne nabijaju cijene, bar koliko sam skužio.
Nosim vec dosta dugo kontaktne lece, i inace sam kupovao kod opticara kod kojeg sam isao na pregled, ali nisam bas previse zadovoljan njima...
Dali netko zna gdje je najbolje ici na pregled u ZG i koje lece da uzmem, a da nisu previse skupe???
Odmah bi uzeo lece za cijelu godinu (najbolje bi bile mjesecne ili tromjesecne).
Hvala unaprijed na odgovorima.
EDIT: Inace, nosim meke kontaktne lece.
Okultistički Centar (OKUC), imam dobra iskustva s njima. Doduše, jedino s njima imam iskustva
Imaju ordinacije u Maksimiru i Španskom i ne nabijaju cijene, bar koliko sam skužio.
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
Ghetaldus,brijem da su najbolji
ghetaldus, iz mog iskustva.
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Posto do sada nisam nosio mjesecne lece, mozete li mi reci koliko se krecu cijene???
Znaci treba mi 12 pari (za 12 mjeseci).
EDIT:
Evo ovdje sam nasao nekakve lece i pise kutija 3 lece.
To su 3 para leca????
Isto tako ima kutija 6 leca, jel to onda 6 pari ili 3 para???
http://optikaonline.hr/airoptixndFORM.htm
Zadnji uredio Black_Hawk : 11-10-2007 u 11:08
Koristim dvotjedne i 6 pari je 550 kuna, Johnson&Johnson Acuvue Advance i nemam primjedbi osim što nemaju oznake za pravu stranu, ni boju ni broj
La donna e MOBILE
Ajme meni.Ja nosim svoje leće po godinu i po isto polutvrde.Šta ste tako mekani da nemožete furati polutvurde? Moje frendice iz razreda nose polutvrde
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
E komirao sam se kada sam saznao za tu glupost
od tjednih odnosno mjesečnih leča i to ništ ne kužim!!?!?!
Kako ja već nosim leće zadnjih cc18 godina i promjenio sam tri para tvrdih i sada imam zadnjih par polutvrdih nosim već 3godine otprilike.
Može to netko malo upučen objasniti!?!
ukratko, mekane imaju rok trajanja![]()
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
hm..
a kaj nemaju sve lece neki rok trajanja??
mislim, ja nosim polutvrde i svake dvije god ih trebam mijenjati..
evo ove sad nosim vec skoro 3, i fakat primjecujem da bih trebala nove..
Vuki, to bi ti tvoj okulista trebao reci.. ja idem na preglede u Vinogradsku, a lece kupujem u Optocontactu u Vodovodnoj. mislim da su oko 600 kn par.
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ja sam pokušao nositi polutvrde (socijalne) leće i nisam uspio duže od 2-3 sata dnevno. Jednostavno me grebu, svrbe itd. Onda mi je tip u optici dao meke 3-mjesečne Ciba vision - Precision UV (imam i astigmatizam). Sad ih nimalo ne osjećam. Toplo preporučam.
Par (2 leće) košta 110 kn
ne kužim se u leće i sori na ot. a jel ima di za kupit onih leća s različitim oblicima i u bojama? e, našo thx. http://optikaonline.hr/freshlookwildeyes.htm
Zadnji uredio AutoXpert : 13-10-2007 u 01:22
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
đizs ta đurđica nie normalna
jab reko da ti je -1,50 desno i -1,25 lijevo
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
rado bi ti preporučio nekog, al Kloštar Ivanić mi nije previše poznat![]()
Ja sam nosio naočale do 6.mj.ove god., odlučio se za leće.
Ghetaldus u Osijeku me lijepo dočekao, savjetovali, ove, one, ovako, onako (stara mi nosi leće-polutvrde već 10ak god, pa sam znao nešto o tome...), ali ipak sam se ja odlučio za mjesečne.
600kn za pola godine, to je mana, dosta skupo...
znači to su one full meke, ja prezadovoljan, tuširam se s njima, na moru sam čak i ronio (zatvorenih očiju, ali svejedno...) uglavnom, samo malo preko noći van i ujutro nazad, tak od prvog dana...
Inace, koliko kosta ocni pregled?
100tinjak kn, ali ako kod njih uzimaš naočale/leće onda ti odbiju od cijene.
Tako je kod sviju, vjerovatno, bio sam u 3 kuće već.
jel iko mozda koristio ove lece???
Bausch & Lomb Purevision
Pise da se moze 30 dana bez skidanja nosit...jel smeta ujutro previse kad se probudis???
ja inace koristim Ciba Vision Air Optix i zadovoljan sam snjima (nosim ih nekad po 17-18 sati bez skidanja, te ponekad i prespavam u njima) ali bi htjeo probat ove da ne skidam ako su dobre .....
Sorry sto ti upadam u temu,al samo imam jedno pitanje. Mozes li mi reci sta znaci ovo "mjesečne"...? Jel to vrijede mjesec dana ili...?
Imam problem da mi oko ne trpi leće,ali samo sam pokusao sa polutvrdim,pa mislim da bi mi ove mogle odgovarat...
yup, mjesecne meke lece se nakon mjesec dana bacaju i uzimaju nove. no, imas raznih vrsta, imas jednodnevne, dvotjedne, mjesecne, tromjesecne, sestomjesecne, yadayadayada.
zasto ti oko ne podnosi lece? probaj, ako do sada nisi, sa mekim lecama, ali ne na svoju ruku, otidji u bolju optiku pa neka ti oni preporuce. ali da, ako nije bas neka gadna deformacija oka, s mekim lecama bi trebalo funkcionirati.
ja inace nosim polutvrde od 12-e godine zivota, ali meni je oko zdravo, meni nastradali receptori u mozgu zbog potresa istog :zubo:
i spojila sam temu s vec postojecom o lecama od istog autora![]()
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
black, te lece pikiram i ja vec duze vrijeme...mene isto zanima ima li netko da ih je probao...ja sam svoje trenutno potrosila pa nemam ni jedne, ali sam ih isto tako znala nositi po 17-18 sati i isto sam znala prespavati u njima, i nikad problema...
ove bi mi bile idealne, pa ako netko zna jel to kaj valjai dal je uopce dobro nositi lece 30 dana bez skidanja
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
bacite oko ovdje, mozda vam pomogne
Bookmarks