Dakle, vidim da se nitko ne trudi, pa cu morati jaIzvorno postao val
!
Digitalci u Austriji jesu jeftiniji i to po pravilu Ofertisime: "Sto vise kupis, vise stedis!" Hoce reci, sto se za skuplji aparat i opremu odlucis to ce ti se vise isplatiti kupnja u Austriji, naravno pod uvjetom da te ne uhvate na granici! Navedeno vrijedi, naravno uz povrat MWST, a i sama nadam se znas da bi MWST dobila natrag, moras racun za kupljenu robu ovjeriti na granici i zatim se u roku 6 mjeseci vratiti na mjesto u koje si kupila robu (ti osobno ili bilo tko drugi sa racunom ovjerenim na granici) da ti vrate novac!
Sto se linkova tice, dajte ljudi malo potrazite. Pa mislim da je dio sa linkovima vrlo pregledan i logicno slozen (nevedeno znam jer sam ga ja slagao)!
Linkovi koji se ticu stranica ne kojima se prodaje foto oprema i aparati su ovdje (pa tako i oni za austrijske ducane, one sa kojima imam iskustva):
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10534
Sto se A80 tice...dva su problema. Prvo smatram kako je podosta isplativija kupnja A95 - ice, iz dosta razloga. Drugo, A80 pogotovo, a vec i A95 ces dosta tesko naci, pogotovo u austrijskum prodavaonicama foto opreme. Dakle savjetujem ti da malo "bacis oko" na modele A610 i A620. Navedeni modeli su nasljednici A80 i A95 ice i sasvim su pristojni aparati za nekoga tko ulazi u svijet fotografije i "prebrzo savladava tehniku"!
Za vise savjeta morati ces biti malo detaljnije oko toga sto trazis od aparata, da li ti je bitna velicina, masa, ergonomija, preformanse...
Sto se kupnje u Austriji tice, konkretno u Becu...ne znam koliko dobro poznajes Bec, zivis li tamo, imas li nekoga tamo ili si samo u posjetu...u svakom slucaju izbjegavati ducane u centru i pokraj turistickih atrakcija, dakle ni za zivu glavu kupovati na Grabenu, Kholmarktu, Kaertnerstrasse, Stephans Platz i ducanima na Ringu. Shoping cenrti na zapadnom ulazu u grad bi bili idealni ako do tamo mozes (treba ti auto)...eventualno Kagran (do Kagrana imas metro linija U1). Od ducana konkretno mogu preporuciti digitrend (www.digitrend.at) stvarno odlican ducan i nije tako daleko od centra na Wiedner Hauptstrasse, vrlo blizu Karlsplatza!
U najsirem krugu zaobilaziti Niedermayer ducane elektronike!

Odgovori uz citat
!
(i tražim savjet jer znam da je u centru i inačica hrelića bezobrazno skupa)
) ako postoji podruznica digitrendovog ducana u Ggrazu-tamo se nekako bolje snalazim, a i blize mi je od beca.....slala sam im mail, al nis ne odgovaraju

Bookmarks