Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20
    Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ducani foto opreme i nabavka iste u Austriji

je li istina da su u austriji digitalci jeftiniji? isplati li se uopće razmišljati o tome?
    nedavno sam vidjela na forumu neke linkove za pretragu (mislim da se radilo o austrijskom getrou, ali sve je dobrodošlo), sada ih ne mogu naći - pa ako mi možete preporučiti gdje da pogledam cijene.
    krajem mjeseca putujem u beč, pa bih kupila i fotić, ako je barem malo niža cijena nego kod nas.

i još pitanje: za jednog početnika sa digitalcima, koji puno prebrzo svladava tehniku, da bi si mogao kupiti odmah nešto bolje, bi li Canon A 80 mogao biti dobar izbor - da nije prekompliciran, i ne zbrljam prvih 500 fotki, jer nisam svladala postavke, a da nije ni neka jeftinoća početnička, koju ću odbacit nakon 2 tjedna, jer ću biti nezadovoljna mogućnostima.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao val
    je li istina da su u austriji digitalci jeftiniji? isplati li se uopće razmišljati o tome?
    nedavno sam vidjela na forumu neke linkove za pretragu (mislim da se radilo o austrijskom getrou, ali sve je dobrodošlo), sada ih ne mogu naći - pa ako mi možete preporučiti gdje da pogledam cijene.
    krajem mjeseca putujem u beč, pa bih kupila i fotić, ako je barem malo niža cijena nego kod nas.

i još pitanje: za jednog početnika sa digitalcima, koji puno prebrzo svladava tehniku, da bi si mogao kupiti odmah nešto bolje, bi li Canon A 80 mogao biti dobar izbor - da nije prekompliciran, i ne zbrljam prvih 500 fotki, jer nisam svladala postavke, a da nije ni neka jeftinoća početnička, koju ću odbacit nakon 2 tjedna, jer ću biti nezadovoljna mogućnostima.
    Dakle, vidim da se nitko ne trudi, pa cu morati ja !

Digitalci u Austriji jesu jeftiniji i to po pravilu Ofertisime: "Sto vise kupis, vise stedis!" Hoce reci, sto se za skuplji aparat i opremu odlucis to ce ti se vise isplatiti kupnja u Austriji, naravno pod uvjetom da te ne uhvate na granici! Navedeno vrijedi, naravno uz povrat MWST, a i sama nadam se znas da bi MWST dobila natrag, moras racun za kupljenu robu ovjeriti na granici i zatim se u roku 6 mjeseci vratiti na mjesto u koje si kupila robu (ti osobno ili bilo tko drugi sa racunom ovjerenim na granici) da ti vrate novac!

Sto se linkova tice, dajte ljudi malo potrazite. Pa mislim da je dio sa linkovima vrlo pregledan i logicno slozen (nevedeno znam jer sam ga ja slagao )!

Linkovi koji se ticu stranica ne kojima se prodaje foto oprema i aparati su ovdje (pa tako i oni za austrijske ducane, one sa kojima imam iskustva):

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10534

Sto se A80 tice...dva su problema. Prvo smatram kako je podosta isplativija kupnja A95 - ice, iz dosta razloga. Drugo, A80 pogotovo, a vec i A95 ces dosta tesko naci, pogotovo u austrijskum prodavaonicama foto opreme. Dakle savjetujem ti da malo "bacis oko" na modele A610 i A620. Navedeni modeli su nasljednici A80 i A95 ice i sasvim su pristojni aparati za nekoga tko ulazi u svijet fotografije i "prebrzo savladava tehniku" !

Za vise savjeta morati ces biti malo detaljnije oko toga sto trazis od aparata, da li ti je bitna velicina, masa, ergonomija, preformanse...

Sto se kupnje u Austriji tice, konkretno u Becu...ne znam koliko dobro poznajes Bec, zivis li tamo, imas li nekoga tamo ili si samo u posjetu...u svakom slucaju izbjegavati ducane u centru i pokraj turistickih atrakcija, dakle ni za zivu glavu kupovati na Grabenu, Kholmarktu, Kaertnerstrasse, Stephans Platz i ducanima na Ringu. Shoping cenrti na zapadnom ulazu u grad bi bili idealni ako do tamo mozes (treba ti auto)...eventualno Kagran (do Kagrana imas metro linija U1). Od ducana konkretno mogu preporuciti digitrend (www.digitrend.at) stvarno odlican ducan i nije tako daleko od centra na Wiedner Hauptstrasse, vrlo blizu Karlsplatza!

U najsirem krugu zaobilaziti Niedermayer ducane elektronike!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TNX!!!

nisam poznavaoc beča, bila jednom i lako se snaći po planu grada, metro i tramvaji dosta dobro povezuju...a mogu i zagnjavit par frendova, pa da podijelimo taxi (i tražim savjet jer znam da je u centru i inačica hrelića bezobrazno skupa)

od fotića gledam manje na masu i veličinu, recimo, pomični lcd mi se čini praktičan jer ću fotkat i tatine rukotvorine iz blizine, u okomitom položaju, pa bi moglo biti nešto lakše s njime (?). koliko sam se do sad uputila, trebala bi nešto iznad 3 milijuna piksela (bolje više), optički zoom 3 - 5x, makro, čvrsto kućište jer dosta putujem i povlačim se fotićem posvuda...
    ako sam dobro skopčala, neki aparati koriste skuplju, a neki jeftiniju verziju za pohranu podataka, a ako razlika u kvaliteti nije prevelika, gledam da bude jeftinija.
    sad, računam da za aparat i sve dodatke dam oko 3000 kn najviše, radije 2000, 2500.
    moguće iskombinirati sve to?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da moguce je recimo canon 610
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cook22
    Da moguce je recimo canon 610
    Eto kako covjek i rece...

...a i ja sam rekao isto u prethodnom postu:

= Citat = Izvorno postao Bimbi
    Sto se A80 tice...dva su problema. Prvo smatram kako je podosta isplativija kupnja A95 - ice, iz dosta razloga. Drugo, A80 pogotovo, a vec i A95 ces dosta tesko naci, pogotovo u austrijskum prodavaonicama foto opreme. Dakle savjetujem ti da malo "bacis oko" na modele A610 i A620. Navedeni modeli su nasljednici A80 i A95 ice i sasvim su pristojni aparati za nekoga tko ulazi u svijet fotografije i "prebrzo savladava tehniku" !
    Dakle, s obzirom na zahtjeve A610 ili A620 se namecu kao logicno rijesenje. Aparati su po mome misljenju trenutno best buy u klasi u koju spadaju.

Sto se memorije tice koriste Compact Flash memorijske kartice, koje oduvijek slove kao najjeftinije i najzahvalnije rijesenje medju memorijskim karticama, tako da ovi aparati ispunjavaju i taj uvjet!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Motorola V3
    Operater
    T
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svi novi Canoni Powershot Axxx koriste SD i MMC... al i to je full jeftino pa tak svejedno.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Sorvino U pravu si! Moja greska! Nekako uvijek uz Canone vezem CF, pa sam i ovdje ne razmisljajuci napisao! Sorry!

Kako i kazes CF i SD/MMC su gotovo identicne cijene pa je sto se novca tice, svejedno!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    sony ericsson
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mene samo zanima (bimbi, ti bi to trebao znat ) ako postoji podruznica digitrendovog ducana u Ggrazu-tamo se nekako bolje snalazim, a i blize mi je od beca.....slala sam im mail, al nis ne odgovaraju
    btw, mislim si u digitrendu kupt canon s2is, tamo je oko 500 kn jeftiniji+ povrat poreza......jupy

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao martini
    mene samo zanima (bimbi, ti bi to trebao znat ) ako postoji podruznica digitrendovog ducana u Ggrazu-tamo se nekako bolje snalazim, a i blize mi je od beca.....slala sam im mail, al nis ne odgovaraju
    btw, mislim si u digitrendu kupt canon s2is, tamo je oko 500 kn jeftiniji+ povrat poreza......jupy
    Moje isprike martini!

Previdio sam ovaj tvoj post!

Na zalost nema digitrenda u Grazu, ako hoces kupiti kod njih morati ces potegnuti do Beca!

Ima, ipak jedan ducan u Grazu, koji je vrijedan paznje. Evo ti nize link pa pogledaj:

http://www.grazcamera.com/html/f-shop.htm

Takodjer imas navedeni fotoaparat u Mediamarktu u Klagenfurtu, kako vidim na siteu, cijena tamo je 449 eura! Evo linka:

http://www.mediamarkt.at
    Zadnji uredio Bimbi : 26-02-2006 u 17:51

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ducani foto opreme u Austriji?

Dakle...evo da i ja nesto pitam na ovome podforumu ...

Bio bi zahvalan forumasima ako koji od vas zna ili jos bolji iz osobnoga iskustva moze preporuciti kakav kvalitetniji ducan foto opreme u Austriji.

Uvjet bi bio da se bas ne radi o Becu ili Salzburgu, vec nesto malo blize...Klagenfurt, Graz najdalje.

Ovo malo kvalitetniji ducan podrazumjevam neki koji drzi profesionalnu opremu, dakle SLR aparati, objektivi, oprema!

Bilo koji takav igra, treba mi samo web adresa ili mail ducana da mogu kontaktirati i provjeriti imaju li u ponudi ono sto trazim!

Za eventualne odgovore...unaprijed zahvaljujem!

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pretpostavljam da je to radi D200...
    Prije tjedan dana sam obišao ama baš sve dućane u Beču koje sam mogao pronaći, a koji drže SLR foto opremu (htio sam slinit, jelte, ne kupovat), te čak niti u najvećima i najopremljenijima nisam uspio nigdje naći niti jedan primjerak Nikona D200. Sad ako je takvo stanje u Beču, sumnjam da je negdje drugdje (bliže nama) situacija bolja glede dotičnog proizvoda. Naravno, ovo sve što sam napisao je pod uvijetom da te zanima D200.

U Grazu znam za jednog u samom centru (na glavnom trgu) da ima SLR foto opremu, no na žalost ne znam kako se zove (odmah je pored H&M-a, nemre ga se fulat). SLR foto aparata i opreme se može naći i u Media-marktu, skretanje desno s autoceste neposredno prije ulaska u Graz, veliki šoping centar - zove se Seiersberg.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala WB!

Da, imas pravo, radi se o D200!

Sto se Beca tice...barem sam dva puta godisnje tamo! Poznam ducene i ponudu foto aparata tamo, bolje nego u ZG.

Ne znam jesi li vidio, ali vec sam nesto pisao o ovome, ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=313599&postcount=12

Dakle, kako i na gore navedenom linku pise i Austrija, a i Njemacka, kako mi se prema nekim informacijama koje sam od tamo dobio, te prema onome sto nam na netu mogao vidjeti, vrlo slabo jos raspolaze sa D200 modelom, kao i sa opremom za njega.

Kako rekoh u Londonu sam ga nasao, ali je definitivno pretjerane cijene.

U Austriji sam ga nasao u Niedermyer ducanima po cijeni od 1799 eura sa MVST, dakle jos minus 20 posto. To mi je prihvatljiva cijena, ali mi je problem sto D200 nemaju u ducanu, a ovako mi ga na moju rijec nece nabavljati, vec bi trebao ostaviti polog, pa doci po aparat, sto mi ne igra, jer bi tada trebao ici dva puta u Austriju da kupim aparat i jos jednom po MVST, sto mi se onda u konacnici definitivno ne isplati!

Navodno ima nesto u Klagenfurtu,probati cu iskopati nesto o tome...

Jos jednom hvala WB, a ako jos netko ima iskustava ili konstruktivnih savjeta...samo pisite !

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frend ga je pred desetak dana uzeo u njemačkoj, mislim da je čak prije naručio ili tak nekaj... sutra ću se s njim vidjet predvečer, vidjet i fotić, pa ću se probat sjetit pitati ga kako je to išlo..

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan
    frend ga je pred desetak dana uzeo u njemačkoj, mislim da je čak prije naručio ili tak nekaj... sutra ću se s njim vidjet predvečer, vidjet i fotić, pa ću se probat sjetit pitati ga kako je to išlo..
    Ajde odlicno!

Znam da ga je u njemackoj dosta tesko nabaviti, vec sam kontaktirao neke ljude tamo. Vjerojatno ga je dobio uz narudzbu.

Bio bi zahvalan da ga priupitas gdje ga je uzeo (grad, ducan) i koliko ga je platio, kao i sto je uz njega jos uzeo.

Takodjer ako mozes pogledati, da nije gore slucajno instalirana njemacka verzija SW - a!

Unaprijed hvala!

Zanima me takodjer jos jedna stvar, pa ako ti zappane ili tvoj frend moze odgovoriti ili itko tko cesce kupuje u inozemstvu.

Naime razgovarao sam danas sa jednim fotografom i kaze da npr. u Austriji postoje ducani (bilo obrti koji prodaju foto opremu, bilo specijalizirani ducani) koji kaze on posluju TAX FREE.

Navedeno znaci da ti uz predocenje putovnice odmah na licu mjesta vrate MVST ili neki drugi porez (ovisi u kojoj se zemlji nalazimo), uz nekakvu papirologiju na licu mjesta bez ovjeravanja racuna na granici.

Pa ako netko zna sto o tome bio bih zahvalan!
    Zadnji uredio Bimbi : 18-04-2006 u 22:35

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    6280
    Operater
    Tele2 / T-Com
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto se linkova tice, dajte ljudi malo potrazite. Pa mislim da je dio sa linkovima vrlo pregledan i logicno slozen (nevedeno znam jer sam ga ja slagao )!

Linkovi koji se ticu stranica ne kojima se prodaje foto oprema i aparati su ovdje (pa tako i oni za austrijske ducane, one sa kojima imam iskustva):

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10534

Znam da kasnim milijun svjetlosnih godina
    ali bih htio samo podjeliti svoje iskustvo s vama.

Moja preporuka za foto dućan u Graz-u je definitivno FOTO EHMANN
    http://www.fotoehmann.at/

problem je što nemaju online cjenik nego morate slati upit.
    Dva put sam slao kasno navečer upite i drugi dan do 10:00 ujutro
    sam imao odgovor.
    Danas mi cura ide u Graz po fotić i zamolio sam ih da ga dostave u
    dućan u trgovačkom centru CITYPARK jer joj taj najviše odgovara.
    Rekli su nema problema, iza 4 će biti tamo.

Ma jednostavno sam oduševljen uslugom i zato ih preporučam.

Cijena fotića je identična cijeni fotića u Beču,
    npr www.digital15.at s kojima sam se isto lijepo porazgovarao.

E da, slobodno pišete na engleskom pošto ga ljudi znaju.

I na kraju vas vjerojatno zanima koji je fotić u pitanju:

RICOH CAPLIO R7
    http://www.ricoh.com/r_dc/caplio/r7/

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sokinnen Pregledaj post

sam imao odgovor.

RICOH CAPLIO R7
    Za kvalitetan savjet nikada nije prekasno

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    6280
    Operater
    Tele2 / T-Com
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Za kvalitetan savjet nikada nije prekasno
    Evo još jedan BITAN dodatak.

U trgovačkom centru CITYPARK ne rade povrat poreza
    Ne samo foto dućan nego cijeli trgovački centar.
    Tako da ako već nađete nešto u FOTO EHMANN-u
    morat će te još malo dublje u Graz da bi dobili povrat.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sokinnen Pregledaj post

sam imao odgovor.

RICOH CAPLIO R7
    Stranica im izgleda ne radi. Kako ih mogu kontaktirati? Da pogađam email, ili možda imate...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao papaja Pregledaj post
    Stranica im izgleda ne radi. Kako ih mogu kontaktirati? Da pogađam email, ili možda imate...
    E-mial: foto.ehmann@utanet.at

Tel: 0316 71 74 50

ili

http://www.hotfrog.at/Firmen/Foto-Eh...nn-Foto-Denner

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osim povoljnije cijene, roba kupljena u EU ima garanciju 2 godine.

To nije nevažno. Aparati se u dvije godine zanju kvarit, a nakon dvije godine tehnika je toliko napredovala da ga (ako se pokvari) možeš bacit i kupit novi.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove