Evo vratio se s traume. Nevjerojatna hrpa nesposobnjakovića. Doktor mi nije ni prišao na manje od četiri metra, samo puca pitanja. Fala bogu da sam bio relativno spreman na to kaj mu moram naglasit inače bi mi napisao da sam prehlađen il nekaj i poslao me doma.
Zipa ovo: velim da me bole desno koljeno, lijevo rame i da me fakat rastura lijeva Ahilova tetiva. On me pita da li sam dobio udarac, ja mu kažem da nemam pojma jer se ne sjećam ničega između trenutka udarca i trenutka neko vrijeme kasnije kad sam došao sebi. Tri sekunde, pol minute, nemam pojma.
Frajer me poispita, na brzinu izdiktira sestri, uzme druga sestra karton i furaju me na rengen i malo našopaju radijacijom. Da mi rengenac karton da nosim natrag i vidim da je lik napisao "Događaj rekonstruira." uđem nutra i velim im da im nisam stigao reć da mi je slabo čitav dan i da nemam apetit (jer su me tako brzo obradili da brijem da sam nutra bio manje od minute - a btw, čekaonica prazna, ako ne računamo frenda koji je došao sa mnom). I velim sestri za to i da su krivo napisali za rekonstrukciju, a ona mene napadne da zašto ja to nisam rekao. Ja njoj velim da sam ja to izričito naglasio, a ona meni da kako ja sad mijenjam priču i da zašto nisam to doktoru rekao.
Tu sam ju htio potegnut nogom već, ali još smirenije i pristojnije joj ponovim da sam ja to rekao i da me ne naziva lažljivcem. Ona bahato "e pa sad je gotovo, ja tu nemrem promijenit kaj sam napisala, to je zato da se to ne bi mijenjalo poslije bla bla" totalno nadrkanim tonom.
Ja ju lijepo pitam: "Znači vi ste napravili grešku i sad mi govorite da se to ne može promijeniti i da je to gotova stvar? Znači ja imam netočan nalaz jer se vama negdje žurilo?" (a je, skužio sam da je doktoru bio taman kraj smjene)
Ona je krenula odgovarati, ali mi je ovaj drugi doktor kaj je došo rekao da se mogu požaliti nekom pročelniku smjene sutradan od 11.
I hoću![]()
BTW, prekasno mi je palo na pamet, ali čisto da rezimiram ovo preglupo iskustvo kao savjet nekome tko će se naći u sličnoj situaciji:
- pozorno slušajte što doktor govori sestri da upiše u nalaz. Ako nešto od toga slučajno ne razumijete, obavezno ga pitajte što to znači. On je na to dužan odgovoriti.
- pogledajte nalaz čim ga "završe". Ako piše dijagnoza, pitajte doktora da vam ju objasni. Ako je određena neka terapija i zanima vas, pitajte i to.
- a ako slučajno dođe do ovakve situacije di nešto nisi stigao reći ili su krivo upisali (ja još uvijek imam karton na kojem piše da sam polomio šaku lijeve ruke, a na rengenskoj snimci fino piše desna, što je i bila), jednostavno odite ponovo na šalter za prijave i sve ispočetka. To se nisam odmah sjetio napraviti i sad mi je žao. Deset pokušaja, deset pokušaja - ne znam za ostale, ali meni vlastito zdravlje nije za zezanciju.
I da, mislim da ću to dati u ruke nekom od tih legalnih utjerivača dugova. Ostat ću u debelom gubitku što se auta tiče, a nije isključeno ni da ću si morati platiti neku fizikalnu terapiju zbog vrata.

Odgovori uz citat
)

Bookmarks