Ček, to su kao novi tarifni modeli ili opcije na postojeće flex? Ako se ovih 75/200kn ne može potrošiti na razgovore onda je banana, a ako može onda je solidna ponuda...
Dvije nove tarife za t-mobile pretplatnike:
Moji najbolji 75 i 200
http://www.t-mobile.hr/2/20-10-02-00-00.asp
# U tarifi Moji najbolji 75, za mjesečni iznos od 75 kuna, cijena razgovora s vaših pet odabranih iznosi 0,25 kn/min te uključuje 250 minuta razgovora
# U tarifi Moji najbolji 200 za mjesečni iznos od 200 kuna, cijena razgovora s vaših pet odabranih iznosi 0 kn/min te uključuje 500 minuta razgovora
Ček, to su kao novi tarifni modeli ili opcije na postojeće flex? Ako se ovih 75/200kn ne može potrošiti na razgovore onda je banana, a ako može onda je solidna ponuda...
Zadnji uredio ojpi : 01-10-2007 u 15:20
Pa, za postojece pretplatnike i nije tako lose (koji nemaju ugovornu obvezu)
jer ako produlje ugovor na slijedecih 12 mjeseci
dobiju mobitel jeftinije
i 50% popusta na mj. naknadu (recimo ovaj Moji Najbolji 200 bi bio dobar)
dakle , ugovor produljiš na 12 mjeseci, i citavih 12 mjeseci placas 100 kn mjesecno , i imas 500 minuta u bilo koje vrijeme za pozive prema 5 najdrazih brojeva (vecina ljudi i ne zove puno vise toliko cesto) uz 0,25 kn po pozivu
a za pozive prema ostalim brojevima cjenik nije tako loš
0,79 unutar T-Mobile-a
1,59 prema ostalim mrezama
0,29 sms
1,49 mms
dakle ako uzmemo da prosjecan korisnik u HR potrosi oko 160 kn mjesecno (pretplatnik), odna svakom korisniku ostaje još lufta 60 kn po tim cijenama da zove i salje poruke ostalima (onim sretnicima koji nisu među 5 najdražih i najboljih)
ako gledamo da VIP svoju "ostale mobilne 0kn" opciju naplacuje dodatno 150 kn i ima "samo" 400 min ali SAMO "od 19-07 i vikendom" (dakle moras uzet Model 50 + 150 kn Ostale mobilne) (iako VIP nudi za puno vise brojeva, a ne samo 5, zna se da smo iza 19h sati valjda doma, pa mozemo zvati sa fiksnih telefona ili preko interneta (messengeri i sl.)
A sad jos treba i TELE2 ponudit nesto 0 kn prema svim mrezama uz naknadu od recimo 150 kn i uspostavu poziva 0,25 kn i ogranicenje od 1000 min (to bi bilo cool)
Uglavnom, po meni, veliki plus za T-Mobile (ali samo ako je netko vec korisnik T-Mobile-a i nema ugovornu obvezu)
jer 0,29 kn za SMS sam mislio da moze samo TELE2
dakle za one koji trose oko 160 kn mjesecno na pretplati:
za pretplatnike koji zovu sve mreže : Moji najbolji (12 mjeseci po 100 kn + 60 kn dodatne potrosnje)
za pretplatnike koji zovu vecinom unutar T-Mobile-a: Flex 60 + Unlimited (fiksno 160 kn)
naravno, jos dodati i radijsku frekvenciju
Preporučam još pričekati TELE2 ako išta odgovore
VIP je svoju sramotu ("ostale mobilne" opcija) predstavio, tužno od njih.
po meni ostale Flexove (300-700) mogu slobodnu ukinuti![]()
Beginnings come at random, but endings always have a reason.
1.59 prema svim mrežama je previše![]()
Ali 250 i 500 minuta mjesečno? Mizerno. Ja ne razgovaram puno preko mobitela, ali ovo bi otišlo u tjedan do dva.
da ali bed je to kaj ti tih 75kn nemreš trošit (odnosno kao u tarifi 60 da možeš pričat za tih 60kn)tu ne vec je samo 75 pretplata + razgovori,sms koji se naplačuju pa na to pdv=neisplativo
★★★★★
ajd jedino je dobro kaj je tih 5 besplatno prema svim mobilnim i fiksnim mrežama
Zadnji uredio scorpion : 01-10-2007 u 18:18
Ne znam za ostale, ali meni su to bijedni pokušaji. Premalo se nudi za te pare.
Ma nikako da naprave neku akciju kao sto je bio unlimited pret proslo ljeto,neznam kak vama ali ni meni ovdje nema niceg primamljivog,tele 2 je ponudio bolje akcije....
ja sam mislio da je u tih besplatnih 250 odnosno 500 minuta razgovora uključeno prema svim mrežama al baš sam zvao sada t-mobile službu za pretplatnike i kažu mi da su te besplatne minute samo za odabranih 5 dok je prema ostalim mrežama prema cijeniku + još pretplata koji shit,samo da mi istekne ugovor odma prelazim na teletinu![]()
Zadnji uredio scorpion : 01-10-2007 u 18:56
Ove tarife su vjerojatno priprema za iPhone.
pa to je smjesno.... opet nisu nista napravili... opet je jeftinije otici na tele u pretplatu i zvat tih 5 osoba i ispast ce te isto ili cak jeftinije...
----------Sony Ericsson----------
Loše!
Mjesečna naknada je prevelika da bi se to iskonpenziralo na cijeni razgovora jer su cijene razgovora još uvjek previsoke a i ostaje gorak ukus uspostave poziva.
Minimalni su troškovi 87,5 kn bez ijednog pokrenutog poziva.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
imaš pravou TELE2 bi stvarno ispalo jeftinije
evo primjera:
dakle uzmemo 250 minuta razgovora (koje obavimo sa 5 ljudi iz bilo koje mreze) i to potrošimo u 100 poziva (prosječan razgovor oko 2,5 minute)
dakle, skoro pa realna situacija
i ovak bi ispalo:
TELE2 knock out (prepaid - bla bla)
100x0,25 kn za uspostavu poziva = 25 kn
250x0,49 za minute razgovora = 122,5 kn
ukupno = 147,5 kn
caka: nema jeftileni mobitela za 1 knak netko želi i to, onda još 12,5 kn mjesečno za frekvenciju državi
T-Mobile Moji najbolji 5
250x0,25 za minute razgovora = 62,5 kn
naknada za paket 75 kn mjesečno
frekvencija državi 12,5 kn
ukupno : 150 kn
Tako da po ovome, TELE2 u ovom izračunatom primjeru ispada malo jeftinije za prepaid, nego postpaid. Ali nitko ne razgovora u takvom pravilnom ritmu![]()
uglavnom, po meni je za T-Mobile i ovo dobro s obzirom da su poznati da su skupi.
T-Mobile NEĆE i ne može generalno biti jeftiniji od TELE2, jer em imaju više troškova, em više ulažu u infrastrukturu (valjda, ili se barem tako nadamo)
Beginnings come at random, but endings always have a reason.
jos bolje u tele 250minuta x 0.39kn = 97,5kn + 25 kn uspostava = 122.5kn(ako nadoplatis s bonom od 100kn pozivi su 39lipa...)
Zadnji uredio pero1985 : 02-10-2007 u 16:38
----------Sony Ericsson----------
Malo bolje pogledaj:
http://www.t-mobile.hr/2/20-10-02-00-00.asp
u tablici se spominje 0,25kn a pod * su dolje krivo napisali jer se to odnosi na Moji najbolji 200
da, čini se da je tako, pun im je web krnjih informacija.
Ne slažem se što si stavio da je ovo realna situacija, prije bih rekao da je ovo idealna situacija. Nemoguće je da u mjesec dana pozivaš isključivo 5 istih brojeva. Dakle, T-mobile ponuda je daleko lošija od Tele2 Knock-Out tarife. No, T-mobile ovo nudi, ako sam dobro shvatio, samo pretplatnicima, dok je Knock-Out dostupan i prepaidovcima.
Bookmarks