slide pa koliko si ih ti uplatio??mora da imaš neke info koje mi nemamo![]()
slide pa koliko si ih ti uplatio??mora da imaš neke info koje mi nemamo![]()
Bojim se da će morati smanjivati pakete ako žele cijenu <300kn, jednostavno je prevelika potražnja. Danas isto gužve u redovima, bit će i preko 200'000 ljudi čini se...
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
-Ja sam si jucer uplatio paket dionica od THT-a i sad cemo vidjeti sta ce se dogoditi u roku od godinu dana samo da mi ne odu novci u vjetar!
...svi ih se planiraju rjesit prvi tjedan, barem svi ljudi s kojima sam ja pricala.... ne racunaju da potraznja nece bit bas tolika.... a ako se dogodi to, otic ce u dobarrrr minus....
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Ne mogu vjerovari da ljudi dizu kredite za kupnju dionica!! Gdje je racunica tu???
Samo cekam da se dogodi pad vrijednosti s kraja devedesetih kad su masovno spusili novac dionicari Deutsche Telekoma. Shvatite da se VISE NIKAD nece ponoviti 700% rast telekom dionica kao u 90ima. Jednostavno je nemoguce; tehnologija se TOLIkO razvila da nema booma; kapital sluzi za optjecaj, a ne za poticaj. Svi vi koji sanjate o naglom bogacenju - spustite se na zemlju. A posebno ovi debitori sto dizu kredite i hipoteke. Ako nemate novac koji mozete PREZALITI, nemate sto sanjati. Nije to Pliva koju moze kupiti drugi internacionalni gigant.. t-Com je gigant sam po sebi. Smatram da je maksimalna dobit ravna regularnoj (ili najvisoj) bankovnoj kamatnoj stopi. A postoji sansa za gubitkom novca.
realist sam koji naginje skepticizmu - i da - volim igrati na (polu)sigurno![]()
ma kakvo uzimanje kredita za tak nesto ...
a ovo za pad vrijednosti dionica , pa nisam lud da prodajem za manje nego kaj sam kupio . cekat cu kolko treba.
penzici isto , ak su pametni.
i ja sam sad sve vise skeptcian , al kad sam se odlucio az to , racunam nebude valjda 5% stanovnistva Hrvatske stavljeno u takvu situaciji (200 tisuca - 4 miliona.
ak da , imat cu kaj pricat djeci
bas me zanima dal ce stavit podatke di je koliko novaca uplaceno/prijava dano po gradovima . Brije mda ce na zagreb otpadat puno vise od 1/4 kolko stanovistva ima . Ovi na selu nekak mislim da nisu za to jos , radije kupi kravu il novi auto da susedi vide, kakve dionice...
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
2stamp: nazalost, to za auto vrijedi za puno veci dio Hrvatske nego za selo. Krava barem daje prinos.
Potraznje ce biti! Moje skromno misljenje je da ce prvi ili drugi dan doci do booma, cak i krediti (ali samo nenamjenski) ce se isplatiti. Nemoguce je tocno predvidjeti sto ce se dogoditi jer postoji 200,000 varijabli. A vec preko 2 je problem u znanosti
pozitivne stvari za nas koji smo kupili svojim novcima ili gotovinskim kredama s planom utapanja prvi dan su:
1) Puno ljudi jos ne zna kako prodati te dionice. Danas su ispred mene stajali muz i zena u sezdesetima koji su inzistirali na fizickim dionicama u obliku certifikata ili ne znam kak su oni to sebi zamislili.
2) Oni koji su ih kupili na kredit ih ne mogu prodati dok ne isplate kredit. Da imaju novaca za zatvoriti kredit ne bi ga ni dizali.
3) Mnogi ih planiraju drzati 1 godinu radi dividende i dodatne dionice, ili jednostavno kao dio portfolia.
Ja imam sutra izvrsiti jos par uplata, a onda mi preostaje iscekivanje iduceg petka! Sretno svima!![]()
@ Stamp: ne podcjenjivati seljake. Imaju oni vise para u carapama nego mi u bankamaA to za aute nazalost stoji, puno ljudi se zaposli sa 18-20 i onda se uvale u kredu do 1/3 place iducih 7 godina za novog novcatog BMW-a ili audia. Ne racunaju ni na troskove benzina, a kamoli na neke investicije. Hrvatska realnost.
![]()
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
ma nemora cak bit ni tak bolji auto , uzmu obicni astru , najprodavanaji auto da budemo u prosjeku , to ti je na 7 godina sa kamatama svim bas to 1/3 place.
a di su gume benzin odrzavanje auta ostalo ?
a di su ostali troskovi , osamostaljenje neko?
ma ljudi su tak podložni ... vozim stari auto i dok nebudem imao 20k € viska , al bas ono viska , bit ce tak .
ma imaju oni u carapama al je to kak bi diaboliq mislim reko , mmrtvi kapital.
sto se thta tice , j ase ne razumijem uopce u to kak se formira cijena na burzi . nesto sam malo citao al i dalje nisam skuzio . svejedno , i kad maknes ove s kreditima i kad maknes neuke penzice, ostaje vise desetaka tisuca ljudi koj ice odmah htjet prodat dioncie . to je veelika ponuda.
kolko ce bit potraznja , to isto , ovako neuk , neznam.
U ponedjeljak navečer broj upisa dosegnuo je 285 tisuća, piše HTV-ov novinar i urednik Dnevnika Zoran Šprajc na svom blogu u sklopu magazina Banka. Šprajc je taj podatak doznao od svog izvora iz T-HT-a te zaključuje da će 300 tisuća biti sigurno premašeno, a podsjeća i kako se ni najveći optimisti nisu usudili prognozirati više od 150.000 upisa.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.bankamagazine.hr/Members/...-285-000-upisa
Jučer je bio dobar dan što se tiče fondova, skočio sam za 700 eura![]()
PREDATOR
Da li je tko sumnjao u moje sposobnosti proricanja buducnosti?
http://www.net.hr/novac/page/2007/09/27/0694006.html
http://www.net.hr/novac/page/2007/09/26/0261006.html
Uz proricanje buducnosti nudim pomoc u ljubavnim jadima, skidanje uroka i kurjih ociju
Idemo sad otvoreno, kakve ste pakete stavljali? Ja sam po 18,000 kuna![]()
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
koji si lik , a kaj ak ce skidat proporcionalno?
ja sam 35 , kaj bu bu.
šteta za HEP...
Moj stari 38 k
Evo nam najnovojih vijesti!!!
Cijena po dionici: 265kn
Paket smanjen na 17'860kn
Broj građana: 358'404
A prema nekim strucnjacima realna cijena 450kn pa bi zarada mogla biti oko 13000kn!
Nemogu vjerovati kolko je ljudi uplatilo, ima se para
Ma cijena od 265 je ok ja mislim prvi dan da ce narast minimalno 20% i u prvih jedno 5 dana dok se cijena ne stabilizira moze biti svasta..
Samo naravno ima dosta ljudi koji su se preplasili pa to zele rijesiti prvi dan (opet dosta je novih ulagaca oko 250 000 racuna novih otvoreno u SDA koji nemaju pojma o trgovanju na burzi nit imaju brokere) , a svi znamo sto nam donosi preeeevelika ponuda, nasi domaci ulagaci nemogu to otkupiti nikako...ali po dojavama je da su strani zainteresirani sto je dobro.
jedino je sranje sto su srezali tolko pakete, bilo bi savrseno da su paketi po 38k kn e to je fina zarada naravno x par paketa![]()
Točnije:
"Potražnja stranih institucionalnih ulagača bile je u visini 20 milijardi i 240 milijuna kuna, što je bilo 20,7 puta više od raspoloživog paketa.
Domaći institucionalni ulagači dali su zahtjev za dionicama T-HT-a u vrijednosti od četiri milijarde i 764 milijuna kuna, što je devet puta više od ponuđenog paketa."
Potražnje neće manjkati![]()
Dionice onih koji budu dovoljno blesavi prodati prvih nekoliko dana će kupiti upravo ti ulagači pa ne bi smjelo biti bojazni o prevelikoj ponudi, a premaloj potražnji.
Ja upravo registrirao dionice kod brokera i dao mu nalog da pocne prodavat cim dodju na 1200kn![]()
![]()
![]()
A da dobijem SDA mi trebalo jedno 20min!
koji broker?
Bookmarks