Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon EOS 400D + Sigma?

Za pocetak lijep pozdrav svima i unaprijed zahvala na pomoci.

Dakle, jako sam zagrijan za fotografiju i odlucio sam krenuti u avanturu i istraziti svoje sposobnosti, mogucnosti i talent za istu. Nemam gotovo nikakvog predznanja i jako malo iskustva.

Naravno, odlucio sam se se za Canon EOS 400D. Iz svih recenzija, testova, komentara i ponesto iskustva sa 350D Canon je moj konacni izbor. Uvjeren sam da je to ono sto zelim (i sto si mogu priustiti). Dakle, nedoumice oko izbora aparata nema.

Ali ...

Pocetnik sam ali nisam bas odusevljen objektivom koji dolazi u kitu s aparatom. Vjerovatno cu na kraju uzeti kit, ali razmatram mogucnost kupovine samo tijela + neki ipak malo kvalitetniji (a cijenom prihvatljiv) objektiv, koji bi mi omogucio malo vecu komociju. Nemam posebno odredjen stil ni smjer u kojem mislim ici, ali osim stardandne pejsaz i portret imam potrebu za dosta sportske i akcijske fotografije. Tu se javlja i problem fotkanja, na primjer u sumi, koja je dosta tamna s izbojima jakog svjetla kroz krosnje (a ja pokusavam uloviti covjeka koji jurca na biciklu ...). U takvoj situaciji fotkanje Canonom 350D s kit objektivom 18-55 bas se i nije pokazalo uspjesnim, i mozda je krivo moje neznanje, ali vjerujem da bi bolji izbor objektiva ne bi odmogao.

Sve u svemu, s obzirom na financijske mogucnosti, uzeo sam u obzir dva Sigmina objektiva koji bi mogli zamjeniti ovaj standardni u kitu. A to su:

Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro

Sigma AF 18-125mm f/3.5-5.6 DC

Prvi kosta cca 2500 kn, a potonji cca 2000 kn. Da li moj izbor ima smisla i sto mislite o ovim objektivima u kombinaciji sa 400D?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa prvi je definitivno bolji izbor zbog potrebe slikanja u slabijimi svjetlosnim uvijetima ili pokretnih objekata. Veća svjetlosna snaga će dati brža vremena zatvarača. Pitanje je da li će te zadovoljiti opseg. S ovim objektivom ne možeš biti daleko od recimo biciklista. Iako kombinacija s ovim drugim i dodatnom bljeskalicom isto može imati smisla. Sam odluči što ti je važnije. Slikanje bez blica u tamnijim uvijetima ili opseg zooma.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj prvi je i meni nekako privlačniji. Navodno je vrlo solidan i dobrih mogućnosti. Trenutno mi opseg zooma nije prioritet. Definitivno mi je slikanje u tamnijim uvjetima i pokreta bitnije za početak. Naknadno ću već razmisliti o potrebi za nekim jačim zoomom. Recimo da je nedoumica između ova dva objektiva riješena.

Ali volio bih čuti mišljenje o isplativosti investicije u njega, umjesto Canonovog 18-55mm kit objektiva?

Da li da idem na kit, ili na Canon EOS 400D body i Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro? Hoće li mi ova Sigma pružiti više od kit objektiva i s obzirom na to - da li je vrijedna dodatne investicije od 2000kn?

Da li je netko imao priliku probati ovu kombinaciju? Da li je velik rizik kupovati Sigmu (zbog navodno loše kontrole kvalitete)?
    Zadnji uredio Zmax : 24-09-2007 u 16:02

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Zmax Pregledaj post
    Ovaj prvi je i meni nekako privlačniji. Navodno je vrlo solidan i dobrih mogućnosti. Trenutno mi opseg zooma nije prioritet. Definitivno mi je slikanje u tamnijim uvjetima i pokreta bitnije za početak. Naknadno ću već razmisliti o potrebi za nekim jačim zoomom. Recimo da je nedoumica između ova dva objektiva riješena.

Ali volio bih čuti mišljenje o isplativosti investicije u njega, umjesto Canonovog 18-55mm kit objektiva?

Da li da idem na kit, ili na Canon EOS 400D body i Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro? Hoće li mi ova Sigma pružiti više od kit objektiva i s obzirom na to - da li je vrijedna dodatne investicije od 2000kn?

Da li je netko imao priliku probati ovu kombinaciju? Da li je velik rizik kupovati Sigmu (zbog navodno loše kontrole kvalitete)?
    Usudio bi se reci da je u vasemu slucaju mnogo bitnija svjetlosna vrijednost objektiva u usporedbi sa kutom koji ce objektiv pokriti ili sa rasponom koji nudi. Opcenito govoreci, na tijelima koja nude bogatstvo rezolucije (ako zanemarimo bas onaj ekstremni purizam kadra), visoka svjetlosna vrijednost objektiva najveca je sloboda koju fotograf moze dobiti.

Nadalje, Sigma o kojoj pricate nelos je odabir, ali pri doista brzim sportskim fotografijama 2,8 je ono ispod cega ne bi trebalo ici. Dapace, ako se odlucite za doticnu Sigmu, u takvim uvjetima, za najbolje rezultate, preporucam fotografiranje iskljucivo na najsiremu kutu.

Sigma je definitivno kvalitetnije rijesenje od Canon kit objektiva. Kit objektiv o kojemu govorimo jedan je od losijih koji se nude u entry level SLR varijantama.

Sto se Sigme tice, ne bih se toliko brinuo oko "nisk razine kontrole kvalitete" koliko o cudljivosti Sigminih objektiva u radu sa Canon tijelima. Svakako prije kupnje savjetujem probu.

I za kraj pogledajte nize navedenu temu, mislim da bi mogla biti od koristi:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22660
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10803

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto se Sigme tice, ne bih se toliko brinuo oko "nisk razine kontrole kvalitete" koliko o cudljivosti Sigminih objektiva u radu sa Canon tijelima. Svakako prije kupnje savjetujem probu.
    Da. Primjetio sam problematiku sa Sigmom i Canonom (iako ne kod dotičnog objektiva). Malo me to zabrinjava. Neznam koliko u trgovinama dozvoljavaju da se objektivi isprobavaju ... Sigmu sam mislio uzeti u www.prizma-foto.com, a vjerovatno zbog neiskustva ne bih problem odmah niti primjetio ...

Mislim da je najpametnije da zamolim nekoga s dovoljno iskustva da mi pomogne pri kupovini. Na svu sreću poznam takvu osobu.

Zahvaljujem na odgovorima.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon EOS 400D
    By whiteboy in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 10-11-2007, 22:52
  2. Canon 40D vs. Canon 400D vs Nikon D80
    By Nino_SA in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 13-10-2007, 10:38
  3. Objektivi za Canon EOS 400D