Hajde ti napiši što sve unosiš, naravno bez šifre, što si gdje uključio i isključio pa ćemo ti reći di si pogriješio.
I naravno koju karticu koristiš.
Evo kako sam promjenio fax, cim sam se ispisao sa jednog,valjda su mi maknuli i carnet account pa se zbog tog nisam mogo spojiti.Kako ja vise nekoristim tu karticu nego sam je dao sestri, vec mi 2 mjeseca uredno dolazi racun,a netrosi nitko. A stvarno vise nemam zivaca prepirat se sa SZK,pa ako mi netko moze napisati lijepo cijeli postupak,kako da sve instaliram,tj. kako da tocno prvo sve pobrisem pa nanovo instaliram,sve fino podesim da to radi. Znam da su mi u SZK bili govorili da nesto treba mjenjati da bi sve radilo kako treba ali nesjecam se vise.
Uglavnom imam 2 carnet accounta koji provjereno rade,znaci neupisujem nista krivo.
Hajde ti napiši što sve unosiš, naravno bez šifre, što si gdje uključio i isključio pa ćemo ti reći di si pogriješio.
I naravno koju karticu koristiš.
Pa šta je bilo teško ovo pronaći![]()
E kad se vec raspravlja o carnet mobile, moze li mi netko reci ak se uzima ta vipova data tarifa koliko je minimalno trajanje ugovora?
ovi u vipu mi nekad kazu godinu dana a nekad 3 mj, ovisno tko se javi...
Ne bih uzimao niakav smarphone, ni karticu vec bih to ukljucio na svoju nokiu 6234, znaci uzeo bih broj samo sa data pretplatom...
Meni je na godinu dana dogovoren ugovor, i svaku godinu se obnavlja dok ga ne raskinem.
Tada nije bilo opcije za manje od 12 mj.
dobar grah daleko se čuje
Podesio sam sve kako stoji na carnetovoj stranici ali nista se promjenilo nije.
Kaze da port nije spojen, ili da mozda neki drugi uredaj koristi port.
ja bi htio mobile carnet ali ne koristim vip i nebi htio nikakvu pretplatu za razgovor,samo sa internet, jel se to moze?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Mobile carnet nema voice, samo data. Ali je preskup i nebi ga preporucio. Jer recimo ako imas t mobile,uzemes si web n walk paket od 1gb za 100kn mjesecno, a mobile carnet ce te kostati 150kn mjesecno.
ovisi sta ti treba! mislim da je za mob sasvim dovoljno 128 mb, a to preko carneta izadje 57 kn, dok na t-mobile moras imat i voice da bi mogao imat i data, dok na vipu ne moras.
nemam ni vip ni t-mobile, a treba mi za surfanje ali ne preko mobitela nego laptopa.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Mozes to dobiti, a ovdje ti pise sto trebas:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723484&idnews=327833
Ja ti velim da postaš ovdje sve što si uključio i isključio prilikom postavljanja...znači sve korake praktički od umetanja kartice da lakše vidimo gdje si što zeznio. mogu onda usporediti sa svojim postavkama.
Ali kao da govorim zidu.
A ono na carnetu...ma već su dva puta mjenjali postavke.
Evo ja sam jucer uzeo u vipu data 128 mb tarifu. Za mobitel sasvim dosta. Uzeo sam cisti ugovor, s time da moram biti najmanje 3 mj sto je ok. I malo sam se mucio sa postavkama. I da ima fora, npr. ja sam uzeo 21., a obracunsko razdoblje je od 16., tak da necu imat cijelu pretplatu, ali ni onih 128 mb vec oko 100. I super je sto se moze uzeti samo data pretplata, ne mora i voice, tak da u kombinaciji sa carnetom izadje dosta jeftino...
Gle instalirao sam uredaj.Slijedio one glupe korake i radio tcno sto na njima pise.Onda kad se to instalirao otisao uredit profil da upisem carnet podatke. Tamo slijedio korake, upisao apn: carnet.vip.hr i ime i pass kako spada, onda na one postavke sljedece na onome gdje su kvacice sam mako sve kvacice osim prve, a ono gdj eupisujes nekakve brojke sam maknuo kvacicu da bude sve automacki kako i na njihovoj stranici pise da treba.
Gledao sam u propertise modema ono gdje pise apn i upisan je tocan apn.
Sad pitanje je da li ja mogu sa bilo cijim carnet accountom se spojit na internet jer moj account je istekao jer sam se ispisao sa faxa i sad cu na drugom faxu dobit drugi.
Ja neznam gdje sam mogao pogrijesiti jer prije je bilo radeno sve identicno i sve je radilo. Jedino jednom kad sam instalirao karticu na drugi komp, unjeo sam seve kako treba stisnuo connect i spojio se. Stisnem disconnect i idem ponovo na connect i opet se vrati ista greska.
Mislim da mozes na tudji carnetov racun, jer kad sam bio potpisivao ugovor nisu me trazili ni indeks tj. nikakav dokaz, vec su mi rekli samo da sam upisem username i pass. A sto se postavki tice to fakat ne znam, ja sam radio za mob, zvao szk i dosta se namucio, jer vecina ih nema pojma, pa sam se morao i sam snaci. A i ova nokia je dosta komplicirana u vezi tih postavki.
Kaze da je 619
619 bi bila greska do autorizacije. provjeri si sa Carnetom jel mozda problem do njih odnosno do servera tvoje ustanove. jos jednom za svaki slucaj provjeri podatke odnosno najbolje da kreiras novi profil.
dobar grah daleko se čuje
Bookmarks