Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Hybrid View

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako podesiti LAN

Želim spojiti 2 PCa (jedan noviji sa XP-om i drugi stari sa 98SE) direktno sa UTP(LAN) crosslink kabelom za razmjenu datoteka,kabel imam i uključio sam ga fino prikaže da je spojen na 10Mbit i kada odem u network places nema drugog.
    Gdje i što sve treba napravit kako bi se mogla npr. kopirat mjuza slike i sl.?

Puno zahvalan!

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam točno što treba upisati ali znam da ako želiš zaobići wizarde trebaš ručno upisati IP-eve na oba kompa tako da odeš na properties u control panelu od LANa, odabereš Internet protocol i klikneš na properties.

Sada ukljući Use folowing IP address i tu upišeš LAN IP koji ti želiš (neznam kako ide onaj standard za lan ip-ove, nešto 192.168.0.1 mislim.. neznam to). Subnet mask će ti sam napisati u 255.255.255.000 a ako se dobro sjećam pod Default Gateway upišeš IP kompa preko kojeg se zeliš spajati na net ako ga nemaš na tom kompu.. Isto napraviš na drugom kompu samo promjeni Use folowing IP u neki drugi (npr 192.168.011)

Sad idi na My computer - desni klik - properties i pod Computer name podesite isti Workgroup.

Ovo vrijedi za XP.
    Iskreno neznam jeli ovo u potpunosti točno ali ovako se ja i frend spajamo otkad su nas namučili wizardi i slični user-"friendly" postupci.. Nadam se da će se javiti netko tko će ispraviti moguće pogreške..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SMS freak ja sam uspio spojiti dva kompa upravo s tim OS-ovima. Ali koliko jebade zna biti s tim to nije normalno. Čak i stručnjaci se ponekad nayebu s tim i na kraju reinstaliravaju windowse da bi se kompovi vidli. Jaaako čudljiva stvar. Bez obzira na OS-ove koji su na kompovima (imo sam yebade i sa dva-tri XP kompa).

Meni sad jedan komp vidi drugi, dok taj drugi ne vidi prvi. ali ne zabrinjava me to toliko, bitno je da s jednog mogu prebacivati stvari kamo mi se hoće.

Igraj se s postavkama, pali gasi kompove, valjda će proradit... boljeg savjeta od ovog što ti je XLR8R napisao na žalost nemam.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Meni sad jedan komp vidi drugi, dok taj drugi ne vidi prvi. ali ne zabrinjava me to toliko, bitno je da s jednog mogu prebacivati stvari kamo mi se hoće.

Igraj se s postavkama, pali gasi kompove, valjda će proradit... boljeg savjeta od ovog što ti je XLR8R napisao na žalost nemam.
    Prvi problem je i nas mućio neko vrijeme, pa prestalo - uzrok neutvrđen

= Citat = Izvorno postao whiteboy
    ...bitno je da su kompovi u istom subnetu (npr. mask: 255.255.255.0) i onda otvoriš windows explorer i napišeš u address baru ovo:
    \\ip.adresa.drugog.kompa (npr: \\192.168.1.11)...
    Ako ovo radi onda je to najjednostavnija stvar za razmjenu.. Moram isprobati.

Ali s ovakvim postupkom ne možeš npr. igrat igre i sl. jer nisu u workgrupu? Ili se varam..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slijedi XLR-ov postupak za podešavanje IP adresa na kompovima i zatim:

bitno je da su kompovi u istom subnetu (npr. mask: 255.255.255.0) i onda otvoriš windows explorer i napišeš u address baru ovo:
    \\ip.adresa.drugog.kompa (npr: \\192.168.1.11)

u tom slučaju, ako me pamćenje dobro služi, neovisno o workgroup postavkama se otvaraju shared folderi drugog računala (može tražit login na to drugo računalo ako je postavljen login/pass)

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    E1000, slvr L7, N70
    Operater
    Vip, MobileC 1GB
    Godina
    51
    Bodovi
    15.984
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mnei je sa network setup wizard na oba kompa (lap-PC) išlo to prilično glatko...jedino nisam mogao PC-om shareati internet connection...malo se zahebavo pa odustao.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema to veze s tim, za neke igre je potrebno da se nalazite samo u istom subnetu (npr. da obadva imate adresu koja se razliku samo za brojeve iza zadnje točke), obipčno netko digne server, a drugi se spoji na njegov ip...

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spojili smo dva komap sa 98se prek tih kablova , igrali quake 3 i red alert 2 .. a bili mso klinci od 15 godina .. tak da brije mda nije to tolko tesko.

ja sam imo fix ideje i kupio sam usb kabel za 15 kn koji je na obje strane onak usb , shvacae me valdaj , usteko jedan kraj u jedan komp , deugi u drugi komp , i nisu se nasli

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokušat ću pa vam javim rezultate mrežiranja.

@Gruntovčan - Trebaš kupiti USB link(ili USB PC 2 PC) kabel,cijena od 79 do 150 kn- ovisi o trgovini.Vidi link USB 1.1 link
    Imaju i bržu verziju za 115 kn.
    Na sredini ima neku malu kutijicu bez koje spajanje via USB ne radi jer onako spajaš 2 root controlera a oni se međusobno ne vide,vide samo drugu periferiju - u ovom slučaju ta kutijica.
    Zadnji uredio sms freak : 29-09-2005 u 02:15

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budi sretan što nisi skurio obadva računala, za tako nešto ti treba lap-link kabel koji košta puno više od 15 kuna...

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hehehe, vidio sam u svoje doba par USBova koji su krepali zbog takvog "umrežavanja"...

Kako je Zapp rekao, bitan je isti subnet mask. 255.255.255.0 je najbolja opcija. Zatim, IP adresa svakog od njih mora bit dtrugačija, i prva tri segmenta isti (dakle, 192.168.58.x, s tim da je x drugačiji za svaki komp, i da vrijedi 1<x<256).
    Gateway nije obavezan: to je računalo kojem se ostala na mreži obraćaju kad ne znaju (ne prepoznaju) ime ili IP koji pokušavaš naći (tipa, jedan je na inetu a drugi se spaja prek njega: ovaj drugi ne zna šta je www.google.com, pa pita gateway - koji bi trebao biti prvi komp, ili pak onaj koji ti dodijeli inet provider).

Eventualno još dodijeliš neko "civilizirano" ime svakom od kompova, pa je lakše komunicirat s jednog na drugi (lakše pamtiš da se PC zove sa "\\Jura" nego "\\192.168.144.243") - pa bi ga zvao.

WorkGroup služi na većim mrežama, kod dva xover-linkana PCja ne treba ti. Ali ako hoćeš, stavi ih u isti WG. To je za trustove bitno (access-prava daješ WorkGroupu, pa onda dodaješ ljude u WorkGroupove, pa oni automatski dobivaju ta neka prava, za razliku od ideje gdje moraš na 15 ljudi svakom definirat svoja prava, pa drugoj 15orici njihova prava, itd).

Kad stavljaš shared-foldere, podesi im security - stavi "everyone" na "full". Najlakše će ti bit. Hint: desni-klik na folder, pa properties, pa security. Ako nema, ona idi ui neki folder, pa Tools, pa View, pa skrollaj na dno i isključi zadnju opciju (Use Simple File Sharing - stavi na OFF). PA ponovo folder, desniklik, properties, security... itd...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    SE W995 , Nokia
    Operater
    vip ,tomato
    Bodovi
    9.181
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.181, Nivo: 22
    Bodovi: 9.181, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nije da sam rade pametni ali ima i program ( UltraVNC-100-RC18 ) koji se instalira na obadva kompa i na jednom upalis server na drugom pokrenes program umrezis mreznim kabelom , upises ip ili ime kompa na previ i otvori ti se destop sa drugog kompa pa sheras i instaliras ima mnogo opcija. program je malo stariji ali radi pozdrav

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam spojio dva kompa tako da sam u network con. klikno na "set up a home or small office network".
    Odabrao sam za host PC da mi ide direktna net.
    Za host i client sam dao razlicita imena ali isto ime grupe.
    To mi je radilo neko vrijeme.

Sada nece nikako da cita jednu mreznu karticu kada na nju stavim kabel s kojim spajam kompove, a kad na nju stavim modem onda ta mrezna radi ali tad net ne radi.

e pa ako sad neko zna kako ovo rjesit nek mi pomogne...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    Blackberry
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam samo na foldere koje sam zelio da se vide u porpertiesu odabro share,jedan mi je pc vidio fileove drugog ali onaj drugi nije vidio moje,ali ok igrali smo lan pa je bilo sve uredu

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    s302, w580, x8
    Operater
    OnajRozi&OnajSareni
    Godina
    40
    Bodovi
    6.444
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.444, Nivo: 19
    Bodovi: 6.444, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni taman spojena dva kompa nakon par sati mucenja problem radio firewall...
    due to budget cutbacks, the light at the end of the tunnel has been temporarily shut down. we apologize for the inconvenience.

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristite Zone Labs firewall ili onaj windowsov firewall
    Ako želite shareati konekciju internet, onda će vam firewall ( windowsov ) ili neki externi biti potreban...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    MT11i
    Operater
    BHmobile
    Godina
    35
    Bodovi
    13.540
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.540, Nivo: 27
    Bodovi: 13.540, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nesto mi se cini da je ovo vec bilo, no nema veze, ja sam umrezio dva kompa sa xp-om (prepostavljam imas drivere, u suprotnom sp2 je tvoj izbor za drugi komp ako mozes ga snimiti) ja sam iskopcao kabal iz adsl modema (nije router vec modem ko modem) i spojio ga sa kompjuterima. Otisao sam u connect to > show all conections > set up a netw connection for a home... > kad me je pitao kako idem na internet (directly ili preko drugog kompa) za jednog sam stavio prvu na drugog drugu opciju, uzeo sam msnhome za zajednicko ime i restartovao kompjuter, onda >add network place> entire network i trebalo bi ti se pojaviti ime kompjutera, ja sam to uradio bez ikakvih ip adresa...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trebao bi spojit komp i laptop imam kabel crosslink, sto trebam? otprilike znam al pomoc bi dobro dosla.

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mobitel
    Omnia/ Nokia 2610
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ako mogu a nadam se da se administratori nece ljutiti..
    Evo..

Umrežavanje:
    ------------------------

1.Možete jednostavno pokrenuti "Microsoft Network Setup Wizard". START > PROGRAMS > ACCESSORIES > COMMUNICATION > NETWORK SETUP WIZARD
    NAPOMENA: Ukoliko nešto nakon toga ne radi, ili ne radi ono što biste htjeli, kontaktaktirajte MS Support.

2. A možete i napraviti sljedeće:

3. Kliknite: START > SETTINGS > CONTROL PANEL > NETWORK CONNECTIONS to će vam trebati na oba računala, stoga imajte ovaj prozor uvijek pri ruci.

4. Sada ćemo krenuti sa umrežavanjem ta dva računala. Odaberite vašu MREŽNU (Etherenet) karticu klikom na nju. Desni klik mišem (Kartica mora biti u stanju ENABLED, ako nije sada je prilika da kliknete na ENABLE) > PROPERTIES

5. Nalazite se u prozoru koji se naziva: Local Area Connecrion Properties. Ovdje admistrirate sve mrežne postavke na računalu stoga malo opreznije sa stvarima koje ne razumijete.

6. Kliknite na INTERNET PROTOCOL (TCP/IP) i pritom pazite da u svakom trenutku ostane kvačica pored TCP/IP!!!!! I zatim kliknite na PROPERTIES gumb.

7. Sada se nalazite u INTERNET PROTOCOL (TCP/IP) PROPERTIES prozoru. Ovdje se nalazi sve što će nam zatrebati. Prelazimo na odabir IP adresa.

8. Prije nego sada nastavimo, slijedi mali pojmovink, radi lakšeg snalaženja:

-TCP/IP - Transmission Control Protocol / Internet Protocol - primopredajni protokol pomoću kojeg računala komuniciraju mrežom.
    -IP adresa - svako računalo na internetu ima svoju IP adresu. Zamislite to kao kućnu adresu prikazanu u brojevima
    -SUBNET MASK - ukratko, određuje koji bitovi u IP adresi pripadaju određenoj mreži. npr. IP addresa of 128.66.12.1 sa subnet maskom 255.255.255.0 kaže da je to "host 1" na subnetu 128.66.12.0. Također, subnet mask određuje maksimalan broj IP adresa u SUBNETu.
    -DNS - Domain Name Server - Server koji se brine da bi se imena računala pravilno povezala sa njihovim IP adresama.
    -DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol - "Server" koji automatski dodjeljuje IP adrese svakom računalu koje ima "enejblano" "OBTAIN IP ADRESS AUTOMATICALLY", u našem slučaju to nas ne zanima
    -WINS - Windows Internet Naming Service - Microsoftova izmišljotina za DNS
    -NET-BIOS -Network Basic Input/Output System - Microsoftov API (Aplication Protocol Interface) za netBEUI mrežni protokol koji je napravio Microsoft
    -LMHOSTS - takozvana HOST fajla u kojoj se nalaze imena i IP adrese računala koja želimo manuelno unijeti njihova mena i IP adrese (zgodno ako nemate DNS u mreži) a nalazi se u C:\WinNT\System32\Drivers\Etc.

9. Za odabir IP adresa preporučam adrese koje počinju sa 192.168.x.x jer su to obično "tzv privat" ip adrese:

PC_1 (prvo računalo) = IP- 192.168.10.1 SUBNET-255.255.255.0
    PC_2 (drugo računalo)= IP- 192.168.10.2 SUBNET-255.255.255.0

Kliknite OK i to je to.

10) Sada gurnite Cross Connection Cable u oba računala i ona su umrežena.

HINT:
    mogli bismo lukavo iskoristiti HOST datoteku radi lakšeg daljnjeg rada. Ona se nalazi u u C:\WinNT\System32\Drivers\Etc a zove se "hosts" (bez extenzije!!!) otvorite je uspomoć notepada i ovako izgleda prosječna HOST fajla:

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost #localhost

# "ljestve" # se koriste kao komentar, i windowsi neće čitati cijelu liniju nakon što se pojavi znak "#"
    #
    # U obje HOST fajle dodajte sljedeće:
    #

192.168.10.1 PC_1 #IME_KOJE_ŽELITE_DATI_ZA_PC_1 #ovdje možete napisati što god želite, npr. PC sobi.
    192.168.10.2 PC_2 #IME_KOJE_ŽELITE_DATI_ZA_PC_2 #ovdje možete napisati što god želite, npr. PC u kuhinji.

Što smo dobili? Od sada, pa nadalje i ubuduće, umjesto dosadnog upisivanja IP adrese drugog računala, u slučajevima kada se to od vas traži, vi možete upisati ime koje ste dodjelili tom računalu u host fajli. Dakle umjesto 192.168.10.1 možete pisati PC_1, a umjesto 192.168.10.2 možete pisati PC_2!

Da bi ovo radilo ubuduće: TCP/IP properties > ADVANCED > WINS > ENABLE LMHOSTS Lookup mora biti uključeno!

Provjera mreže
    ------------------------

1. Osnovne komande:

PING - komanda kojom vaše računalo šalje paketić podataka do drugog računala. Taj se paket tada vraća, i ta informacija vam znači da se računala međusobno "vide" tj. da su međusobno dostupna (upaljena i rade) jedno drugom, te da mreža radi.
    NETSTAT - print network connections, routing tables, interface statistics, masquerade connections, and multi-cast memberships, ova komanda će vam reći sve mrežne konekcije koje su ostvarene sa vašim računalom

2. Na PC_1 učinite sljedeće:

START > RUN > i upišite "cmd" bez navodnika.

3. sada se nalazite u tzv. konzoli (DOS). upišite sljedeće:

ping 192.168.10.1

HINT:
    oni koji su pristupili mijenjanju HOST fajle, mogu umjesto IP adresa pisati "ping PC_1" bez navodnika.

A kao rezultat trebalo bi pisati sljedeće:

Pinging 192.168.10.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.10.1: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.10.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Dakle, "pinganjem" samog sebe dokazujete da mrežno sućelje radi i da je sa mrežnom karticom sve u redu.

4. Još smo uvijek u konzoli. Sada pingajmo drugo računalo (PC_2):

ping 192.168.10.2

HINT:
    oni koji su pristupili mijenjanju HOST fajle, mogu umjesto IP adresa pisati "ping PC_2" bez navodnika.

A kao rezultat trebalo bi pisati sljedeće:

Pinging 192.168.10.2 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.10.2: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.10.2:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Sada smo supješno umrežili dva računala preko cross Connection kabla! Čestitam.

Troubleshooting
    ----------------------

Ukoliko nešto ne radi, provjerite da li je kabel pravilno spojen, jesu li kartice "enejblane" (START > SETTINGS > CONTROL PANEL > NETWORK CONNECTIONS > desni klik mišem na mrežnu karticu i klik na ENABLE) i da li ste dobro upisali IP i SUBNET.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovom odličnom vodiču ja bih samo pridodao da ako imate firewall na računalima u mreži (dakle nebitno je da li imate firewall na gatewayu odnosno routeru) potrebno je omogućiti File and Sharing servise u opcijama (svaki Firewall drugačije to štima) ako želite da radi razmjena datoteka između računala. U suprotnom će se svaki zahtjev timeoutati.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy NOTE
    Operater
    T2
    Godina
    43
    Bodovi
    11.552
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.552, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem kod umrezavanja

da li mi moze netko pomoci:

zelio bi spojiti stolni komp sa laptopom + da na laptopu imam internet od stolnog kompa

dakle stolni komp mi se spaja na internet preko siemensovog USB modema (oni prvi koji su isli u opticaj ADSL-a), laptop ima mreznu i wireless, kupio sam link kako bi spojio stolni i laptop.

jedanput mi uspije umrezavanje ali samo mogu s laptopom kopati po stolnom disku a suprotno ne.

drugi put iscupam kabel iz laptopa i ne znam kako uspijem se spojiti wireless sa stolnim i mogu na internet i isto kopati po stolnome ali samo na par minuta i onda mi vise ne zeli

ne znam ako ce tko skuziti ovo sta sam napisao ali 3,25 ujutro je i vec od 20,00 pokusavam umreziti ta dva sranja
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2009
    Bodovi
    2.503
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.503, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pitanje

Imam pitanje u vezi spajanja na lokanu mrezu?
    Na poslu su mi spojena sva racunala na jedan server.
    I sad ja sam novi ja sam sebe spojio sve super radi samo sto me svaki put kad izgasim komp i ponovo upalim pita za lozinku da se spajam na mrezu.
    Mislim ja znam lozinku i sve ti ali kod kolega s posla ih nikad ne pita pa me zanima jer se da iskljuciti kako to da me ne ispituje svaki put kad zelim na mrezu za tu lozinku????

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy NOTE
    Operater
    T2
    Godina
    43
    Bodovi
    11.552
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam to rijesio pomocu TuneUp Utilities 2009

tamo imas da sam napises user i pass i vise te ne pita
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Operater
    VIP
    Godina
    33
    Bodovi
    4.613
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.613, Nivo: 16
    Bodovi: 4.613, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni isto kad recimo s jednaljem nešto na drugi..ako je velik file par giga il tak nešto samo se prekine lan sam od sebe..i onda na jednom od komova samo prekinem vezu i ponovo spojim i sve normalno radi..fakat neam pojma zašto

Svježe registriran Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2009
    Bodovi
    2.503
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad sam ja instalirao TuneUp Utilities 2009 ali mi jos uvijek ne sprema lozinku i ime...
    jel ima kakva opcija da se podesi u tom programu

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. ViPme ili Simpa? Kako nastelati?
    By Worf in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-07-2003, 20:05
  2. kako???
    By :)) in forum Nokia
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 19-06-2003, 17:56
  3. Kako se otkljucava memorija C55 za upis podataka??
    By bruyoni in forum Siemens X5x
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 23-12-2002, 20:29
  4. Kako javom poslati SMS
    By niksa in forum Općenito
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 30-11-2002, 23:07
  5. Odgovora: 2
    Posljednji post: 22-09-2002, 13:07

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme