ovako zvala me sestrićna maloprije da nemre upaliti komp i ja sam otišao do nje da vidim kaj je i ono komp oćita bios odnosno pokaže neke podatke i kad treba dići windows stoji na crnoj podlozi! probao sam prespojiti kablove s harda (odnsono staviti drugi utikač) vadio sam bateriju na matićnoj i ništa! komp samo stoji na crnoj podlozi! mislim da je hard otišao a što vi kažete!?![]()
★★★★★
ispravio sam windows i prije nego si ti postao!!
★★★★★
Spoji taj disk u neki drugi komp pa vidi,mada mislim da je 'oso...
Pokušaj s F8 pa u Safe mode.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
potpisujem.
+reinstaliraj windowse ako se pokrene u safe modu
Prvo ustanovi da li ti disk vidi u BIOS-u kod pokretanja. Ako da onda je disk fizički ispravan. U tom slučaju postoji mogućnost oštećenja pojedinih sektora.Tu sad imaš više opcija.
Možeš pokrenuti neku Live distribuciju Linuxa i pomoću nje pregledati disk i vidjeti da li ga vrijedi spašavati ili podatke s njega prebaciti na drugi. Ovo ide ako su FAT particije.
Možeš, uz pomoć Win CD pokušati popraviti instalaciji. Tu postoji i opcija popravljanja boot record i master boot record sektora na disku, ali ako ne znaš kako se s tim radi ne diraj jer možeš upropastiti sve podatke na disku.
I na kraju, možeš formatirati cijeli disk i ponovo instalirati Windowse.
Sve ovo pod uvjetom da je disk fizički ispravan, ako nije onda mu nema pomoći.
I btw. o kojem se disku radi.
nemam pojma koji je disk?!
btw hvala svima reci cu im neka ga nose nekud pošto meni nevjeruju da bih mogao popraviti ....kad god neš trebaju zovu mene a baš si i nismo blizu i ja moram 15km ić do njih da bi pogledao i onda mi još to kaže!
![]()
![]()
★★★★★
Ako je crni ekran a ne tekst, u pravilu je neki od niže rangiranih drivera, koje diže prije grafičke, pa ne prikaže error.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks