ovako zvala me sestrićna maloprije da nemre upaliti komp i ja sam otišao do nje da vidim kaj je i ono komp oćita bios odnosno pokaže neke podatke i kad treba dići windows stoji na crnoj podlozi! probao sam prespojiti kablove s harda (odnsono staviti drugi utikač) vadio sam bateriju na matićnoj i ništa! komp samo stoji na crnoj podlozi! mislim da je hard otišao a što vi kažete!?![]()
★★★★★
ispravio sam windows i prije nego si ti postao!!
★★★★★
Spoji taj disk u neki drugi komp pa vidi,mada mislim da je 'oso...
Pokušaj s F8 pa u Safe mode.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
potpisujem.
+reinstaliraj windowse ako se pokrene u safe modu
Prvo ustanovi da li ti disk vidi u BIOS-u kod pokretanja. Ako da onda je disk fizički ispravan. U tom slučaju postoji mogućnost oštećenja pojedinih sektora.Tu sad imaš više opcija.
Možeš pokrenuti neku Live distribuciju Linuxa i pomoću nje pregledati disk i vidjeti da li ga vrijedi spašavati ili podatke s njega prebaciti na drugi. Ovo ide ako su FAT particije.
Možeš, uz pomoć Win CD pokušati popraviti instalaciji. Tu postoji i opcija popravljanja boot record i master boot record sektora na disku, ali ako ne znaš kako se s tim radi ne diraj jer možeš upropastiti sve podatke na disku.
I na kraju, možeš formatirati cijeli disk i ponovo instalirati Windowse.
Sve ovo pod uvjetom da je disk fizički ispravan, ako nije onda mu nema pomoći.
I btw. o kojem se disku radi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
nemam pojma koji je disk?!
btw hvala svima reci cu im neka ga nose nekud pošto meni nevjeruju da bih mogao popraviti ....kad god neš trebaju zovu mene a baš si i nismo blizu i ja moram 15km ić do njih da bi pogledao i onda mi još to kaže!
![]()
![]()
★★★★★
Ako je crni ekran a ne tekst, u pravilu je neki od niže rangiranih drivera, koje diže prije grafičke, pa ne prikaže error.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks