korisnost symbian je samo ako ce se to zaista i koristit.kupiti ga samo radi sminke je glupo i prepotentno.![]()
ja imam trenutno N80 i nisam bas zadovoljan.baterija je jako slaba,cijeli je mob klimav i usporen.ekran je velike rezolucije,ali malen,kamera je samo prosjecna.
vecina symbiana je prepuna mana,ali ljudi ih ipak kupujujer i pored svih mana prilicno su korisni i objedinjuju funkcije vise uredjaja.
moje konacno misljenje o symbianima je prilicno podijeljeno.![]()
Zadnji uredio Vepar : 30-08-2007 u 10:55
ja volim obe strane al ipak symbian i programi su zakon koliko god se trudio da budem bez njih ne mogu![]()
ja na mom N91 imam 1020 MaH i radi odlicno![]()
meni samo jedan dan i vec mi je dopizdilo da moram stalno puniti bateriju.
kod SE baterije barem duze traju.![]()
Pa i nemora biti baš od 1500mAh da bi držala duže od dan-dva...
Dosta toga ovisi i od ostalih faktora (ekran prvenstveno, OS...)
Recimo jedan K750 ima bateriju od samo 900mAh pa slovi kao mobitel kome najdulje traje baterija. Što je i istina. Na k750/750/w800 baterija traje i po par dana intenzivnog korištenja....
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
non symbian, imam instalirano dosta aplikacija i igara ali mislim da itekako mogu bez njih i radje bi brzi softwere
Koliko je N73 zapravo spora? Dal je puno sporija od npr. K800i ili nemam pojma, D900?
Ja se isto premišljam još, dal mi treba uopče symbian, nisam baš imao puno kontakta s njim. Čujem da je sporiji ali ne znam koliko.
Definitivno je n73 trenutno jedini symbian koji dolazi u obzir, ali jos uvjek dosta skup a tu je i joystick, po meni vrlo velika mana, tak da cu jos neko vrijeme ostati uz 6234....
Po meni su ipak danas povoljniji nesymbiani jer su osjetno jeftiniji a ima dobrih aplikacija i u javi...
Ali ako se vec uzima symbian eto da ponovim od dosadasnjih modela najbolji je n73.
Leti i moj N80 dovoljno brzo ako staviš Resco Photo Viewer. Brže i bolje od galerije, posebno kod zoom-a...
N80 ulazi u meni gotovo trenutačno. Za poruke sve ovisi koliko ih imaš. Dok sam imao nekih 1000 poruka mob je još uvijek bio dovoljno brz, sad sa nekih 200 mu treba 2 sec dok šaltaš između poruka. Poruke se brišu jako lagano, imaš onu tipku s olovčicom, samo ju držiš, scroll-aš prema dolje, on označi poruke i onda ih obrišeš.
N73 je valjda još i nešto brži jer ima ekran malo manje rezolucije
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
preporucam ti n91me.. cist ok mob.....
a symbian uzmi w950 ili novi w960...
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
N73 je bolje od 6120classic.
Ima bolju kameru (3,2mpx sa AFom), stereo zvučnike, veći displey (makar 6120c ima 16mil boja), jaču bateriju..
Ali daleko od toga da je 6120classic loš mob. kome netreba 3,2mpx kamera sa AFom, i ko hoće manji i lakši mob, za njega je i 6120c dobar izbor...![]()
Od sony ericsson modela, preporuka za w950 definitivno, dok kod nokie N73, 80 iz N serije....![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Evo ovo mi je drugi dan da koristim N80 i moram reci da sam prezadovoljan!
S obzirom na N70, napredak je vidljiv u svakom pogledu..
Mob je dosta brz, kamera je za moje potrebe i vise nego dobra,WLAN radi savrseno, izrada je vidno bolja nego na N70...
Jedina mana koju za sada primjecujem je losije video snimanje nego na N70...
Anyway, nisam imao N73 ali N80 je , bar koliko sam zasada vidio, strava mob!
http://www.simpledirectoryanalyzer.tk
Besplatni .NET program za analizu bilo kojeg foldera na racunalu.
odlican mob da nije tako slabe baterije.slide je prilicno klimav.
Meni baterija izdrži 2 dana nekakve srednje uporabe (i WLAN po 10min na dan) što mi je ok. 3G je isključen, to doslovno pojede bateriju.
Slide je solidan, dosta je bolje što nema onaj mehanizam kao 6280, to samo još više rasklima stvar. Mob se uopće ne mrda kad je potpuno otvoren
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
preporucam da razmislis i o nekim drugim mobitelima....imao 6280 i n70...6280 je slide u banani, najlosiji slide na mobitelu, kad sam vidio kod frendice kad da zapinje sav, odmah sam odusto od danjeg koristenja, makar jednom frendu jos radi..n70 mi bratic poslao da se igram , pa ga rjesim nakon nekog vremena...jebemti ne sjecam se kad je to bilo prodo ga za 1200kn ko nov s folijom na ekranu jos(mogo sam i vise dobit,nisam znao da ce bit trazen), i uzeo k750 i ustedio 200kn
i bio puno zadovoljniji a vidim danas ga ljudi jos i vise cijene i uspoređuju po cijeni s k800...ne znam al n70 me nije nikako odusevio, glomazan, neko bas plastican efekt kucista znas sta mislim...simbian nis posebno, baterija se cucla, jedino video bio ok naspram fotki koje nisu nes...i da djeluje glomazno a ni nije malen, jedino sto ima velik ekran s malim pixelima, nis posebno, posto je ova tema simbian il ne, mogu rec da sam u tom trenutku bio duplo zadovoljniji s k750, baterija duplo duze, slike bolje,manji ljepsi, i jeftiniji....al dobro sta sam ja jedan kojem simbian igra il ljepsi player za muziku nis ne znaci... pitas kak je to, kolko je sporo...pa siguro neki frend ima simbian, trazi ga mob na 2dana i prouci sve prednosti i mane tog, i odluci oces obican mob, il ces koristit mogucnosti simbiana...
bio nekad oglas...
Bookmarks