Tak dugo dok hrvati ostaju na skupim mrežama neće biti nikakvih promjena.
Bok "folks"....
da malo otvorimo temu i "oci" ljudima,koji mozda nisu znali sta operateri u inuzemstvu nude .....
evo mali dojam;
zemlja: [Njemacka]
operateri: T-Mobile,Vodafone,E-Plus,O2
provideri(na bacanje):debitel,telco,base,mobilcom,talkline...it d.
glavni operateri nude mobitele po najvecoj cjeni,zato imaju neke akcije,koje se samo kod njih tobi;beplatni surfing ili slicno.
provideri nude za pretplatu najbolji izbor,kod njih stvarno ima svasta....kako svi ovdje isto "Lidl" poznaju,dako Lidl u njemackoj nudi od jucer prepaid kartice sa svojim tarifom..
da ne duljim dalje,evo malo nesto gdje hrvatski mobilni natjecaj jos dugo bude trabao do dode do toga:
2 x Sony Ericsson K200i (znam,nista posebno)
+ SCOOTER = 0 .-€![]()
takve ponude ima na bacanje...mesto scooter mozes "PS3" izabrati itd.
ima jos netko dojmove iz EU drugih zemlja sta se nudi??ja sam iz njemacke pa malo se bavim...zanimalo bi me kako stoji u italiji itd. sa ponuda![]()
Moj stari nick je bio: nokman
Tak dugo dok hrvati ostaju na skupim mrežama neće biti nikakvih promjena.
znaci nikad nece biti jer hvati vole skupo placati, kuzis kod nas dodes jeftini operater, a ono nista. uvjek ima kao neki razlog zasto da s ne prebaci, prvo broj, onda sad kad se i predbroj prebacuje onda nesto drugo itd.
zato sto smo glupav narod i ne mijenjamo lako navike.nas prosjecan Hrvat radije ce placati minutu razgovora 2,5 kn,nego prijeci u jeftiniju mrezu i placati 0.50kn.![]()
daleko smo mi jos od EU![]()
po meni fali natjecaj ....velimo privatni "provideri" ...kad njih nije bilo isto su cjene bile masne za mobitele....ovdje su cjene (sta se tice mobitele) stvarno ko u pocetku mobilnih mreza....
ljudi bi po meni trebali se zaustaviti i operatere ostavit na suhome stim cjenama da se konacno malo nesto pokrene...jer "ljudi",to nije pravilno,da se hr ocjeni kao "druga liga" u EU,a najvise se placuje....to me uzasno muci od kad sam dosao simo,to mi je prvo palo u oci ..![]()
nokman ajde daj malo detalja o toj ponudi 2xtelefon + skuter=0€?
A sto se tice naseg mentaliteta samo pogledajte sto se nosi po ulici, sve markice, gdje hlace kostaju 700kn, a vani se ljudi oblace u H&Mu i kupe hlace za 30€.
To je mentalitet malog naroda/covjeka koji bi htio biti velik pa se istice skupim ... (sam dodaj-mobitel,odjeca,auto)
evo:
- mrezu si mozes izabrati: t-com,vodafone .....
- to su dva ugovora sa 9.95€ mjesecno,kojih mozes na razgovore i poruke trositi,ugovori na 24.mjeseca
znam da se ovdje za ugovor moze manje platiti mjesecno,ali meni je isto bio dojam "hardware" sta se dobije uz to....
i sta je mozda isto plus,da mobiteli sa ugovorom NISU zakljucani,znaci,ne trebam se isto stim drkati da kod dekodiranja gubim garanciju...
a sta se tice ljudi u hr,to meni isto kad pao zid DDR`a,ljudi dosli u zapadni berlin da kupe "marke-odjeca,tehnika" i,glavno da se ima![]()
znam da nema veze direktno s mobitelima, ali evo primjer :
crni homebox koji je nudio vio je inače proizveden 1999 godine, znači
nudli su nam staro željezo![]()
a dok bijeli homebox je proizveden 2003 isto staro željezo, ali nešto novije
generacije. to je samo dokaz kako se kod nas prodaje samo šrot![]()
to u austiji nikada nebi napravili, ali nas mogu raditi budalam![]()
a što se tiče mobitela, još nam fali barem jedan mobilni operator po mojoj
procjeni ... a što se tiče hrvata kao naroda.. slažem se da su ljeni i da
se nekima neda uopće mjenjati operator, a mogu vrlo jednostavno...![]()
place mi se kad ovo vidim....
http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm...e&WT.svl=link1
----------Sony Ericsson----------
ma sve te super ultra dobre ponude IMAJU ona sitna slova , ono sto ovdje nigdje ne vidim a znao sam vidjeti sa takvim ponudama , ugalvnom ljudi nema djabe ni u stare ponude , iako vani ponude jer atraktivnije i zanimljivije ali vani je puno toga drugacije
jeste pogledali tek koji im dolaze novi modeli
http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm...n&WT.svl=link1
Bookmarks