pa neznam ak mu se komp restarta logično da je memorija nekaj napravila s napajanjem al za to sigurno winse netrebaš reinstalirat pogotovo ak imas xp.
Prije par dana sam bratu reinstalirao Windowse XP na kompu. Komp ima 256 MB DDR RAM-a PC3200 na 400 MHz. Nakon par dana nakon reinstalacije sam ja kupio gigu rama i bratu upiknuo svojih starih 256. Modul koji sam ubacio u bratov komp je potpuno isti kao kao i onaj njegov od 256 (ista frekvencija PC 3200). Komp mu se od tad zna iz cista mira restartati bet obzira sto je prepoznao memoriju i sad ima 512... Sto da ucinim? Dali da sad kad su oba modula unutra ponovno reinstaliram winse ili...?
pa neznam ak mu se komp restarta logično da je memorija nekaj napravila s napajanjem al za to sigurno winse netrebaš reinstalirat pogotovo ak imas xp.
Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future.Robert L. Peters
Po meni,memorija ne bi imala razloga smetati radu kompa,pa tako ni napajanju. Za koji k... je onda onaj slobodni slot za nadogradnju memorije...?
Na kraju krajeve,nisam ubacio nikakvu "trecu" memoriju,vec istu kakva je i bila na njemu,samo je sad ima vise...
pa nije to tako jednostavno. novi keksić sigurno troši malo više snage, no dosad. najjednostavnije ti je izvadit novi, pa stari prebacivati u drugi slot i vidjet kako se ponaša.
isto tako, navedi nam koja matična i koje napajanje je u pitanju, možda ti matična ima limit na 1GB
Evo malo Everesta:
Procesor: AMD Sempron, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+
Naziv matične ploče: Soltek SL-75FRN2 / NV400-64 / NV400-L64
Chipset na matičnoj ploči: nVIDIA nForce2 Ultra 400
Sistemska memorija: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Tip BIOS-a: Award (07/16/04)
SPD Memorijski moduli:
DIMM1: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) (ovaj sam ja dodao)
DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (bratov)
[ DIMM1: 256 MB PC3200 DDR SDRAM ] (ovaj sam ja dodao)
Informacije o memorijskim modulima:
Serijski broj Nema
Kapacitet modula 256 MB (2 ranks, 4 banks)
Tip memorijskog modula Unbuffered
Tip memorije DDR SDRAM
Brzina modula PC3200 (200 MHz)
Širina modula (bit) 64 bit
Napon na modulu SSTL 2.5
Metoda otkrivanja pogreški Nema
Brzina osvježavanja Skraćeno (7.8 us), Self-Refresh
Memorijski tajminzi:
@ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
@ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)
Podrška memorijskog modula:
Early RAS# Precharge Nije podržano
Auto-Precharge Nije podržano
Precharge All Nije podržano
Write1/Read Burst Nije podržano
Buffered Address/Control Inputs Nije podržano
Registered Address/Control Inputs Nije podržano
On-Card PLL (Clock) Nije podržano
Buffered DQMB Inputs Nije podržano
Registered DQMB Inputs Nije podržano
Differential Clock Input Podržano
Redundant Row Address Nije podržano
[ DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM ]
Informacije o memorijskim modulima:
Serijski broj Nema
Kapacitet modula 256 MB (1 rank, 4 banks)
Tip memorijskog modula Unbuffered
Tip memorije DDR SDRAM
Brzina modula PC3200 (200 MHz)
Širina modula (bit) 64 bit
Napon na modulu SSTL 2.5
Metoda otkrivanja pogreški Nema
Brzina osvježavanja Skraćeno (7.8 us), Self-Refresh
Memorijski tajminzi:
@ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
Podrška memorijskog modula:
Early RAS# Precharge Nije podržano
Auto-Precharge Nije podržano
Precharge All Nije podržano
Write1/Read Burst Nije podržano
Buffered Address/Control Inputs Nije podržano
Registered Address/Control Inputs Nije podržano
On-Card PLL (Clock) Nije podržano
Buffered DQMB Inputs Nije podržano
Registered DQMB Inputs Nije podržano
Differential Clock Input Podržano
Redundant Row Address Nije podržano
može bit i da je keks oštečen (prilikom instalacije itd)
ugl: odi na system properties/advanced/startup and recovery
ugasi automatic restart.
Ak se napajanje brejka onda se bu i dalje restartal, ak se keks brejka - izletil bu plavi ekran
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
ja sam imal 256 rama,onda sam stavil jos 512 na to,i isto mi se restarta nakon duzeg gledanja filma,mozda imamo isti problem,probal bum savjet vertiga...
Evo ovo je startup and recovery s bratovog kompa:
A ovo je s mog kompa:
Meni nisu ukljucene sve "kvacice" a njemu jesu,i na "Write debugging information" meni je postavljeno na NONE,a njemu na small memory dump (64KB) - kao sto vidite. Da nije u tome prob...?![]()
Probaj to otkloniti i postavi sve kako je na tvom stavi i na bratov.. ali ja sam imo jedan problem s kompom.. kada sam ga kupio (davno je bilo) ljudi su mi ga ili zabunom ili namjerno.. postavili da je overclockiran.. ali overclociran je bio samo procesor.. dok nije ram... i nakon pol sata igranja, meni se komp restarta.. i javi mi neku GRESKU MINIDUMP.. nisam znao sta je to.. ali kad sam smanjio negov radni takt sve je normalno.. pa vidi.. uradi to.. ili cekaj da ti jos neko da neki savjet
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
Pokušaj izvaditi module i ispuhati prašinu iz utora!
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Na racun ovih kvacica koje su na bratovom kompu "visak",zna se desit da kad se restarta napise da se je sistem oporavio od ozbiljne greske i ta sranja,tako da cu sad to pogasiti. Module zam izvadio,propuhao,i zamijenio im mijesta,i zasad sve stima. Recite mi jos kako cu doznati kakav modem podrzava ploca? Da li je V90 ili V92. stavio sam novi V92 na bratovu plocu,i katastrofalno sporo se spaja na net, a mozda se je i restartao zbog toga...?
Probaj staviti nove drivere za modem.
Ma nije stvar u driverima. To je novi modem sa CD-om koji ide uz njega. Komp je pretrazio CD i sam nasao drivere,i sve 5. Kad se spojim na net bude brzina oko 30 Kbps, aj ja imam isti takav modem u svom kompu vec par godina i nikad brzina nije bila manja od 50.6 , ponekad i 52 Kbps!
Bookmarks