i ja bi molil neke savjete jer imam isti modem,i mislim kupit isti mob![]()
E, problemčić. Hoću se spojiti na kućni WLAN (Siemens 555) i kod traženja WLAN mreže kaže da niti jedna nije pronađena. Mreža je sigurno aktivna jer je laptop preko nje na internetu.
Bilo bi mi logično da mrežu nađe, ali da se ne može spojiti jer je kodirana, samo su dozvoljene dvje mac adrese (od dva računala), ali telefon uopće ne vidi niti jednu WLAN mrežu (a laptop kod pretraživanja nađe tri).
Pretpostavljam da je negdje problematičan setup na telefonu, ali niti uz manual nemrem to pronaći?
Ideje, savjeti, prijedlozi dobro došli.
Thanx
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
i ja bi molil neke savjete jer imam isti modem,i mislim kupit isti mob![]()
e tako i ja sa p990...
ok,svi se poredali da ne sljaka,jer slozil ko,skuzil u cem je problem? LOL
bas videl novu N81,uz Wlan ima i UPnP(Universal Plug And Play)..brijem da s tim nebi bilo toliko problema onda?..
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
aha...nisam znal...
svejedno,i dalje smo daleko od rjesenja trenutnog problema![]()
ja se s N95 spojim na wlan bez problema,neznam u cemu je problem kod vas!![]()
My mind on money,
Money on my mind.
pa kako se spojis?objasni,jer ja nikako ne mogu.sta treba namjestiti u postavkama?
ne samo udem u wlan pritisnem da trazi wlan mrezu on je nade i ja se spojim!to je to!
My mind on money,
Money on my mind.
tak se i ja sa p990,spojim sve5,ali neće mi niti jednu stranicu otvoriti...niti bilo šta,sa spjen sam na mrežu
pa da,to se i meni dogadja.uredno sam spojen,ali nista ne otvara.
Hm... a jel neko probao s istim mobom na nekoj drugoj mrezi? Mislim, ja se recimo spajam s N80 po NSB-u, al moram ga pogoditi di mi je dovoljno jak i stabilan signa i onda sve radi kak spada... Nemam bash iskustva s kucni mrezama, mada sam se jednom jednoj firmi zahaklal na njihovu wlan mrezu, al nemam pojma koji modem/router imaju...
posto u mom mjestu ima puno jahti preko ljeta ja se spojim na njihov wlan naravno na noe koje nemaju password(probo sam na dosta mreza i uvijek je radilo)
My mind on money,
Money on my mind.
da li ti je "SSID broadcast" ukljucen ili iskljucen?
iskljuci sve zastite na ruteru pa se onda probaj spojit
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Jel treba namještat kakve postavke na mobu jer moj N95 isto ne prepoznaje ni jednu mrežu i isto imam siemens se555 modem?
Mora to bit, da je broadcast isključen. Treba napravit kako Vader veli, isključit sve zaštite na routeru i onda se probat spojit. Tako ćeš (ćete) vidjet da li je to moba ili do securityja. Ako je (a mislim da je) do securityja na routeru, onda redom uključivat stvar po stvar.
Ako je broadcast na off, onda bi ih trebalo (mob i router) uparit jednom, da se prepoznaju i osnuju trust, i onda se može broadcast opet na off stavit, ali će nalazit mrežu.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Ako je broadcast iskljucene nece naci mrezu, nego se moze jedino spojiti rucnim upisivanjem svih postavki.
Najbolje je za pocetak ukljuciti "SSID broadcast" i pod "Encryption & Authentication" iskljuciti security (tako je na se555, na nekom drugom routeru je vjerovatno vrlo slicno) i onda bi trebalo raditi bez ikakvih problema.
ja ima taj ruter, se555 i taj mobitel i spajam se uredno od prvog dana...
kak sam ga kupio, prvo sto sam napravio je probao se spojiti i radilo je... bez prčkanja po ikakvim postavkama na mobitelu...
ako je sve ispravno na mobitelu, on ne bi trebao stvarati probleme
pao mi kamen sa srca,napokon neko tko kaze da radi kako treba![]()
pa meni sve na N80 radi bez beda, posijom se odma i surfam.
meni se sad spoji ali kada idem otvorit neku stranicu napiše mi poruku:
Web: Pristupnik ne odgovara!
Pa ako neko zna kako to riješit neka pomogne.
probaj instalirat operu ili pokreni mail aplikaciju, sve bi trebalo raditi preko wlan-a
Bookmarks