aha, hehehe, nisam znao.
Doduše otkada je posao policije utvrđivati tko je pljunuo i gdje?! To nije niti prekršaj niti kazneno djelo, spada u domeno (ne)kulture.
A što se tiče policije, u većini slučajeva se slažem s gore navedenim komentarom, s jednim bitnim ALI, ipak su ti ljudi ili branili suverenitet RH ili sada štite pravni poredak (o tome na kakav način, mogli bismo pričati), a što od toga čine navijači?!
Usput, ima među navijačima gorih nego među policajcima, a uostalom i da nema, onda su se baš super našli, jer klin se klinom izbija![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
jel netko vidio kak su opremljeni Indijski žandari. eee, to je poso.
I ako je moguće samo da se ekstremno ..... i ..... dio BBB ne poistovjećuje s Dinamom jer je navijanje općenito pojam koji oni očito ni ne znaju kaj znači. osobno podržavam britanski način postupanja prema "navijačima".
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
...uporan si - pa onda se upiši u Bečke dječake i nemaš frke sa policijom...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
A gdje ti "navijaci" postuju ustav i zakone dok se okolo mlate, unistavaju imovinu, vrijedaju sa tribina i slicno.
Cijelo vrijeme se tu pravis nevinim i policajci ovo murija ono, a niti rijeci o tome da murija tamo zbog vas i vasih sranja.
Edit: ako ti toliko smeta to sto te policija gnjavi, samo odi na zapad ili istok, gdje je problem? Imas neki sadisticki fetis da te ljudi gnjave pa si na sjeveru ili sto? Nikada nisam imao niti jedan problem, no ja sam ipak isao zbog nogometa, a ne igraca ili kluba.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
...ovo je po meni totalno ispravan stav...
...mada ne znam zašto svi toliko vole nogomet i sve te zavrzlame oko njega...
Stoji. Ali opet, s nekima jednostavno ne ide drugačije nego oko za oko. Neki ne shvaćaju bilo kakve civiliziranije metode. Probaš lijepo, a kad ne ide...
Opet ponavljam, nisu svi navijači takvi, ali ih je dosta. I zbog njih i nevini stradaju.
Da ne velim da se, po mojem, onog trena kad uzmeš nekom drugom neko pravo automatski odričeš svojih prava. Tipa, ako ubiješ nekoga (ekstrem, ali kao primjer će poslužit), automatski si se odrekao prava da te se tretira kao čovjeka, s poštovanjem itd. Naravno, stvar treba biti dokazana i sigurna, ali nakon toga nema lijepog ponašanja, nego te se može tretirat kako kome padne na pamet. Jbi ga, ubio si nekog, oteo si mu pravo na osnovnu egzistenciju, i samim time si se odrekao svih svojih prava na egzistenciju, prava da te se tretira kao ljudsko biće, itd. (ne govorim o ubojstvu iz nehata nego s predumišljajem) Naravno da te civilizirano društvo nikad neće tako tretirati, ali možda bi trebalo.
Dakle kad navijač krene radit nerede, razbijat, tući druge itd, automatski daje za pravo muriji da njemu isto to rade. A kad navijač to krene radit drugima (a krene) bez ikakvog povoda i razloga, samo zato što je, primjerice, navijač druge skupine u pitanju a tvoj tim je izgubio pa si ljut, dakle ideš mlatit čovjeka samo zato jer ima drugačije mišljenje, e onda si i muriji dao pravo da tebe mlati samo zato jer si iz druge skupine (navijač si, nisi drot) i samo zato što imaš drugačije mišljenje od njega (on misli da te treba namlatit a ti ne). I tako to ide.
Oko za oko nikad nije dobar sistem - odnosno, SKORO nikad. Nekad ipak...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
...dobro s truge strane stvar je i u ikonografiji koju su navijači prihvatili kao svoju jer večina navijača koju znam uz ponosno pozivanje pripadanja nekoj grupaciji su se opredjelili i za ekstremni nacionalizam...
Konkretno prije si mogao razlučiti tko je tko po obleki koju nosi sada toga više nema (poglavito mislim na Skinhead-se koji nose obilježja nekog nogometnog tima)...
Ujedno kada se dešava nešto što nije po ustaljenim normama (recimo istup nekih socijalno osvještenih manjina koje se bore za svoje mjesto pod suncem) uvijek je u kontri navijački puk...
istina, istina. Pogotovo najfriškiji primjer. To bih ja na hlađenje na 5 godina bez mogućnosti pomilovanja. Gađat ljude Molotovljevim koktelima, molim te lijepo! Da živi izgore, a da mu ništa nažao nisu napravili - čak ga ni purnuli u tramvaju uz "pardon". Ništa. I još se hvali kaj je navijač.
A navijačke udruge su ga, naravno, osudile javno, odrekle ga se, itd. Naravno.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
jasno mi je da su navijači nabrijani na tekmi (?mada je i to veliki upitnik?ovi dole tuku loptu, a oni gore bi se tukli međusobno?), al mi nije jasno zakaj su nabrijani prije i poslije tekme??? ima neko da to objasni??
nekad davno je sirotinja igrala nogomet da bi zabavljala plemstvo, a danas je to obrnuto! i to mi je velika nepoznanica!!???
Sljaka!
...igrači - plemstvo???
...oni su samo bogataši...
Nezavrijeđeni bogataši, dodao bih.
...naravno - ali pošto je kod nas izvrnut sustav vrijednosti pa sportaši su ono što se traži a akademski obrazovani su marginalci - to je to...
sori, krivi odraz. ajd ovak. nekad je sirotinja svirala da bi zabavljala bogataše, a sad bogataši sviraju da bi zabavljali sirotinju.... to sam mislio za fudbal, i mejbi neke druge sportove.
Sljaka!
Mislim da je uz sve promjene i zamjene uloga, razina svijesti svekolikog pučanstva ostala ista. - "Panem et circenzes" ilitiga "Kruha i igara"
Dajte dosta! Ne znamo mi svi ovdje talijanski.
![]()
![]()
Bookmarks