Ovako pokazujes svoju kulturu inace... Ako se preko ljeta odlucis procitati nesto znaci da preko godine ne procitas nista, jelda?
Ovako pokazujes svoju kulturu inace... Ako se preko ljeta odlucis procitati nesto znaci da preko godine ne procitas nista, jelda?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
A ti ovako pokazujes da zivis u vlastitoj mentalnoj kutiji.
Ne znam koju sam zadnju knjigu procitao, znam da je proslo preko 10 godina i da je to bilo prije 7 razreda. U srednjoj nitko nije citao, skidali su se sazeci, ali nas par smo bili pametni; skinuli bi s neke US str i preveli, dok bi obicno naj.... oni koji su skidali s lektirice.net-a
Iskreno, ne volim citati, i dovoljno sam siguran u sebe i samopouzdan da se ne prisiljavam na nesto sto mi je uzasno dosadno i beskorisno samo zato da bi mogao reci da sam NACITAN! Radije svoje vrijeme provodim zaradjujuci novce, s prijateljima, s curom, ili na motoru.
A klince bi u skolama trebalo poucavati kako se koriste racunala, mobiteli, kako se osniva doo i izbjegava porez, kako se pregovara sa sefom i ostale stvari koje ce im zapravo trebati a ne ih biflati drzicevim metaforama i trigonometrijom koja se radi po programu iz 1956, uspjesno ignorirajuci pojavu kalkulatora i zdrav razum.![]()
E vidis, ti nisi zapoceo thread sa onim: "gledajte mene, citam nobelovca preko ljeta i ja sam sad nacitan i kulturan". Ako je prva stvar sa kojom povezujes knjige skola i lektira onda si u qrcu i treba ti radikalno mijenjanje stavova. Onu uvredu sa pocetka cu zanemariti.
Nisam procitao niti jednu lektiru od petog razreda osnovne pa svejedno svaki mjesec se potrudim procitati bar jednu knjigu, ne zato da bi bio "nacitan" nego jer preko citanja neki drek zapravo i naucis. Nisam procitao nikakvo knjizevno dijelo vec godinama, jer me ne zanima, nego citam knjige iz kojih naucim bas nesto od onih sranja koje si spominjao:
Skola me to nije naucila pa to sam radim, no sumnjam da ces to skuziti jer ti je prvo palo na pamet "lektira" a ne "vodic za C++ / racunala / vodoinstalaterstvo" ili "kako zajebati drzavnu birokraciju". Jer, vjerovao ili ne i takve knjige postoje.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Bookmarks