Ako si vec bio na novacenju i lijecnickom (a pretpostavljam da jesi, jer se to obavlja sa 17 godina) morati ces ici u vojsku, bilo civilno ili klasicno odsluzenje.
Stanje se mijenja jedino za mlade.
Skoro isto pitanje imam je....da li se ukida vojska ili se samo privremeno ukida?
Trebao bi drugu godinu ići u voijsku a ja bi si sredio civilnu i dok bi završio faks taman bi bio gotov i sa vojskom...to bi trebao ići u 1 mjesecu...
A sada neznam kaj da radim..da se upišem u civilnu ili da ćekam to ukinući ili kaj već?
Možda će se sjetiti pa zar par godina me pozovu...e onda ću im je..... mater...
Ako si vec bio na novacenju i lijecnickom (a pretpostavljam da jesi, jer se to obavlja sa 17 godina) morati ces ici u vojsku, bilo civilno ili klasicno odsluzenje.
Stanje se mijenja jedino za mlade.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
odi u civilku. j.ge kad se nisi prije izborio za "nesposoban"
Nedajte se kontorlirat'. www.fmjam.com Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajprije stoga što su dosadni sebi samima.http://www.youtube.com/watch?v=kQfCAiDfzvI
Ne znam, nekaj ću morat skemijat glede toga, imam nekih vezica, pa možda nekaj upali sa strane, al znam da ću vojsku svakak izbjeći, pa makar se morao sam ozljediti![]()
goc, ak studiraš u zaboku dogovori se sa vrančićem možeš civilku odraditi na faksu... ili škola, knjižnica neka, nikako neidi u grad ili bolnicu to je robija. nekima se posrečilo, tak da su dolazili samo jednom tjedno.
inače možeš dobiti slobodne dane za ispite na faksu, ja sam nategnul preko mjesec i pol, imaš skoro pa mjesec slobodnog zajedno sa godišnjim, pa i bolovanje iskoristiš.
ak to pametno rasporediš ostane ti 5mj služenja civilke![]()
Da u Zaboku studiram....se možda mi poznajemo?
Ma ja ću probati srediti neko drugo mjesto...nije mi sada za to...nego me mući to što neznam dali da idem u civilnu ili da čekam ukinuće...no pošto sam tu pročitao da ukinuća nema za stare ročnike, već samo za nove...sve je izglednija vojska...
Malo sam se raspitao na poslu i situacija je sljedeća: Ako završiš fakultet i odmah nađeš zaposlenje i ako ti je to prvi stalni posao, imaš pravo odgode vojske na godinu dana, a takvu situaciju ja imam. Znači, do 01.06.2008. sam slobodan, a do onda imam vremena razmišljati i srediti neko trajno rješenje.Kad mi dođe poziv za vojsku u 11.mjesecu, moram samo odnijeti potvrdu da radim i da mi je prvi posao (a to se vidi iz radne knjižice) i slobodan sam do 6.mjeseca.
ja sam na liječničkom to sredio
kad me doktor pregledao, poslao me specijalistu da mi pregleda leđa
i tako mi na zvijezdu u neku polikliniku
dođemo kod doktora (ja i još jedan dečko), on nas pregleda i pita nas:
jel se vama da ići u vojsku?
mi odgovorimao dnam se baš i ne da
i tako je on napisao da ne možemo trpiti velike napore zbog leđa, . . .
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
Damn...znao sam da neće biti tak jednostavno...
A niš, onda neku civilku nakon faksa...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
eto ja odgadjam to vec 3 godine
uvijek se izvucem na skolu
tajnica mi potpisala potvrdu da se jos skolujem i imam fore godinu dvije
imam polozit jos 2 ispita pa,,,,maturirat vandredno)))
a ako odem u civilku tu su vezice ovo ono
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
Danas bio na novačenju i dobio motrenje i navođenje, nemam blage kaj je to. Možda zna netko?
Sve ovisi, dali mornarica ili zrakoplovstvo.Uglavnom nije dobro za tvoje spermice![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Raditi ces na nekom od radarskih sustava.Znaci pratiti ces brodove ili zrakoplove i iste ubacivati u sustav.Po tome sto si dobio ocito ides u neku elektro skolu.
Sta si dobio;mornaricu ii zrakoplovstvo?
u vojnoj knjižici mi samo piše motrenje i navođenje , ne piše mornarica ili zrakoplovstvo
Nije ti to lose..samo se cuvaj radara da te ne zraci.
Evo ti jedan friski savjet.
Ja sam se skinuo iz vojske prije mjesec dana. Bio sam u dugom selu na redovnom sluzenju. Diplomirao sam iz vojske, tako sam i planirao. Nisam znao da se vojska ukida jel da se ukida ne bi nikad isao. Katastrofa. Sve sama klincadija, a zadnja tri mjeseca preteska dosada. Ali tebe zanima ne sto drugo.. Ja sam bio predzadnja klasa(zadnja je isla u drugom mjeecu). Tako da sluzenja vise nema(barem ne onakvog kakvo je dosad bilo. sad se placa i tako to, manje bitno). Oni svejedno salju pozive, ali sluzenja nema! barem ne redovnog. I ako si im predao prosle godine potvrdu da imas prava nece te zvat prije 30.9. Al nemoras brinut, neces ici u vojsku. A i kad bi se dogodilo to, samo trebas rec prvi dan da bi se ti skinuo- oni ce ti srat da ce ti pisa da si lud i tako to- al to nitko ne leda- i skinut ce te u roku tjedan dana. tako je jdan lik napravio iz zadnje klase. eto, nadam se da sam pomogao. ince i ja sam iz zaprešića. bilo nas je troje u dugom selu. 61 klasa.. haha
Mah, kod nas u BiH je obavezni vojni rok ukinut još prošle godine.... ili čak pretprošle?![]()
@clyde
To znači da i ja neću ići 2008 godine u vojsku...bez obzira što sam već prije 3 godine dobio vojnu knjižicu i rod?
A kaj ak se kasnije sjete i pozovu me?
Bookmarks