Pošto su cjenovno tu negdje dvoumim se između µ 700 i µ 760, pa čak i µ 725SW.
ako mi još netko može reći što je točno VGA?
Molim pomoć![]()
Pošto su cjenovno tu negdje dvoumim se između µ 700 i µ 760, pa čak i µ 725SW.
ako mi još netko može reći što je točno VGA?
Molim pomoć![]()
VGA je format fotografije 640 x 480, kod fotoaparata obično najmanji/najlošiji modus, al pretpostavljam da se pitanje odnosi na video modus rada, u kojem je VGA standardna veličina slike za televizore, znači ako snimiš s njim filmić i pustiš ga na tv-u bit će slika "normalna", tj. prek cijelog ekrana. stariji fotići su imali movie mod na duplo manjoj rezolucij 320 x nešto, koji su ti negdi veličine klipića na you tubeu.
još ti je kod tog movie moda na fotiću bitno koliko sličica u sekundi snima, odn. refresh rate, koji može biti od 10 fps (sličica po sekundi), što znači da će snimka bit prilično isprekidana, do (kod današnjih fotića uobičajenih) 30.
e sad, imam ovo:
Sustav video zapisa
Format snimanja AVI Motion JPEG® zapis
Snimanje zvuka Da, format: WAV
Kvaliteta video zapisa 640 x 480 / 15 (fps) Vrijeme snimanja: Do memorijskog kapaciteta kartice
320 x 240 / 15 (fps) Do memorijskog kapaciteta kartice
160 x 120 / 15 (fps) Do memorijskog kapaciteta kartice
i ovo:
Video zapis QuickTime Motion JPEG® sa zvukom.
Do kapaciteta memorijske kartice. Na ugrađenu memoriju:
U SHQ načinu (640 x 480 piksela i 15 slicica/sek.): 17 sek.
U HQ načinu (320 x 240 piksela i 15 sličica /sek.): 50 sek.
U SQ načinu (160 x 120 piksela i 15 sličica /sek.): 2 min. 9 sek.
ak to kaj znači, koji bi bio bolji? s tim da je taj drugi kao VGA?!
i prvi je VGA ako ima 640 x 480. kolko vidim, razlikuju se jedino u formatu zapisa, a sve ostalo je potpuno jednako. meni osobno se 15 fps čini premalim, a da bi slika bila donekle čista, ali ne znam za šta tebi treba i kolko uopće namjeravaš snimat filmiće, jer ipak se tu radi o fotoaparatu. ove brojke (duljina snimanja) kod drugog se očito odnose na neku malu memorijsku karticu koja dolazi s njim, jer obično na karticu od 1GB stane (najmanje) 10 minuta videa.
da sažmem: između ova dva je potpuno svejedno koji odabereš ukoliko se radi o movie modu. (prihvaćam naravno i ako se netko ne slaže, ali u principu se radi o potpuno jednakoj stvari).
evo jedna recenzija mju 700: http://www.svijetfotografije.com/hrv...ympus/mju-700/
Bookmarks