3 riječi:
canon, vemil, tražilica
koji inkjet printer bi mi preporučili?
uvjeti su:
- kvalitetan ispis (ali ne treba mi photoprinter)
- cijena oko 500kn
- razumna cijena tinti (barem zamjesnkih)
- ne Epson ni Lexmark
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
3 riječi:
canon, vemil, tražilica
...definitivno nešto od Canon-a inaće do sada imah dva komada dotičnog proizvođača i nikad zadovoljniji (jest' da mi je prvi printer ubila klinka sa vilicom ali što se može)...
Tinte su dosta jeftine (naravno zamjenske) a nema kvarova (naravno ako ne koristiš vilicu)...
...direkt- Canon Pixma ip1800... a ako želiš i printer i skener - Canon Pixma MP160
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
LOL! ah, klinci...uvijek dođu na zanimljive ideje.
inače, nemam namjeru koristiti vilicu na printeru, ali sad mi je već 2 epson bez ikakvog poticaja s moje strane, odlučio da ne želi više raditi, a o printerima drugih proizvođača i ne znam baš puno...
pogledala sam u ve-milu, i zanimljiva su mi bila ova 3 printera (cijene su 350, 450 i 560kn):
iP1800
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1040075
iP2500
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1040081
iP3300
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1040053
koji je od ta 3 najpovoljnije kupiti? ne mislim samo na cijenu, već na odnos dobiveno/uloženo.
što se tiče zamjenskih tinti, gdje ih kupujete? malo sam tražila na nabavi i nisam našla.![]()
Zadnji uredio nijala : 18-06-2007 u 21:11
.
...ovaj zadnji, ip3300, ti zauzima dosta prostora te koristi 4 odvojena spremnika tinte, dok ova dva su ti nešto manja te koriste samo dva spremnika tinte (inače sve ti se mogu puniti, dok za zamjenske ne znam jer ja kupujem samo originale)... čuj moja ti je preporuka ip1800 jer je skoro isti kao 2500, a 100 je kuna jeftiniji...
i meni su se činili slični, ali ne kužim zbog čega uopće imaju razliku u cijeni?
za 1800 sam na nabavi našla samo originalne tinte, i piše da je cijena 97 za crnu i 130 za boje. to je skoro 230kn...
osim toga s tintom printer mi zvuči sasvim solidno...
Zadnji uredio nijala : 18-06-2007 u 21:29
.
...a cijene originala su ti takve... inače kod mene u radnji punimo za 80kn ...
...a koliko sam skužio, razlika ti je u brzini ispisa i možda još nečemu...ali uglavnom ip1800 ti je moja preporuka...
muči me cijena tinte...
tako npr. tinta za 3300 dođe samo 20 kn (zmjenska), što znači da su sve 4 80kn (s tim da vjerojatno neću potrošiti sve odjednom), a za 1800 su 230kn.
iako je s druge strane 3300 skuplji i jako velik...
![]()
.
...ne znam kakvo je sada stanje s tim zamjenskim za 3300, jer troši iste tinte kao i moj, a kod onih zamjenskih koje sam kupio trebalo je prebaciti čip s originala na te zamjenske, a i ne radi kontrola potrošnje tako da lako možeš shebat glavu pisača ako ne pratiš stanje... zato koristim samo original...
definitivno uzmi 3300
mislim da prostor nikad nebi trebao uzimat u obzir, vrlo je jednostavno napraviti policu na zidu...
a kvalitetniji je nego manji, i boje su jeftinije, isplativo je...
imam canon MP180 i super sam zadovoljan (to je multifunkcijski) i nije preskup. printam ponekad i prave fotografije, odlicno ispadne, skoro da nema razlike od one iz foto studija
znam da si spomenula da te to ne zanima al eto, da spomenem![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...sad tinta za Canon dvospremišne printere je cca 35 kuna za crnu i cca 60 kuna za boju - zadnju koju sam kupio je Emstar...
U pravilu ja zgazim 3 crne na jednu u boji (kad pretežno printam vulgaris listove) - ovaj dio za zeznućem glave na printeru i zamjenske boje ne doživljavam jer kada zbrojim cijenu printera i koliko sam uštedio na zamjensku tintu - još uvijek sam na dobitku...![]()
meni je nestalo boje pa trazim gdje najjeftinije kupiti... no, nisam nasao zamjensku titnu za ovaj moj..
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
konikom, vemil, oni imaju dobre zamjenske boje...
Probaj http://www.zagria.hr/
CARpeDiem*
...ideš koje cijene...
http://www.makromikro.hr/Default.aspx?tabid=405
imam ip1500 canona, jako sam zadovoljan, cijene tinti su mi 8 i 11knvjeruj, ako ti treba samo za normalno koristenje, gledaj cijene zamjenskih tinti. Kada je tinta 200kn boli glava kada se potrosi, a kada imas jeftine zamjenske, briga te, printas koliko te volja. Jednostavno si komforniji pri koristenju, jer ne mislis dali se nesto isplati printati ili ne. Ako ti boja nije bitna razmisli mozda o laseru, ima prilicno jeftin ispis po stranici, cijena je oko 800kn
to sam i ja mislila, ali onda sam malo googlala...nije problem u zasušivanju tinte, već u epsonu! na netu se može naći hrpetina ljudi koji se žale na isti kvar: odjednom neće printati neku boju i to uglavnom počne sa žutom. (kao i meni)
nakon hrpetina žalbi, epson je priznao grešku i ljudima (u americi, naravno), u zamjenu za pokvareni slao printere druge serije, koji ne koriste taj tip boja.
kako mi nismo u americi...![]()
@flOorKilla
multifunkcionalni uređaji su zgodni, ali već imam dobar skener pa zato kupujem običan printer.
kako vidim, cijena tinte će odlučiti koji ću kupiti, a zasad mi se čini da je to najpovoljnije kod iP3300.
samo koliko je teško mijenjati te mikročipove?![]()
@coma_zgb
laserski za 800kn? pretpostavljam da je crno/bijeli?![]()
.
za 800 kn od laserskih pisaca mozes dobiti HP1010 i 100-tinajk kn skuplji HP1020, razlika je samo u dpi-u. cijena orginalnog tonera se krece oko 300 kn. definitivni best buy ulozenog-dobivenog. no ako tebi treba boja, to je druga prica, takodjer se slazem sa ostatkom drustva da je tu canon preteca, osobno nikad ne bi uzeo lexmrk i epson.
Bookmarks