Jel ta rashladna ladica onda i kuciste ili se u nju stavi kuciste racunala?
zanimljivost s t-portala...pitam se kad će biti dostupno običnim smrtnicima![]()
Hrvatski inovator dobio zlatnu medalju
Dražen Smoković je sa svojim konceptom Coolt, radnim stolom koji pomaže u hlađenju računala, osvojio Zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi
Dražen Smoković je Coolt predstavio i na ovogodišnjem informatičkom sajmu CeBIT u Hannoveru, gdje je bio jedini hrvatski predstavnik, a sada je dobio i službeno priznanje u obliku Zlatne medalje na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi.
Coolt je prilično jednostavan koncept: riječ je o radnom stolu koji se sastoji od metalnih cijevi, kroz koje se provodi zrak koji izlazi iz računala te se dodatno hladi prolaskom kroz veliki radijator. To je zatvoreni zračni tok, čija je najveća prednost eliminacija prašine koja se često nakuplja u računalu zbog stalnog protoka zraka.
Zainteresiranih za Coolt već ima. 'U jednom mi je razgovoru ponuđen otkup izuma pod uvjetom da se maknem od projekta, tj. da ga oni nastave razvijati. Ali previše sam dugo razvijao taj koncept i previše dobro znam kako se to može napraviti kvalitetnije da mi ne pada na pamet da od toga odustanem', rekao je Smoković u intervjuu Novom Listu.
www.coolt.info
T-Portal/Novi List
četvrtak, 11.05.2006.
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Jel ta rashladna ladica onda i kuciste ili se u nju stavi kuciste racunala?
Opaka stvar, strasno dobar izum, nadam se da ce lik uspjet to izvest da on proizvodi![]()
![]()
Drzim mu palceve![]()
Kolko sam ja skuzio iz slika ne treba kuciste, jer kuceste je na stolu, samo ugradis komponente u kuciste, zatvoris ga i zrak kao struji cijelo vrijeme kroz cijevi; taj dio mi je jasan, al ipak mi nekak se cini da povremeno mora uzimat zrak iz vana, tj da nie bas "hermeticki" zatvoren sustav.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
E a sad opet koliko je taj stol isplativ, sada se moze nabaviti vodeno hladjenje za prilicno male pare. Takodjer je neprakticno to sto(ako je kuciste ugradjeno u stol) ne mozes odnjeti PC u servis ili kod lege kad ti nesto treba.
Vjerovatno ima nesto tipa ladica, da se to da izvaditi van sa svim komponentama, a onda se opet gurne u nutra, tak da mozes to vani u miru sastavit i rastavit i odnjet na servis > tak bi ja napravio da sam isao radit takav stol.
Kaj se tice vodenog hladjenja, pa mislim da je to jos uvjek cca 1k kn sa svim kaj ti treba, tak da ono, a uz to stol moras kupit ovak i onak.
Vjerovatno ce i lik napravit inacicu s vodenim hladjenjem
Stol ce biti dobar ak ce biti neka normalna cijena, mada po ovome kaj se vidi ne bi trebo puno kostat, ak ce biti do 1k kn mogo bi imat dobru prodaju.
fora mi je ovaj radijator ispred nogu, to ti po zimi grije noge![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Imas vodeno za 500kn. Jedino sto je dobro je to da ti ne treba kuciste, pa tako ustedis nekih 400kn. Dobar stol si nadjes za 600kn i stavis ga pokraj radiatora ako ti bas toliko treba to grijanje nogu, ali ako bude taj coolt oko 1k kn onda je sasvim ok.
Vodenim hlađenjem struji vodakoja može uzrokovati i neke probleme, a sva voeda imaju i pumpu koja se ipak nešto čuje....
pretpostavljam da je kućište dio stola, ali se sigurno može odvojiti od njega, ako je potrebno. (mislim tko bi na popravak nosio cijeli stol!?)Izvorno postao SEGA
i meni se to sviđa!Izvorno postao Smrt
kao i ono da izvlači prašinu iz kućišta!
![]()
.
Zakon. al da kad se sje** ko će nosit cijeli stol na popravak
ja znam curu od lika koji je izmislio novu kutiju za cd-e
naime kutija će biti posebna po tome što će biti tanja... napravljena da se ne može potrgat ništa... i moći će se spajati tako da si napravite stalak... imat će mjesto za napisat nešto radi lakše pretrage... neću dalje da mu netko ne ukrade ideju...![]()
Seriously?
...e pa zato pazi da se ne shebeIzvorno postao mpalajs3
... inače, svaka čast našem Draženu Smokoviću na izumu...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
Err to vec postoji, taj patent, uskoro ce se to i proizvodit u Hrvatskoj, tak da je tvoj frend zakasnioIzvorno postao Compov
![]()
meni to izgleda kao križanac zubarskog stolca i neke sprave za vježbanje...Izvorno postao rage99
![]()
.
ja bi ugrađivao komp u stol... a da to patentiram? ako mi netko ne uzme ideju![]()
Seriously?
Bookmarks