Ovo što si sad rekao je totalna glupost.
To je isto kao da ja tebi kažem ajmo testirat auto koji ima 2.0 i auto koji ima 3.0 motor da vidimo koji će postić veću brzinu, al da ti ne kažem koji su auti.
2.0 može biti golf 5 GTI koji će definitivno pobjedit recimo nekog jeepa 3.0
a opet može bit da je 2.0 neka mazda a 3.0 mercedes C
Znači vrlo bitan faktor kod klokanja memorije, što više naajbitniji faktor ti je latencija memorije.
Ako ti imaš DDR400 od recimo OCZa platinuma i imaš recimo sa druge strane Kingmax 500Mhz PC4000 memoriju.
Tu je apsolutno definitivni pobjednik OCZ Platinum. Znam da je meni jednom OCZ išao na oko 600 Mhz na CL2.5
Kingmax je napuhano smeće. Recimo srednja memorija. Nije za klokanje a nije ni za bacit, no definitivno nije po perfomansama bolji od OCZ platinuma.
Ako uspoređujemo Goodram na 400Mhz i Kingmax na 500Mhz, znamo da je goodram nekvalitetna memorija koja ne služi za klok, pa će tu kingmax postići bolje perfomanse.
A onda još opet ovisi o tome koliki se napon maksimalni može podići, sa kojom matičnom ga može postić, koliko će pritom zagrijavat chipset, bit stabilan itd.
nemozes rec da su po performansama identicne jer memorija kojoj je nazivna frekvencija 500Mhz ide osigurano na 250FSB-a dok PC3200 kako koja. opet se tu javljaju nesporazumi oko marke. ides usporedivat OCZ Plantinium i Kingmax. Krtola smijesan si. OCZ je i danas jedan od vodecih prodavaca memorija jer se isticu kvalitetom OC-a i latencijama prilikom OC-a.
i zasto bi OC ovisio o latencijama? si ikad cuo cipove?
e pa ako jesi onda ces znat da nije isto imati stari i novi BH5, da nemozes usporedivat FHAS i TCCD cipove...
aj da vidim onda usporedbu Geil-ovke i OCZ-a... sta tu imas za reci?
TCCD vs. TCCD... winer?
pa dobro mogao sam ja reći i da o čipovima ovisi... al to spada pod model i marku memorije.
Geil i OCZ su jako blizu po perfomansama. Malterne ko da uspoređuješ razliku između modela jednog proizvođača.
Kad sam ja rekao da PC3200 ima iste perfomanse kao PC4000, pogledaj malo na netu PC3200 od istog proizvođača koji proizvodi PC4000
pogledaj malo reviewove.
PC4000 ima veće latencije od PC3200, ako uspoređujemo jednu seriju memorijskih pločica.
Normalan korisnik poput daspei neće primjetit razliku bilo koju memoriju da mu staviš u računalo.
Ako ćemo se prepirat šta je bolje i čiji je stari jači, otvori novu temu, u ovoj je ionak previše offtopica.
Bookmarks