finci su najjaci u tome , ima i bolesnijih primjera .
japanski su strucnjaci overclockirali standardni pentium od 3Ghz na zastrasujucih 5Ghz i to sa zracnim hladjenjem![]()
![]()
finci su najjaci u tome , ima i bolesnijih primjera .
Ništa posebno, ima ih i na 7Ghz kad ćemo tako.
Što se tiče klokanja, ja cam celerona 2,8 stavio na 4,2, a intela svoga držim na 4,0 s time da je temperatura sa box coolerom 35C
tak da ono...
a što toliko zahtjevno radiš da ti je potrebna tolika procesorska snaga?
nije stvar u zahtjevima već u guštu i sposobnosti da se to može i zna napraviti...
Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...
Evo ja imam Pentium 4 1.8 GHz, na koliko bi ga mogao najvise clockat da ne bi bilo problema?
P.S. Imam neko glupo hladjenje, neznam tocno koje neda mi se traziti po papirima uglavnom je zracno.
Ne kradi! Vlast mrzi konkurenciju!
valjda mu treba za citanje maila ultrabrzo![]()
ja svog venica dignem na 274x10 , dakle 2,74ghz , ili 250x11 , dakle 2,75ghz i bas i nevidim neku drasticnu razliku u odnosu na stock - dakle 200x11 . zapravo je uopce ne kuzim .
Ja bi to klokno do 2,5 i nebi dalje
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Kupi novi procesor i rijesen problemIzvorno postao blazzer
![]()
Snaga procesora x brzina obrade = konstantnoIzvorno postao sodom
dakle ako je procesor na 3 Ghz meni za jedan video file (svakim danom obradjujem neki video file (najčešće divx-DVD) ) treba otprilike 40 minuta, dok isti taj file na 4Ghz obradim u 30 minuta
Možda se vama tih 10 minuta čini kao glup razlog za klokanje proca, ali pazi sad
imam 3 filma i svaki film treba rekompresirati audio liniju i dodati neke filtere na video traku. a onda naknadno taj film pretvoriti u DVD.
Na defaultu ce mi trebati 4 H i 30 minuta, dok će mi kad je klokan trebati točno 3 sata.
A da ne govorimo koliko mnogo radim u Cerelu sa vektorskom grafikom, i kad radiš pri ogromnim rezolucijama u photoshopu, svaki efekt traje manje da ga primjeni.
I za kraj, onaj užitak, kad odeš na lan pa pokupiš i neke nagrade za bijesni overclock, ili natjecanja u pcmarku.
a što se tiče ovoga procesora sa 1,8, trebaš nam reći koju jezgru koristi procesor, koja je matična te koju memoriju koristiš. i ak ti je procesor na povećim temperaturama, radije nemoj.
Iskreno receno, klokiranje nije bas zdravo za CPU, Imam P4 2,4GHz njega sam imao ugradjenog u ASUS bord P4-TE RAMM BUSS. Kako je bord samo podrzavao do 2,GHz morao sam update napravit sa overclock. I sada dolazi najljepse; ugradim jos 1G rammbuss ECC ukupno sam ima 1,5G RIMM sve funka nisam mogao vjerovat da je pojeo ECC RIMM. MAJA3 je super radila dok mi nije pocelo pregrijavanje, ali kako je to moguce kod ZALMAN haldnjaka... Nakon par mjeseci mi sprzi cip za BIOS i eto ti sranja u crno..
PS: nemojte update raditi ako nije preporucljivo... i citajte sve mala slova kod update jer to ce vam koristiti!!!!!!
vidi stvar, kod kučnih računala, i novih matičnih ploča, većina proizvođača ima naljepnice tipa : " Overclock Ready"
Najbolje su ove stvari:
-Overclockingom ne odlazi garancija niti se može utvrditi da je proc bio overclockan
- Većina dobrih memorija ima natpis da je overclockabilno i imaju doživotnu garanciju.
Što se tiče matične, nije isto klokati na matičnim koje koštaju 600 kuna i one koje koštaju 1500 kuna.
Što se tiče hlađenja, mnogi su utjecaji:
-vanjska temperatura
-zatvorenost kučišta (treba imati bar 2 venta na kučištu)
-snaga napajanja
-utjecaj temperature chipseta na temperatru u kučištu (neki se chipseti griju i do 70 C sto je za njih normalno, a moze utjecati na temperaturu u kucistu, te onima koji imaju zatvorena kucista drasticno povećati temperaturu...
Ja imam psivce na chipsetu, box na procesoru, obični na grafičkoj i ništa na HDDu te 4 venta (koja su uključena samo dok igram igre) na kučištu
CPU 35C-40C max
GPU 60C-70C max
HDD 25C
RAM 25C
chipset 30C
u kućištu 18C
Evo ako to vec govoris moram ti reci da je malo netocno!
Dozao sam iz Njemacke prije tri godine u HR, bavio sam se Prodajom racunala te i distribucijom... Decki iz tehnicke su namjenjeno dobili software za utvrdjivanje nekih probleme, ali svejedno smo mi morali svaki defekt poslati u centralu ovisno od firme. Ni ja sam nisam moga vjerovat da nedaju garanciju na overclock. Tu potvrdu ce ti oni osobno dati na e-mail.
Kako znam AMD NE !!! DAJE GARANCIJU NA OVERCLOCK
Intel je tu jo nekako na 50% ali on je ist strog.
Mainbord tvrtke su isto malo opiceni pa ti daju tu semu za overclock ali znaju da od INTELA ili AMD posebno receno mi ne preuzimamo garanciju na OVERCLOCK !!! Ziher je to mozda ostalao ako se ne varam.
ajde molim te jel mozes stavit screenshot iz everesta ili neceg slicnogIzvorno postao Krompirko
DUKE II CMGSN
Ovih 40C na CPU je negdje izvana mjereno, u jezgri nijeIzvorno postao Krompirko
Kolka ti je sobna temp.? I ova za kućište je malo preniska (osim ako NE griješ u sobi ili imaš sređeno hlađenje)
http://public.globalnet.hr/~dgregori..._001_01_en.htm
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
meni su isto malo čudne te temp na takvom overclocku sa box coolerom,za takve temp trebaš živjeti u nekoj kolibi na vrhu velebita...
i zmija imaš na extremme systems je neki tip clockao pentiuma na 7,2ghz,je da je trenutno samo stabilan u biosu,ali ide se na mogućnost startanja windowsa i benchmark
Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...
Evo vako, to je temperatura mjesena na pozadini matične nekoliko mjesta i sa svim senzorima.
Ako niste znali, to je defaultna temperatura northwood jezgre. Oni se nikad nisu jako grijali. Stavit cu vam skrinost navece, kad instaliram par programica tipa CPU-z
Sad mi je zeludac skocio na ovu temu: sad sam clockirao sa 2,4 na 3,0 !!
Gle temp. je skocila na 55C a na 2,4 GHz heee je temp. 42C
Daj mi reci ako moj cooler od ZALMANA nije nesta od najboljih za vrucu oazu...
Ta spika za nisku temp. kod visokog clockiranja mi je posve cudna i NOVA !!!!
Kuciste mi je CHIEF-TECH, imam 3 hladnjaka koji se podesavaju i nikako da spustim temp. od CPU i za MB....
exotica koju termalnu pastu koristiš?kupi si artic silver5 pa probaj sa njom,ali pazi kod stavljanja paste,postoje neka pravila kojih se treba držati...meni npr. imam bartona 2500+ i sa defoltnim naponom je clockan na 3200+,temp sa TT volcano 12 mi je u idle sa nekom jadnom pastom bila 45,a nakon artic-a 40,sa tim da je meni u sobi totalno toplo...pasta dođe 50kn ali vrijedi...
Thx za pastu..ali vec sam je upotrijebio![]()
![]()
Sobna temp. je cca. 20C ! Vise se radilo o tome da mi jednostavno MB puno grije.
Očito je da nije iz jezgre.. Svejedno mislim da je nemoguće da je tako niska jer mi frend ima p4 nortwood i iz jezgre mu je oko 45-50C u idle-u - gore mu je zalman bakreni, kućište neko chieftek bijesno i 3x120mm vent.. I meni u everestu piše 35C za athlona 2400+ (zalman alcu) a kad diram blok osjetno je topal (znači u jezgri je bar 15ak C više).Izvorno postao Krompirko
Neznam, ja to više gledam kroz neku logiku. Npr 18 C u kućištu.. Znači da ti je u sobi hladnije. Mislim, 20 ventilatora ne može toplim zrakom izvana ohladiti nešto u kućištu na manju temp..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ja isto imam 3.0 northwood, standardna temperatura je 40C kad se PC upali. Nakon 5-6 sati neprestanog rada na oko 90% temperatura je 47/48C. Sa malim overclockom na 3.2 temperatura ide na 53C. Inace max temperatura za taj procesor je 55C. Sto se tice kucista svaka cast ako je istina, meni je uvijek oko 30C, a GPU je na 25C zbog naknadno ugrađenog hlađenja.
ja nemam intela na 3,0 nego intela na 3,2 northwood, posljednja odlična serija intelovih procesora
http://www.nordiccrew.com/crotale/benchhelg/3d03det.gif
Evo jedan covjek je postigao ovo od Intela sa 3.4.
Clockiran na 3.2 GHz sa 2,4GHz... Artctic Silver 3 na CPU. Kuciste je pola prazno i slobodno od gluposti. Kuciste je savrseno da bi toplinu ostavljalo unutra, uz to rade dva hladnjaka za izbacivanje zraka i jedan za ubacivanje sa prednje strane + jedan preko puta graficne. CPU hladnjak ima auspuh koji vodi na ventilator od kucista...to sve radi puno parom...Cijeli komp je glasan kao traktor... Kad snizim taktiranje onda je cudno da mi MB temp. pada dok i CPU temp. istodobno pada....
2,4 GHz = 44C
3,2 GHz = 50 - 53C
Bookmarks