Tu ti najbolje moze pomoc nabava.net
evo malo jeftinije![]()
http://www.nabava.net/katalog/trazil...000%2B&x=0&y=0
Kao što i sam naslov kaže, molim vas da mi pomognete naći di mogu najjeftinije naći taj procesor, ja sam zasad najjeftinije našao u nitel computers: Nitel
Zadnji uredio ..::Crocky::.. : 22-05-2007 u 19:22
Tu ti najbolje moze pomoc nabava.net
evo malo jeftinije![]()
http://www.nabava.net/katalog/trazil...000%2B&x=0&y=0
Najjeftinije češ nabaviti računalne komponente na pcekspert forumu.
preporuka...
vidi sad, postoje ljudi koji kupuju komponnte na R1 pa ti ih prodaju 15% jeftinije nego u trgovini... njima je zarada 3%
onda imas i garanciju i sve na komponente...
a isto tako imas mnogo ljudi koji kupe racunalo i onda da bi bili u toku prodaju kompoentne svakih max pola godine.
Matične ti nove imaju 2 godine garancije, pa tako i da kupiš polovno, i dalje imaš 1,5 god ovjerene garancije iz trgovine... pa ono, mozes smatrat to novim... jer nema tu šta da se troši, nije matična ploča i procesor neka mehanika...
ok je je prijedlog za PCE al cemu x2 5000+???
najisplativiji proc AMD-a je x2 3600+ kojega lako dovedes na takt 5000+ pa cak i 6000+![]()
Ma dobro, i nije tako velika cijena tog 5000+ al bolje se okreni više prema RAM memoriji i grafičkoj![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Vemil = RAM = 1GB Kingmax 800 = 272kn uzmi si 2GB rama ili vec ako imas 64-bitni OS (Vista 64bit ili Linux 64bit) onda si piknes 4GB jer ti 32bit-ni OS ne ocitavaju 4GB tako da ce ti ostat ne iskoriateni.
uzmes jos x2 3600+ i skupa sa ramom dode na cijenu od 5000+ a imas "bolji" komp.
vise se iskoristava RAM nego sam CPU koji jos ima 2 jezgre tako da te 2 jezgre neces nigdje moc max iskoristit. uzmi si x2 3600+ (65nm) i jos RAM-a i to naklokas i imas brzi i bolji stroj nego s x2 5000+ i RAM-om kojim sad posjedujes
A imaš ti pravo to mi je i frend rekao, e sad ovako, uzet ću taj procesor koji si ti rekao, imam 1 Gb rama, neki OEM i na njemu piše TOPRAM, al gledam u hgspotu (di sam kupio tu ramu) i nema ga više, e sad me zanima dal mogu kupit bilo koju drugu od 1Gb, a da sam siguran da će radit, imam četiri utora za rame, dva podržavaju 800Mhz, a druga dva ne?
Ova rama koju sad imam ima 533Mhz.
Evo ja bi uzeo ove dvije rame od 800Mhz: Ve-mil
prodaj taj jedan ram iako neces puno dobit za njega al samo ce ti se klat sa kingmaxom jer nisu isti cipovi niti su frekvencije iste tako da ako ostavis taj ram i uzmes ram kojemu je def. 800 radit ce ti svi na 533Mhz... prodaj pa kupi Kinga koliko zelis a usput se da odlicno OC-at![]()
Al imam četeri utora s tim da mi je pisalo da mogu 2 vrste rama stavit,2 utora podržavaju 800mhz, a druga dva 667 ili 533, tak da mogu ostavit ovu jednu u ovim drugim utorima, a ove dvije nove ću stavit zajedno u utore za 800Mhz.
BTW dva utora su zelene boje i dva su smeđe, ova dva zelena su za 8000 Mhz.
jel ti potrebno vise od 2GB rama?
pa onda lijepo prodaj taj ram i kupi si 2x 1GB King-a na 800 i pici ih u DC![]()
Zalmana NIKAKO. u danasnjici je to najneisplativiji hladnjak. ako hoces potrosit malo vise na hladnjak onda idi na Scythe Infinity (oko 350kn) ako ne tako onda idi na Sonic Towera + 120mm vent al to te opet izade oko 300kn ili ako neces OC-at previse , Freezer ce ti bit dovoljan. iako i s njim mozes dobro natec proc
ako neznas OC onda nemoj ili u protivnom bar prcitaj par objasnjenja. imas na PcExpert forumua ako nigdje. mema ide na 1000Mhz-a sigurno a proc se da OC-at vrlo dobro... malo potrazi review-a pa pogledaj.
sistem ti se nemoze srusit u smislu da ode sve s njega vec da se nece bootat ako mu podignes frekvenciju previse. uostalom, nadi par reviewa pa odluci a kad dode vrijeme za OC onda cemo o tome pricat.
Scythe Infinity ako imas love
Bookmarks