dobih od frenda v550 koja je "crkla" veli frend da je stalno otvarao zatvarao poklopac i samo se ugasila od jednom i nemoze ju vise zapalit
ja sam mob cijeli rstavio sve kontakte steko i ponovno pospajao u bootmodu pokusao upalit spojio na bateriju komp ne prepoznaje nista neznam kaj da jos probam da upalim mob..![]()
http://www.youtube.com/watch?v=Sk0Z9SYOCfE
CoD 2 \.../\.../
kako ti uvijek daješ jednostavna riješenja GoGs, još kad bi ona i upalila
@Metallica
prvo budi siguran da je baterija puna (izmjeri s instrumentom, daj ju napuniti kod frenda koji ima isti mob, whatever...)
onda očisti kontakte za spajanje s kablomnije zgorega
ako ga prepozna onda ga isflešaj do besvijesti svim i svačim da ga oživiš
ako ga ne prepozna onda: - odnesi nekom majstoru na popravak
- baci ga u smeće / daj mlađem bratu da se igra
ma probbao vec 3-4 baterije idem jos pocistit kontakte ...
hihi andrija mislim da ce zavrsit kod mlađeg brata
makar je joskamera i zvucnik ok tak da cu si to ostavit ako nekad nekome crkne slican mob..![]()
http://www.youtube.com/watch?v=Sk0Z9SYOCfE
CoD 2 \.../\.../
jesi li raskopao i mehanizam za preklop, tj. jesi razdvojio doljnu i gronju masku , znaci da ti je totalno u dijelovima???
ovo kaj ti kazes da je non stop zatvarao i otvarao mob, i onda vise nece radit mi slici na to da je flet puknuo, ili sam malo napukao?
flet ti je onaj smedji kabel kaj spaja ekran i maticnu.
a kad ga pokusas upalit dali ti blicne tipkovnica???
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
A šta bi možda trebao iskomplicirano reći nešto poput ovog
i na kraju shvatit da si mu ti sve isto objasnio u 5 redova, samo si iskomplicirao?Izvorno postao andrija
Mislim da sam mu rekao sve sažeto i ono najbitnije. Ako mu stvarno kontakti štekaju, onda će ih očistiti i ako uspije spojiti mob na komp, znači da je ploča u redu. Može probat flashat. Ako uspije flashat i postupak prođe bez greške, a ekran se i dalje ne pali, jasno da je očito da je flat otišao.
Ako mu se upali, onda znači da je mobitel u redu i da ipak neće ići u smeće
Dovoljno komplicirano!?
Koliko košta cca flat za v550?
Nije mi hito, svejedno je ta V550 pokusni kunićAli ak mi se "bolesna" v550 stvori pred nosom, a sa "zdravim" flatom imat će operaciju(koja će biti uspješna, ali pacijent neće preživjeti
)
![]()
odi na simel.hr , meni su rekli da je flet za v525,37 kuna.
ljudi pomagajte!
danas mi je crko v525...pao je prije nekih 2 tjedna i zeznula se kamera (što mi i nije bitno), al danas sam naglo zatvorila poklopac i nestala mi je slika s ekrana (na vanjskom je još neko vrijeme pisalo motorola). kad ga probam palit tipke svjetle par minuta.
Ne znam dal je to neki velki kvar al volila bi ga spasit u svakom slučaju...
Prije cca 2 godine sam ga odblokirala uz pomoć ekipe s foruma (makar se sad više uopće ne sječam postupka). Novi software mislim da nisam stavljala...
Danijel, da li je komplicirano da sama promjenim flet?
Najrade bi ga čitavog rastavila al nemam pojma kako...
Imaš ovdje tutorial kako rastaviti V525: http://www.motodestination.com/showthread.php?tid=91
U principu nije previse komplicirano za nekoga tko ima potreban alat i imalo tehničkog znanja i strpljenja.
Moguce da je Flat kabel pukao, a moguce je i da se samo nesto iskopcalo. Moj prijedlog prvo rastaviti mob, provjeriti dali konektori flata dobro sjede pa tek onda ici u zamjenu.
hvala Mr_m!
Moram samo pronaći odgovarajući zvjezdasti odvijač jer s ničim ne mogu te šerafe skinut![]()
Za rastavljanje ti je potreban zvjezdasti odvijać (torx) 6, ima u skoro svim trgovinama alatom i sl
super!sutra idem po to jer moji doma niš ne valjaju...javim kak je prošlo
ma mozes i sa nekim obicnim ravnim kaj pase u utor sarafa. potreban ti je torx 6 kak je vec kolega i rekao. kod rastavljanja nista nije tako tesko, samo pazi dok rasklapas donju i gornju osnovnu masku, kada moras napet masku, tu ti se hoce izmaknut to i ode flat kvragu, tak sam jednog sjebo. samo pazljivo i neoj previse stezat sarafe jer se nzna desit da se na donjoj maski izgule navoji ak previse stezes. pozz i puno srece.
kvragu.probala sam sa svim živim pomagalima (tipa malog šerafincigera običnog, turpije) al s ničim nejde a kod mene u dučanu nemaju taj torx. budem obišla još par dućana pa se javim
kupila torx u nekoj željezariji upravo! bacam se na rastavljanje...
kvragu one more time!
odšerafila sam sam 4 šerafa al ne kuzim ovaj dio s kopčama. lad gurnem i pomaknem šerafinciger niš se ne desi?! pokusavam rastavit donju i gornju masku al nejde-na krajevima se otvara al koda ju nekaj drži u sredini. možda je to ovo o čemu danijel priča..
strah me potegnut da ne pukne. pomagajte! pliiiz
ljudi uspjela sam!!!!![]()
Naravno nikad to bez vas nebi mogla![]()
![]()
tnx svima! Ekran radi ko nov, kamerica isto (a nju sam skroz već bila otpisala)-još kad sam ju očistila iznutra radi ko na početku. Jedino mi još malo par tipkica šteka...nikak ih ne mogu namjestit da sve sjednu kak spada. Za jednu plavušu je to čisto solidno
!
Izvješće ukratko...novi flet-sim electronic=36.60kn+zvjezdasti šerafinciger= 12.20kn+hrpa živaca=neprocjenjivoU servisu su za ugradnju tražili 200kn.
je,skuzila sam to za flet kad sam dosla do tog koraka na kojem se moze zeznut. sporo sam zato sve to radila (trajalo je uzasno dugo jer sam se bojala da nesto ne zaj..,ipak je ovo bio prvi puta da radim nekaj takvo) al isplatilo se!
btw, istina je ono kaj je neko na forumu napiso da se flet mora kupovat u veleprodaji od simbela (to je na fratešćici). u maloprodaji ga nude samo sa ugradnjom-dakle 200kn (okretište črnomerec)
Bitno da si riješila i da mob opet radi.(za kako sama kažeš - jednu plavušu)
![]()
Bookmarks