dovest ćeš se ali ne jednako
i svejedno ces se od tocke A do tocke B dovesti jednako sa cliom v6 sport i sa cliom diesel sa 82ks....
dovest ćeš se ali ne jednako
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Pilaaaaa!!!!!
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
meni se cini ok. samo da nije preskup. jel zna netko cijenu?
Izvorno postao IggXy
bez chipa će se to samo softverski pojačat![]()
istina, samo ti treba netko tko dobro poznaje mape, to treba stručno napraviti da ne bi problema imao kasnije...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Prastara tema
![]()
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
kakve veze ima sto je prastara tema?
trazim podatke na netu o ovome sto sam naveo gore, kako je ovo jedino mjestu gdje sam nasao da se spominju ovi modeli normalna je stvar da sam pitao ono sto me zanima i bio bi jako sretan da dobijem odgovore na svoja pitanja od strucnih ljudi
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
hraweb, crotuners, hrqmile, raceonlimit... i to je samo iz glave, regaj se na forume, ima ljudi koji ce ti poblize rec o toj temi, znam, jer sam i sam clan tih 4uma!
pa sva trojica kojima sam postavio pitanje ocito imaju iskustva iz prve ruke(Damgol je najavio da ce slagati auto prije 2 godine, vjerovatno ga je dovrstio do sada, Rene i BlueDevil su vozili aute koji me zanimaju), a sva trojica su i dalje aktivna na forumu. Ne vidim u cemu je problem. Ako decki znaj odgovore na pitanja meni ce to puno znaciti, tim vise sto podatke o tim autima nisam nigdje nasao, a tu postoje ljudi koji su ih vozili i njima sam uputio pitanje
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
1) kako to utjece na auto?
2) ne kuzim, zasto mijenjati? kako mijenjati, s cime mijenjati?
3) kaj nije chipiranje/remapiranje samo softwersko povecanje snage?
I koliko bi to sve kostalo?
I koliko bi snage ja dobio na svom autu, benzinac, 1.2, 70Ks?
Po ovome bih dosao na oko 90KS
1) taj filtre ti je "rijeđi" tj ima šanse da malo više prašine uđe u motor, što naravno nije tako zdravo ali niti tako jako štetno za motor. Budući da ti imaš Benzinca onda se ne stavlja green panel nego gljiva sa vodovima (da dovedeš hladan zrak)
2) zašto? zato što novi auti sa tvorničkim ispuhom su dosta gušeni a ovo ga dosta otvara, daje zraka a i još možeš skinut katalizator ali bi trebao imat neku vezu da prođeš na tehničkom onda
3) chipiranje/remapiranje je softversko povećanje snage ali najviše dobivaju motori sa turbino (turbo dizel i turbo benzinac) a ti bi mogao dobit bar 10KS time...
Koliko bi koštalo...paaa računaj... 2500 kn najmanje remapiranje + ispuh ovisi kako kod kog ali nemoj računat ispod 2000kn ako želiš nešto kvalitetnije + gljiva i dijelovi imaš puno raznih i cijena tako da ono...
Mogao bi izvuć sa tim 85-90KS...
Uvijek postoji pitanje da li će se time uništit auto, dali će motor otić u ku***. To ti je sve relativno i može i nemože, nitko ti nedaje garanciju, ali ako ga ti vrtiš do najviše 4000 rpm (kod benzinca) onda najčešće nemaš problema...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Visokoprotočni (K&N) filter zraka omogućuje da uz isti napor motor uvuče više zraka u sebe, iliti da za istu količinu zraka upotrijebi manje snage. Oboje rezultira pokojom KS više, obično nešto sitno. Također, zrak je hladniji (manje restrikcija = manje zagrijavanja), a hladniji zrak je volumenski manji od toplog, ergo više ga stane...itd...
Uz to, problem je u ispuhu - brza izmjena plinova je ključna. No, opet, ti plinovi nisu do kraja izgorjeli, tako da moraju izgorjeti prije puštanja van jer inače rade kontra - usporavaju sve. Zato je auspuh dug, ima lonce itd. Dakle, high-flow lonac (visokoprotočni), pa zatim same cijevi asupuha koje bi mogle biti šire nego tvorničke, kolektor koji je širi od tvorničkog, i koji je niklan/kromiran iznutra da plinovi što lakše prolaze, koji nema toliko "frčki" ko tvornički nego je protočniji.
Pa sad, ako ćemo dalje, imaš i razne tipove svjećica - tople i hladne, pa kablove za iste, pa rotore razvodnika paljenja, Visokooktanski benzin, naravno. Chip-tuning.... Ali sve to košta, i što više hoćeš dobit to više platiš, dok na kraju ne skužiš da si mogao uzet tvornički jači motor i dobit isto uz puno manje novaca i živaca![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Ja imam prethodni Renault Clio.Novi je III,ja imam II.Ovaj novi odlicno izgleda.
Samsung E700->2x Motorola MPx200->Sony Ericsson K750i->Nokia 8310i i Sony Ericsson W810i->Samsung D600->Sony Ericsson w810i->Sony Ericsson K800i->SONY ERICSSON K800i->Sony Ericsson C510->Nokia E63->Nokia E72-> Iphone 4 16 gb
Bookmarks