Da, prica se da WM6 puno brze rade..
Ja imam jos garanciju na svoj uredjaj pa necu jos upgrejdat, a i cekam RTM verziju.. ali cuo sam informaciju da ce HTC izbacit sluzbeni WM6 za Hermesa ( ne wizarda ) u Q3 2007.
Dakle, gledam ja malo po xda-developers.com , kad par "rom" kuhara izbacilo wm6 prilagođen wizardu. I niš vrag mi neda mira i idem ja to sebi složit.
Pa krenimo ispočetka ,
Pročitajte http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=291806 kako odlokati i apgrejdati vaš wizard.
Nakon toga slijedi instalacija domaće skuhanog roma sa wm6 ...
Ja sam se odlučio za rom by Faria
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=297762
Nakon 30ak minuta , upgrade na wm6 je bio gotov.
Imho novi windowsi šutaju dupe , imam filing kao da je wizard duplo brži (ne nije overklokan radi na 195mhz hvala na pitanju), sve aplikacije iz wm5 rade.
Uglavnom preporučujem upgrade svim korisnicima![]()
Da, prica se da WM6 puno brze rade..
Ja imam jos garanciju na svoj uredjaj pa necu jos upgrejdat, a i cekam RTM verziju.. ali cuo sam informaciju da ce HTC izbacit sluzbeni WM6 za Hermesa ( ne wizarda ) u Q3 2007.
Koji od ponudenih si stavio 4, 6 ili 8 MB ?
ONE X & Sensation & Desire by HTC
ima netko živaca i volje ukratko objasniti kaj treba napraviti za instalaciju wm6 pošto nas ima i onih koji smo morali učiti švapski pa engleski koristimo minimalno (točnije ne kužimo dovoljno dobro)
jel sigurno da se gubi garancija ako se stavi WM6??????
Može li se što desit uređaju ako se stave noviji windowsi?
Zadnji uredio Ruben Albahari : 18-03-2007 u 12:57
1. Gubis garanciju 100%
2. Mozes skuriti uredaj dok ga flashas.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
prvo moramo razlikovati G3 i G4 wizarde ,romovi nisu isti za jedne i druge i postupak flashiranja definitivno nije isti jer se radi o uređajima sa različitim hardwareom. afaik svi uređaji u europi su G3 i na njih ću se fokusirati
Kako razlikovati g3 od g4 ?
G4 PDA će prilikom butanja prijaviti IPL i SPL slučan 2.21.0001 a G3 PDA će prijaviti 2.21 (primjetite da kod G3 nema .0001)
1.) stavljanje homemade romova kao i otključavanje uređaja će ukinuti jamstvo na iste
2.) većina homemade romova zahtjeva otključavanje uređaja
3.)uvijek postoji mogućnost "brickanja" uređaja , iako je ona jako mala
Da bi otključali vaš wizard koristiti ćemo program "lokiwiz" možete ga naći na netu. ono što je bitno je da lokiwiz radi samo na 1.05 romovima. dakle ako je vaš wizard na 1.05 romu morati ćete skinuti stari rom verzije 1.05 i instalirati ga na vaš wizard. Preporučujem korištenje buttons 1.05 roma koji je sposoban "prepeglati" novije verzije romova.
dakle :
1.) downgradeajte vaš wizard na verziju 1.05
2.)skinite lokiwiz i extraktirajte paket u neki folder
3.) otvorite activesync bez da ste spojili wizarda i obrišite vezu (file/delete mobile devices)
4.)spojite vaš uređaj i stisnite cancel kad vam ponudi "partnership" u activesyncu pisati će vam da ste "guest"
5.) iz direktorija gdje ste raširili lokiwiz kopirajte enablerapi.cab u vaš wizard i pokrenite ga
6.)na kompjuteru pokrenite ms dos window (start-run-cmd) i pozicinorajte se u direktorij gdje ste stavili lokiwiz
7.) upišite lokiwiz i stisnite enter ,
pojaviti će vam se ekran koji će izgledati ovako
U. Unlock
L. Lock
C. CID Unlock (SuperCID)
Q. Quit
8.) stisnite U na vašam PC-u , wizard će se restartati
9.) kad se wizard ponovo upali stisnite C , i on će se opet rebootati i voila vaš wizard je odključan od svih restrikcija.
10) da bi stavili faria wm6 rom treba na dobar wm5 rom sa 2xxx bootloaderom , predlažem da skinete i instalirate t-mobile 2.26 rom.
Napomena kod instalacije romova : UVIJEK SI DAJTE DOSTA VREMENA , SVI ROMOVI NA ODREĐENOM DIJELU KAO DA ZAPNU . DOPUSTITE DO 30MIN ZA INSTALACIJU ROMA
10.) skinite rom koji želite instalirati , ja sam koristio rom by Faria (password je crossbow) .
11.) nakon 15ak minuta imate wizarda na wm6![]()
nemam sig.
hvala majstoru![]()
![]()
Bok svima,
Pre 3 tjedna sam postao vlasnik MDA Varia, koji je kupljen iz nemackog T-Mobilea. Uredjaj je bio polovan, i koriscen 1 god. Na njemu kad sam ga uzeo, bio je instaliran Molski.Biz rom. Verzije GSM-a i Softwera su:
IPL-2.26
SPL-2.26
GSM: 02.19.11
Na samom Splash ekranu stoji : Molski.biz 2.26.10.2
AKU 2.3
Radio ROM je bio starije verzije, ali uspeo sam da ga upgrejdujem bez problema. E sad, probao sam staviti Faria WM6, fleshanje prolazi OK, ali kad se restartuje, ponovo mi daje isti Splash skreen (Molski), i posle javlja da ne moze da pronadje /Windows/autoexec.bat fajl. Nakon toga vidim da je Windows standardan, bas onako kao nov, bez niceg instaliranog. U cemu bi mogao da bude problem? Neznam jel uredjaj CID unlockan ili ne, jel moze da je do toga?
Pozdrav,
budući da si imao molski wm5 rom , uređaj je otključan,
za svaki slučaj ponovi cijelu proceduru (unlock,downgrade na 1.05). ne traje dugo a isplati se![]()
nemam sig.
Hvala V.D. Probacu veceras. Danas sam opet probao da stavim T-Mobile 2.26 verziju Roma, i javlja mi Error 297 (ili 294 ne secam se), i pise CID Error, sto bi trebalo znaciti da nije CID Unlocked, tako da veceras idem skroz is pocetka.
Konacno je MDA Vario dotjeran kao sto treba. Faria WM6 Rom je super, samo imam utisak da brze trosi bateriju..isto sam procitao na XDA forumu. Jel to moje subjektivno misljenje, ili? Kako je kod vas?
Pozdrav,
Tose
Meni se cini da baterija traje barem jednako kao i na wm5.
Ovo mi je 6-verzija wm6 i cini se najpotpunijom, tu ne mislim samo na dodane aplikacije vec sto se i stabilnosti i brzine tice...
Faria je barem po tome poznat...
Ne znam zašto ali ja imam IPL i SPL 2.21.0001, znači g4, kupljen u 11. mjesecu 2006. u t-mobile kod nas i htio bih otključati Vario za ostale gsm kartice. Jel zna netko rješenje, a da se ne plaća (koliko sam vidio na netu nije besplatno)
Meni je isto ****.0001 (prosinac 06) dakle sve sanse su da je G4.
Jel ima uopce kakve bitne razlike izmedju G3 i G4?
Ima evo link za detaljnije informacije.
http://wiki.xda-developers.com/index...ame=HTC_Wizard
Ne kužim g3 se otključava od šale, a g4 treba platiti oko 3o dolara ili slično.
g4 se može sam hardwarske otključati![]()
nemam sig.
bok
evo sve sam napravio do 10. točke
znaci otkljucao sam mob i sve ostalo, ali sad kad idem stavljati rom od t-mobile javi mi ovo... (inace sve me ono pita jel se slazem...bla bla, i resetira vario i pokazu se one 4 boje i ovo mi onda javi na kompu)
http://img264.imageshack.us/my.php?image=slikabq1.jpg
šta da radim?
hvala!
rijesen problem...
i WM06 je gore...i za sad (kucam u drvo) sve super radi!
pozz svima!
Bookmarks