kako otkljucati G4 ?
otkljucao sam ga sa nekim drugim lokiwiz-om (nije me trazio ono slova U,C... , nego ga je samo otkljucao). i poslije toga mi je javljao grešku koju sam gore spomenuo, pa sam pomislio da bi mogao biti problem u krivom otključavanju... onda sam naletio slucajno na nekom forumu na ovaj lokiwiz kojeg si ti opisao (koji me je pitao da izaberem U,C,L...).
mislim da je bila fora u tome što mi vjerojatno prvi put nije napravio CID Unlock.
nakon toga je sve išlo "ko podmazano"
pozdrav svima!
kako otkljucati G4 ?
Prema onome sto ja znam iz Croatie nikako. Jedini nacin koji sam vidio da se moze otkljucati g4 uvjetuje placanje nesto eura, sto samo po sebi nije problem, ali preko paypala sto se iz Hrvatske ne moze...
Paypal je odnedavno podrzan i kod nas.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
nasao sam ovaj link
http://forum.xda-developers.com/show...ight=G4+unlock
Zadnji uredio _car : 13-04-2007 u 07:03
skinite si ovaj PDF tutorial i vozi, nije tako komplicirano, samo treba skuhati ROM za sebe...
IMNSHO WM6 je vrijedan tog truda
samo malo, znaci kaj ide unlock G4 bez placanja???
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
to ti nije unlock nego zaobilazno flashanje WM6 bez diranja u SPL
to sam i mislio. znaci moze se flashati g4 bez placanja?? nije mi ni bitan unlock, vec WM 6
Evo ovako ljudi, koliko sam ja skuzio citajuci te sve silne postove nasli su nacin kako bez CID otkljucavati, sto je inace bio razlog gubljenja garancije i placanja, staviti WM6
Postoji program koji vam jednostavno na zivo zamjeni widnowse na vario-u. Nije klasicna instalacija. Windowsi nakon toga navodno rade odlicno (citaj: normalno). Stvar je u tome sto ako pokusate staviti G3 bootloader na G4 uredjaj unistiti ga. A to se dogodi ako otkljucate CID i probate instalirati pogresan ROM jer vecina tih ROMova sadrzi i bootloader u sebi. Ovaj gore spomenut nacin NE dira bootloader nego samo windowse presinimava bez ikakvih instalacija zato je najgori slucaj koji vam se moze dogoditi to da se windowsi nakon reseta mobitela ne zeli dici (meni se dogodilo par puta). Rjesenje je jednostavno... udjite u bootloader (drzite tipku Camera dok palite uredjaj) i snimite original ROM sa t-mobile-ove stranice pa probajte ponovno.
Ja trenutno trazim neki drugi ROM jer mi WM6.Crossbow.WWE.HTC.Wizard.v5.2.660-sck nije uspio. Probat cu Faria (ako nadjem taj ROM) pa javim kako je proslo.
Sto se tice garancije koliko sam skuzio moze se slobodno vratiti original T-mobileov ROM tako da negubite garanciju osim naravno ako vam uredjaj ne crkne zbog nekog drugog razloga pa niste ustanju vratiti original, jer oni su servisu mogu vidjeti koji je rom na njemu.
znaci ti imas G4 i sve radi kak spada? ajd javi kad sve rijesis
evo link sa torrenta
http://www.torrentz.com/search?q=Faria+aku+3.3&x=0&y=0
Evo da prijavim... moj MDA Vario G4 CDI zakljucan ima WM6
Zasada sve radi odlicno ako bude nekakvih problema ja javim. Stavio sam Fario aku3.3 i saznao (na tezi nacin) da je to ustvati WM5 samo graficki sredjen , mogao sam to i procitati al sta ces. Trenutno je na Vario WM6 Most Beautiful Edition.
Ovdje mozete vidjeti zasto sam se odlucio za taj ROM: http://forum.xda-developers.com/show...=295777&page=2
U slucaju da se netko odluci stavljati procedura je ovakva:
1. nadjite ROM koji zelite
2. skiniti ShellTool
3. procitajte upute (ShellTool.doc) koje se nalaze u ShellTool direktoriju i strogo ih se drzite
ako nakon flash-anja vam mobitel zablokira na IPL/SPL screenu samo udjite u bootloader i stavite ponovno original ROM i probajte ponovno. Meni se to dogodilo par puta tako da nije neki problem...
savjet: nemojte zaboraviti iskljuciti telefon (tako da vam Vario bude samo PPC) u comm manageru prije postupka, meni je to prvilo probleme
sve sto trazite za downlod je tu: http://wiki.xda-developers.com/index...me=wizard_WM_6
Nadam se da je pomoglo.
da li je to moguće napravit na Compactu?
Evo ja instalirao fariu i zakon je, no imam jedan problem, kod glasovnog biranja se ne mogu snimiti ono recimo imena za pojedinačan kontakt u imeniku, kao što se to moglo na WM 5! ovdje sve moraš pričat na engleskom!
Dali postoji način da se instaliraju glasovne dardebe i WM5, ili možda postoji alternativa?
jerbici, to nema veze sa verzijom windowsa, vec sa programom koji se koristi za glasovno biranje.
Ja mislim da si na WM5 imao integriran Cyberon Voice Dialer ili tako nesto, pa nadji program na netu i instaliraj si ga i imas isto glasovono biranje kao sto si imao u WM5.
Znam da nema, ali u 5 je bio a u 6 ga nema!
Anyway Thnx, rješio instalicijom gore spomenutog Cyberon Voice Dialera
Btw, gdje ima oni "skuhanih" osova iz raznih "kuhinja", znam da sam negdje vidio ali sad nemrem nać?!
Što bi meni bilo najbolje staviti na varia. Na MDA variu je ovo:
rom ver1.6.2.6wwe
rom date 12/21/05
radio ver 01.12.10
protocol ver 4.0.13.23
ext rom 1.6.2.115
Ako bi mi to netko mogao ukratko opisati da nešto ne zeznem.Skinuo sam faria 6 mb,ali nemogu naći 1.05 za dovngrade, također sam skinuo t-mobille 2.26,te lokwiz 02b.Unapred hvala.pozz
Moze netko reci di da skinem shelltool? ili ga poslat na mail ako nije velik.
Bio bi zahvalan![]()
Bookmarks