Sto vise Pratim , gledam , Citam o dslr aparatima to mi je sve vise i vise ZLO .
Ugl jos nisam kupio aparat . Nemogu reci da postoji losi DSLR jenimo postoji dobar i jos bolji . Uzadnje vrjeme pogledao sam nikona d70 , Canon eos 350d i 20d , Pentax *istDS , Olympus E-300 , Fuji S3 Pro i na kraju jedno malo cudoviste koje bi mogao dobiti po jako jako pristojnoj cjeni od 20000 kuna a zove se EOS-1Ds i naravno to me ubilo totalno u pojam . Od kud da skopam toliku paru . Ako ga ne uzmem tuci cu se u glavu jer je fakat povoljno a aparat je i vise nego dobar . Na kraju cu da popi***im ili cu odustati od bilo kakve kupovine .
No kaj je tu je .
Pri pocetku thred-a se govorilo o ovim gornjim aparatima . Svi od reda su stvarno ok . Sve sam ih usporedjeivao s eos-om 20d i niti jedan se za sad nemoze mjeriti s tim fotoaparatom . Ni po ostrini ni po kontrastu boja .... lagano ni po cemu , canon je napravio stvarno fenomenalni fotic jedino sto kost ko sam vrag . 350 se fakat nekako slepa za 20d ali ovi drugi mu fakat nisu ni blizu .
E-300 dolazi u jako dobrim kitovima i isplati ga se uzet jer nije pre skup a nudi puno . Objektivi EZ 1445 (14-45mm) + EZ 4015 (40-150mm) - u Nitel-u za 6340 kuna . Recimo da je on u rangu kvalitete negdje s 350d a kosta cirka 3000 kuna manje nego 350d s slicnim objektivima .
Nikon d70 cjenovnim razredom se svrstava u rang izmedju e-300 i eos-a 350d . Kvalitetom izrade je bolji od eosa 350d i vjerovatno s boljim funkcijama dolazi u KIT-u s jednim objektivom AF-S 18-70mm/3.5-4.5 (9500 kuna) Isplativa kupovina za ovaj fotoaparat ali u nekim stvarima cak je i E-300 bolji od njega .
Fuji s3 pro cjenovnim razredom prelazi 20d i na nasem trzistu ga nisam nasao u KIT-u (15000+ kuna) kvalitetom vjrovatno nesto malo zaostaje za 20d ali sam fotic nudi jako puno i u neki stvarim dobro sije 20d . A jos je zanimlji jer koristi "obicne" punjive baterije . Dobar ali pretjerano skup fotoaparat . Price/performance ovog aparata je jako los . Uglavno vrlo neisplativa kupovina .
Pentax - Cjenom vrlo jeftin foto aparat 6300 - 7500 kuna dolazi u KIT-u s jednim objektivom . Nazalost nigdje ne pise s kojim (telefonski pitano - dobio odgovor nemam pojma - izmotavanje - svasta ) Nepise na kutiji LOL . Moguce napajanje s 4 X aa baterijama ! Koristi SD karticu !?! Vjerovatno velicinom bi ga mogli svrstati u najmanji DSLR aparat . Koliko je to dobro ili lose morat cete ocjeniti sami . Po meni pre lagan i stvarno pre mali fotic . Neznam kaj bi rekao na ovaj fotic - vjerovatno izbjeci u sirokom krugu .
Neki moj rejting po nekom price/performansu
1) Eos 20 d
2) E-300
3) Nikon d70
4) Eos 350 d
5) Pentax
350d i d70 su tu negdje priblizni cjenom manji je d70 , kvaliteta optike koja dolazi u KIT-u je vrlo zadovoljavajuca .
Rejting po kvaliteti slike bi bio priblizno ovakav :
1) Eos 20d
2) Eos 350d
3) Nikon d70
4) E-300
5) Pentax
Pozdrav

Odgovori uz citat
to je vjerovatno najbolji digitalac na trzistu trenutno (pretpostavljam da se radi o Mark1 aparatu, za Mark 2 mi je 20000 kn podosta premalo)! Pravi alat za profesionalce. Negdje sam procitao da se vise od 50% fotografa novinara odlucuje upravo za ovaj model. To ga cini najpopularnijim modelom i kod najzahtjevnijih profesionalaca.
hvala !!
i vidio sma da je najpametnije uzet canona jer su neki rekli zbog kompatibilnosti iako je kao to sve vise manje isto ali ipak jel finese
hahhahahha ajme sad fakat neznam vise kaj da uzmem dal da uzmem 18-55 pa da kupim sigmu recimo tu 18-200 ili da uzemem ovaj kit
jer ipak sma na samom pocetku tako da ce meni trebat neko vrijeme da naucim osnove!! slazem se s vama da je bolje ako su lece IS ili ako su USM jer na ovom kitu ne pise da su lece usm dok na recimo samo 18-55 pise USM !!e sad ste me bacili u f.dilemu 

Bookmarks