Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 46 od 46
    Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Vec sam ih zamjetio (mislim Nitel), istina je da su najpovoiljniji (cesto je njihovo ime pri vrhu na Nabavi.net), a i asortiman im nije los u posljednje vrijeme! U svakom slucaju za Nitel.
    i imaju dobar odnos prema kupcu, prema mojim iskustvima.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto vise Pratim , gledam , Citam o dslr aparatima to mi je sve vise i vise ZLO .
    Ugl jos nisam kupio aparat . Nemogu reci da postoji losi DSLR jenimo postoji dobar i jos bolji . Uzadnje vrjeme pogledao sam nikona d70 , Canon eos 350d i 20d , Pentax *istDS , Olympus E-300 , Fuji S3 Pro i na kraju jedno malo cudoviste koje bi mogao dobiti po jako jako pristojnoj cjeni od 20000 kuna a zove se EOS-1Ds i naravno to me ubilo totalno u pojam . Od kud da skopam toliku paru . Ako ga ne uzmem tuci cu se u glavu jer je fakat povoljno a aparat je i vise nego dobar . Na kraju cu da popi***im ili cu odustati od bilo kakve kupovine .

No kaj je tu je .
    Pri pocetku thred-a se govorilo o ovim gornjim aparatima . Svi od reda su stvarno ok . Sve sam ih usporedjeivao s eos-om 20d i niti jedan se za sad nemoze mjeriti s tim fotoaparatom . Ni po ostrini ni po kontrastu boja .... lagano ni po cemu , canon je napravio stvarno fenomenalni fotic jedino sto kost ko sam vrag . 350 se fakat nekako slepa za 20d ali ovi drugi mu fakat nisu ni blizu .

E-300 dolazi u jako dobrim kitovima i isplati ga se uzet jer nije pre skup a nudi puno . Objektivi EZ 1445 (14-45mm) + EZ 4015 (40-150mm) - u Nitel-u za 6340 kuna . Recimo da je on u rangu kvalitete negdje s 350d a kosta cirka 3000 kuna manje nego 350d s slicnim objektivima .

Nikon d70 cjenovnim razredom se svrstava u rang izmedju e-300 i eos-a 350d . Kvalitetom izrade je bolji od eosa 350d i vjerovatno s boljim funkcijama dolazi u KIT-u s jednim objektivom AF-S 18-70mm/3.5-4.5 (9500 kuna) Isplativa kupovina za ovaj fotoaparat ali u nekim stvarima cak je i E-300 bolji od njega .

Fuji s3 pro cjenovnim razredom prelazi 20d i na nasem trzistu ga nisam nasao u KIT-u (15000+ kuna) kvalitetom vjrovatno nesto malo zaostaje za 20d ali sam fotic nudi jako puno i u neki stvarim dobro sije 20d . A jos je zanimlji jer koristi "obicne" punjive baterije . Dobar ali pretjerano skup fotoaparat . Price/performance ovog aparata je jako los . Uglavno vrlo neisplativa kupovina .

Pentax - Cjenom vrlo jeftin foto aparat 6300 - 7500 kuna dolazi u KIT-u s jednim objektivom . Nazalost nigdje ne pise s kojim (telefonski pitano - dobio odgovor nemam pojma - izmotavanje - svasta ) Nepise na kutiji LOL . Moguce napajanje s 4 X aa baterijama ! Koristi SD karticu !?! Vjerovatno velicinom bi ga mogli svrstati u najmanji DSLR aparat . Koliko je to dobro ili lose morat cete ocjeniti sami . Po meni pre lagan i stvarno pre mali fotic . Neznam kaj bi rekao na ovaj fotic - vjerovatno izbjeci u sirokom krugu .

Neki moj rejting po nekom price/performansu
    1) Eos 20 d
    2) E-300
    3) Nikon d70
    4) Eos 350 d
    5) Pentax

350d i d70 su tu negdje priblizni cjenom manji je d70 , kvaliteta optike koja dolazi u KIT-u je vrlo zadovoljavajuca .

Rejting po kvaliteti slike bi bio priblizno ovakav :
    1) Eos 20d
    2) Eos 350d
    3) Nikon d70
    4) E-300
    5) Pentax

Pozdrav
    Zadnji uredio cook22 : 16-06-2005 u 11:06
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    D1s kazes, to je vjerovatno najbolji digitalac na trzistu trenutno (pretpostavljam da se radi o Mark1 aparatu, za Mark 2 mi je 20000 kn podosta premalo)! Pravi alat za profesionalce. Negdje sam procitao da se vise od 50% fotografa novinara odlucuje upravo za ovaj model. To ga cini najpopularnijim modelom i kod najzahtjevnijih profesionalaca.

Vrlo privlacno iako mislim da se osobno ne bih odlucio na kupnju cak ni po 20k kuna. Stvarno puno novca samo za tijelo aparata, toliko ulaganje jednostavno nije opravdano mojim potrebama. 20D je sve sto mi treba! Iako kazem od viska glava ne boli!

Sto se ostatka rezimea tice potpuno se slazem s tobom. Mene je S3 osobno odusevio, ali ponuda kitova i cijena...katastrofa.

Jedino bi mozda ovim modelima pridodao jos Nikona D100! Mozda je malo starijega datuma, ali preformansama i kvalitetom moze se mjeriti sa vecinom navedenih! Steta sto je izostala ponuda ovoga aparata u nekom privlacnom kitu, dakle slican problem kao i sa S3!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prije svega pozdrav svima !!!
    ja sam tu novi a i trebam par odgovora na pitanja !!
    sta se tice eosa kao i neki ja sam se odlucio za eos 350d
    pa je bila opcija naravno da kupim najjednostavniji sa 18-55 lecom pa dok sma lutao netom naisao sma na opciju eos 350d sa 18-55 + 55-200 lecom
    naravno na svu moju srecu uspio sma skupiti novce i kad sam dosao u ducan jedni su rekli da treba cekat 2 tjedna i ljubano sma ih pozdravio , nasao sma i jos jedan ducan koji "imaju" taj kit ali ispostavilo se da nemaju tako da se moralo cekat 2 tjedna
    a ne narucuju ako se ne uplati ali ok uplatio sam ali proslo je 2 tjedna da bi mi rekli da uvoznik nije nabavio niti jedna primjerak.. sto mi je malo glupo s obzirom ako je nesto naruceno a posiljka dolazi trebalo bi biti ... da ne duljim tu je jedan problem ali rekli su da uskoro dolazi 99%
    nego mene vise zanima razlika dali se isplati uzet taj kit sa 2 lece koj kosta za gotovinu sa svim 8300 kn us to dolazi i batery grip punjac i baterija ili 17-85 is kit + batery grip
    pa ako nekome nebi bilo tesko da mi objasni u cemu je razlika jer ova druga opcija sa jednom lecom kosta 11000 kn !?! sto mi je jako cudno !!
    novi sam u svijetu slr fotoaparata pa bi me zanimale te pojedinosti ... jer me vise zanimaju snimke u pokretu (sport) i priroda (pejzazi , i zivotinje)
    i jos jedno lagano pitanje a nadam se da netko ima iskustva , posto za taj foto aparat trebam i karticu razmisljao sam o SAN DISK-ovoj kartici od 512 mb , pa me zanima kolika je stvarno razlika u drugim CF karticama drugih proizvođaca .. iako svi preporucuju SAN D.kartice kao najbrze pa me zanima kolko je to stvarna razlika i dali se ona osjeti ! i zadnje pitanje dali ova kombinacija sa 2 lece odgovara mojim potrebama !!
    ako sam pitao kakvu glupost ispricavam se ..novi sam hvala !!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17-85 objektiv ti kosta cca 6000+ kuna i zato je cjena veca nego u ovom prvom kitu .

EF-S18-55 i 55-200 su recimo "obicni" objektivi koji ce zadovoljiti prosjecnog korisnika , plasticno tjelo ali daju ok slike .
    17-85 je puno kvalitetniji objektiv i ima IS , negov raspon koristenja je puno veci nego kod 18-55 i bolje ce ti posluziti za svakodnevno koristenje . Ugl morat ces se pomiriti s cinjenicom da ces prije ili kasnije morat dat preko par tisucica kuna za neki kvalitetniji objektiv . Bilo od canona ili nekog drugog proizvodjaca . Kod nas za objektive plackaju (canon) a "zamjenskih" tj od drugih firmi po hr nisam nasao niti jednog - barem ne na netu . Znaci da neam ne preostaje nego otici negdje preko granice .
    Frendi si je uzeo kit s 18-55 i uz njega posebno sigmu 18-200 s kojom je jako zadovoljan pa vise uopce ne koristi ovaj koji je dobio s kitom . Objektiv ga je dosao 3500 kuna .
    A sto se tice cf-kartica imas jedan topic o tome pa ga procitaj . Ja preferiram i mislim uzeti micro drive .... jer ovi novi su dovoljno brzi da podnesu brzo snimanje .

Pozdrav

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazes da su obicni , i kazes da su plasticni dali je to najveca razlika ili je razlika u necem drugome jer kazes da je tvoj frend kupio 18-200 a ovaj "moj" je 55-200 pa me zanima u cemu je tolika razlika? sta se tice drugih objektiva novijih i kvalitetnijih to znam da cu trebat kupiti kad tad i vidio sma da je najpametnije uzet canona jer su neki rekli zbog kompatibilnosti iako je kao to sve vise manje isto ali ipak jel finese
    hvala !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigma specifikacije : http://www.sigmaphoto.com/lenses/len...02&navigator=6

Canon specifikacije : http://www.kodak-centar.hr/Pages/Can...f45-56_USM.htm

Najbolje recenzije objektiva imas ovdje : http://www.fredmiranda.com/reviews/index.php

Obicni - pod tim mislim da ukoliko ne dolaze u kitu nemi ih ni uzimao - ne isplati ih se uzet - naravno za 17-85 bi dao pare jer je fakat uredu .
    A najradije bi uzimao L seriju objektiva - ali oni kostaju fakat puno .

Kad smo kod sigme ako bi i isao uzimati nesto tipa 55-200 radje bi uzeo ovo : http://www.sigma-photo.co.jp/english...5_200_4_56.htm
    Kosta cca 150€ - mwst

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nije ti raspon objektiva jedino mjerilo njegove cijene i kvalitete! Postoji jos komponeneta prema kojima mozes promatrati kvalitetu parametara bilo koje opticke opreme u fotografiji. Sami objektivi vrlo su slozene naprave i opticki i elektronicki. Najuopcenije receno o izvedbi i kvaliteti elektrinickih i optickih komponenata ovisi i cijena objektiva.

Uz zarisnu duljinu postoje i jos neke kategorije koje bi bile vazne pri odabiru objektiva, npr. njegova svjetlosna jacina (u nazivu objektiva to su one brojcice iza slova F najcesce)! Zatim recimo, ako govorimo o Canonovim objektivima da li doticni ima IS (Image Stabilization), dakle ugradjenu "alatku" koja ce kompenzirati tresnju korisnikovih ruku ili tijela pri fotografiranju...

Kvaliteta leca, njihov broj u objektivu, jednako kao i njihova izrada igraju veliku ulogu u cijeni! Ako govorimo o Canonu njihovi najbolji objektivi nose oznaku L (tzv. L serija), ako jos uz to imaju i IS cijene se penju i preko 2000 eura, pa cak do 50 000 ak tisuca kn za jedan objektiv.

U konacnici i zavrsna obrada igra u cijeni. Nije bas svejedno da li je objektiv finisiran plastikom ili kvalitetnim aluminijem ili magnezijem! To igra ulogu na balansu objektiva, njegovoj trajnosti i dojmu kvalitete.

Eto to je ukratko! Objektivi nisu jednostavna stvar. Sjeti se toga kad vidis dva iste zarisne duljine, a razlike u cijeni cca par somova kuna!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bimbi
    Sad si me ubio u pojam
    Imace narucit cu ovaj objektiv : http://www.sigmaphoto.com/lenses/len...38&navigator=3

Cjena prava sitnica 850€ LOL - a canon u tom rangu xyz puta skuplji .

On je negdje u rangu s EF 70-200mm f/2.8 L IS USM 19.579 kn
    Naravno Canon je bolji ali ipak mi je 20000 kunica lagano pre pre skupo .
    Zadnji uredio cook22 : 28-06-2005 u 22:40

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad vise neznam nista hahhahahha ajme sad fakat neznam vise kaj da uzmem dal da uzmem 18-55 pa da kupim sigmu recimo tu 18-200 ili da uzemem ovaj kit jer ipak sma na samom pocetku tako da ce meni trebat neko vrijeme da naucim osnove!! slazem se s vama da je bolje ako su lece IS ili ako su USM jer na ovom kitu ne pise da su lece usm dok na recimo samo 18-55 pise USM !!e sad ste me bacili u f.dilemu

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LOL
    Oba kita su usm tj sva tri su usm a 17-85 je jos i IS . Ako mozes odma smaci love uzmi s 17-85 is usm objektivom - neces pozalit . Ali racunaj da ce ti jos trebat drugi telephoto objektiv . A ak nemas dovoljno love - hmmm da kao ja onda uzmi ovaj s dva objektiva i battery gripom .

Najradje bi odma uzeo 70-200mm F2.8 EX HSM ali to ce cekat zicbo - novu godinu .

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da pare i jesu problem a nisu ja bi uzeo i 20 d ali mislim da ipak na zalost ova kombinacija 17-85 nece ici za sada jer bi mi trebao jos i telephoto objektiv a ja sam jos sirov za skupe stvari tako da bum zel ovo sa dvije lece a danas sutra ako bude islo prema boljem mislim da cu onda sve mjenjat
    puno hvala na savjetima !!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moram vam se pohvalit Od danas u 16h sam ponosam vlasnik eos-a 350d .

Pozdrav

PS. Ala ce biti slika

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čestitam na kupnji!

Naravno, očekujemo iscrpan review...
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pridruzujem se whiteboy-evim cestitkama, zelim dugo i uspjesno sluzenje istim aparatom, jos mnogo dobre opreme i jos boljih slika!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo me .... recenzija aparata ce uskoro ....
    Odprilike ono sto sad ukratko mogu reci ! - puno sitova pise da ovi objektivi koji dolaze u kit-u i nisu neto narocito noraocito . Nekako se i nebi mogao sloziti s njima . To da su plasticni - jesu to je fakat vidljivo - a to da nisu dobri nek si okace macku o rep . Ljepse receno svi oni usporedjuju L stakla s ovim obicima - a takve usporedbe jednostavno neidu . Jer zna se sta su L stakla a sta su obicna . Jedno je pro oprema a drugo je za amatere . Normalno je da L stakla kostaju puno vise i imaju vecu kvalitetu ali to sto pljuju po "obicnim" objektivima jednostavno ne stoji . Dojde ovak : kao usporedba kruske i jabuke . Ha ha LOL .

18-55 EF-s objektiv daje kristalno cistu sliku pri doljnoj i gornjoj granici . Izvitoperenos slike pri 18mm je jako mala . Ukoliko pri gornjoj granici snimate objekt koji je miran nesto bolje slike mozete izvuci na manual fokusu .

55-200 EF - usm . Doljnja granica - napomena za portret - Treba ga staviti na MF - manual focus !!! - bolji rezultati - minimalni razmak izmedju objekta i kamere cca 1M . Za sve ostalo AF je zakon - ugl jako brzi Fokus .... testirano na snimanju auta u dolasku - brzina auta cca 60kmh - objektiv odradjuje posao jako dobro - slike u fokusu ciste . pozadina lagano zamucena pri najvecem rasponu objektiva od 200mm - ali to je i za ocekivat . Treba vam jako stabilna ruka . Sljedeci tele objektiv koji kupujem mora imati i IS (image stabilisation)

Tjelo je lagano plasticno ali napravljeno je jako dobro i kvalitetno (crna bolja) . Gumbi , kotacici i sve ostalo za upravljanje fotoaparatom je dobro pogodjeno - kod tjela je jedina moja zamjerka sto nosom dodirujete lcd ekran - no i tome se da doskociti kupovinom dodatka za finder .
    Tjelo je malo pa bih vam preporucio da pod obavezno uzmete battery grip !
    Baterija ! - cca 300 slika 100% blic !!!!

Eto toliko za sada ... uskoro cu napraviti i pravu recenziju .

Do tad

Pozdrav

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    MDA Vario
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Drugi objektiv koji su naveo imao sam u rukama, na EOS 33 ojki. To je vrhunski komad tehnike i nije niposto spor (u krajnjoj liniji ovo USM u imenu bi trebalo znaciti bas suprotno...).

Bimbi, nije li USM oznaka za bezcujni rad, a ne brzinu? Ultra Sonic Motor?

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao g4nd
    Bimbi, nije li USM oznaka za bezcujni rad, a ne brzinu? Ultra Sonic Motor?
    Ne, radi se i o brzini i gotovo nečujnom radu.
    Jer princip rada je, koliko sam upoznat, na temelju ultra-zvučnih vibracija, koji pokreću motor vrlo vrlo brzo, a zvuk koji se pritom čuje je više zvuk trenja jednog elementa objektiva o drugi, samim pomicanjem istih, dok se sam motor gotovo i ne čuje.

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da pitam vlasnike... Canon 350d vs 400d...

Koji bi bio vas odabir:

350d + 15-55 + 55-200 + Batery Grip

ili

400d + 15-55 ?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao derGogach Pregledaj post
    Da pitam vlasnike... Canon 350d vs 400d...

Koji bi bio vas odabir:

350d + 15-55 + 55-200 + Batery Grip

ili

400d + 15-55 ?
    400D jest noviji i sofisticiraniji model od 350D, ali dodatna oprema je dodatna oprema. Pretpostavljam da se radi o vrlo slicnoj cijeni izmedju dva kita koja si naveo.

Dakle u kitu sa 350D dobio bi jos jedan tele objektiv koji uz FLM aparata daje doista pristojne tele vrijednosti. Treba naravno napomenuti da se radi o doista entry level objektivima u Canonovoj gami (niti jedan od dva navedena nema IS, sto je posebno mana kada govorimo o 55-200 objektivu, kod cijih bi vrijednosti optickoga povecanja IS ocijenio kao vrlo potreban), ali 15-55 i 55-200 pokrio bi 99% situacija u kojima bi se nasao!

Pored toga batt. grip daje zamjetnu autonomiju u radu u odnosu na koristenje tijela bez batt. gripa. Pored navedenoga, cak bih rekao jednako vazno, daje aparatu dozu masivnosti te ga cini puno stabilnijim i postojenijim u rukama za fotografiranja, sto je od velike vaznosti pogotovo pri radu sa "duljim" objektivima vece mase!

Tako da bi moj odabir bio prvi kit!

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sensor cleaning? 400D ima, 350D nema. zgodno uzeti u obzir , iako nije presudan faktor

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Slične teme

1. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-07-2005, 14:24
  2. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 14-06-2005, 23:23
  3. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765