Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 46

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon EOS serija

Vec duze vrjeme razmisljam o Kupovini dslr aparata (cirka 6. mjeseci ako ne i dulje)
    Moja odluka je pala na eos 350d tzv digital rebel ili na 20d . Razlika u cjeni je velika !
    350d s 18-55 objektivom kosta cca 7000 kuna
    20d s 18-55 objektivom kosta cca 12000 kuna

Price/performance i prevagnuo je ipak jeftiniji 350d (vjerovatno cu pozaliti ali razlika je 5000 kuna a za to se da uzet i neki bolji objektiv)

Originalni objektivi su skupi i pre skupi pa bi me zanimalo ako se neko susreo s zamjenskim objektivima tj objektivima od neke druge firme koji bi pasali na 350d/20d .
    U principu zanima me bolji tele objektiv 55-200 ili 70-75-300 a da nije ziva plastika i da naravno ima automatsko izostravanje slike .

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bravo majstore!

To sto ti zelis kupiti zove se "pravi" fotoaparat!

Naime, vec par mjeseci, jos tamo od najave izlaska modela 20D i nakon sto sam prve dojmove, sa prvih ozbiljnih reviewa vidio, pokusavam prikupiti neke pare pa malo obnoviti kucni arsenal (u to ime prodao sam i F90-ku sa dva objektiva). Moja je dvojba ista kao i tvoja, jer 350D je nedugo izasao i takodjer me zaintrigirao.
    Ja sam svoju dvojbu rijesio, jednom rijecju 20D. Za 350D trenutno imam pare, ali sam i zakljucio da ne zelim taj aparat. Za 20D trenutno nemam pare, ali, uskoro...tko zna, mozda se strpljivost u ovom slucaju i isplati! Cak tu sad nije problem kupiti sam aparat (dakle tijelo), za to bi se jos i naslo love, govorim o tome da posto sam poprodavao vecinu toga sto sam doma imao u proteklih par godina (imam jos samo mju zooma analogca, Minoltu iz 80 ih sa dva objektiva, DSC72 i DSC717, s tim da i 72 skoro ide) nemam niti jedan komad ozbiljne opreme za SLR aparat. A za iole normalno koristenje treba mi jedan nesto "siri" objektiv, jedan tele sireg raspona (cca 70 do 200 jer faktor konverzije kod ova dva aparata je 1,6, pa cak imas i vise zooma sa tim objektivom), par filtera, dva sjenila i jedna nesto ozbiljnija bljeskalica. A to je vec problem za smoci kupiti. Tako da sam jos na cekanju!

Zasto ne 350D! Najprije plasticno tijelo! Dakle ako pucas na ovu klasu i vec dajes taj nemali novac, vjerojatnost je da ulazes u aparat koji ce te sluziti barem 10 do 15 ak godina (naravno uz nadokupljivanje razne opreme), u uvjetima cuvanja i koristenja koji ce varirati. Manje ili vise cesto ce se sa njega skidati i montirati razna oprema, tretirati ce ga se pazljivo, ali opet zeljeti ce ga se i adekvatno iskoristiti. Imao sam prilike raditi sa 300D starim 6 mjeseci, ne pretjarano iskoristavanim. Osjecaj koji ti daje to plasticno tijelo pri izmjeni objektiva ili umatanju bljeskalice, vjeruj mi, ne doima se nimalo dobro, a kamo li "polu profesionalno" kako se taj apatar karakterizira! Osim laganoga skripanja i cudnih zvukova, kada na takvo plasticno tijelo montiras nesto tezi objektiv i bljeskalicu balans aparata je ocajan, imas osjecaj kao da se boris sa tezinom objektiva. Pored toga i 300D i 350D (oprobao sam i 350D na kratko u jednom ducanu fotoopreme u Becu), pored toga sto su plasticni i mali su aparati. Mislim, nemoj ovu izjavu shvatiti doslovno i usporedjivati 350D sa Ixusom, mali su za SLR -a! Ne znam da li si ih vidio u zivo i imao priliku drzati ih u ruci, ali tijelo jedva da im je zamjetno vece od recimo DSC717 ili 8080, po meni premalo i pomalo prelagano (tijelo sa baterijama oko pola kile) za SLR aparat (imao sam i 20D u rukama i to bi se vec moglo nazvati SLR om, tezina tijela sa baterijama skoro 800 grama, magnezij kuciste, dobro ispuni saku i dobro lezi u ruci, jednostavno pravi feeling)! Nadalje 350D ima znatno inferiorniji sustav fokusa u odnosu na 20D. Mnogi testovi su pokazali kako je podosta sporiji i nepouzdaniji (premda se razlika sa 7 na 9 tocaka i ne cini tako velika, izgleda da ipak jest). Osim navedenoga 350D ima po meni daleko losije opticko trazilo (jao rijeci, citaj viewfinder) koje ima mogucnost prikaza jedva polovice informacija u odnosu na onoga na 20D (u nekim situacijama vrlo bitno). Jos jedna sitnica jest da se za sada ne moze kupiti dodatni akumulator za 350D, a vjerojatno se nece ni moci, a na duge staze i ovo mi igra ulogu!

Evo nadam se da sam bio detaljan, nije da te nagovaram da ne kupis 350D, dapace i to je izuzetan aparat, mozda se moji i tvoji zahtjevi razlikuju!

Ipak uzimam slobode da te usmjerim i na jos dvije solucije! Jesi li razmisljao mozda o Nikonu D70 ili o Canonu 10D. Definitivno iznimni aparati. Svakako za korak bolji od 350D, a za mozda (prema testovima) mrvicu losiji od 20D. Medjutim cijena im je daleko pristupacnija od 20D, naime nesto su skuplji od 350D, ali opravdavaju svaku kunu razlike.

Sto se objektiva tice. Ne zelim te razocarati, ali tu uistinu vrijedi ono koliko para... (uostalom pravilo u fotografiji kaze: Na vrhunski aparat, vrhunska optika i obrnuto!!!) Mozes kupiti recimo Tamrona ili Sigmu, ali ces i za njihov objektiv (istih karakteristika) dati vrlo slicnu lovu! Ovdje lezi i jos jedan razlog zasto je moj odabir D20. Naime njega nude u kitu sa objektivom EF-S 10-22 (dakle ekvivalent 16-35 u Leici), dakle izraziti sirac (vrlo skupa stvarcica). Dakle uzmes ga u kitu sa tim objektivom, objektiv dobijes puno povoljnije i jos ti treba jedan sirega raspona (kupis neku Sigmu ili Canona), prema materijalnim sposobnostima, i pristojno si pokriven (sa 350D ovoga objektiva nema u ponudi, nego dobijes neki srednjg raspona, pa si jos trebas dokupiti i sirac i tele).

Sretno u odluci i kupnji!
    Zadnji uredio Bimbi : 15-05-2005 u 01:08

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...bimbi zasluzujes veliki
    inače nisam zainteresiran za ovu tematiku ali tvoje postove se trudim pročitati jel dodatno znanje nikad neškodi
    bravo, i još u ove kasne sate...

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je, svaka čast bimbiju, da se mene pita reputacija bi mu bila na 4 kockice.. no dobro, ajmo onT, ja bi predložio i olympus E300 ako se u rangu 350d razgovaramo... dapače, jedna od bitnijih kvaliteta tog aparata je upravo ultrazvučni čistać senzora, što nema niti jedan drugi proizvođač i što te riješava brige oko prašine na senzoru (a ja osobno jako patim na čistoću kad smo kod fotografije)... jedino što je malo spor u burst modu, inače izuzetan aparat, koliko znam... možda je bimbi imao iskustva i s njim pa može i koje 'first hand' zapažanje dati...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gdje si vidio taj kit s EF-S 10-22 ? U Zg ima samo sa dvije kombinacije bar koliko sam ja vidio i to EF 18-55 i EF-S 17-85 IS .
    Ukoliko bi i isao na 20d onda bi uzeo ovaj s EF-S 17-85 IS jer prakticno onda tjelo dojde manje od 8000 kuna - a na taj objektiv sam se lagano zapalio .
    Bar po meni to bi bio skoro pa savrseni objektiv za svakodnevno snimanje a i ostrina i kontrast boja su savrseni . Jedino sto za taj cjenovni razred izgleda malo pre plasticno ali opet s druge strane ono sta ovaj objektiv daje a nije L zum . Ludnica - fakat ga preporucam . Inace cjena ovog objektiva je 6500 kuna . Sto je lagano pretjerivanje jer mu je cjena vani cirka 600 dolara
    Zadnji uredio cook22 : 15-05-2005 u 11:36

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na pohvalama!

@wb Nazalost nista od iskustava iz prve ruke o E300. Cuo sam za to revolucionarno ultrazvucno ciscenje senzora (navodno opet noviteti iz vojne industrije), ali aparat jedva da sam i vidio u zivo, u ruci ga nisam drzao, a kamo li oprobao. Ali cijenom i tehnikalijama koje se mogu naci na netu svakako je za preporuciti!

@cook22 Dvojbe izmedju 18-55 i 17-85 nema! Naravno tvoj odabir stoji! 17-85 i vise je nego dovoljan za svakodnevnu uporabu, s obzirom da mu donja granica zadire u sirokokutnu sferu, a i gornja nije losa. Objektiv sam vidio i imao u rukama na kratko na 300D i nije mi odavao preplastican dojam, cak vrlo pristojan! Jest da je skuplji, ali mislim da ga se u kitu isplati uzeti!

Sto se 10-22 objektiva tice sreo sam ga u kitu sa 20D u Austriji (Bec) u ducanu za koji ti dolje dajem link. Nazalost izgleda da takav kit vise nemaju u ponudi ili ga barem nemaju na stranicama (u ducanu tko zna, jer ja sam osobno bio tamo i vidio). Inace cijene su tamo podosta povoljnije nago kod nas, naravno od svih cijena koje su navedene na stranici, oduzmi 20% (povrat poreza-mwst):

http://80.237.225.72/gruppe.jsp;jses...29?gruppe=1947

http://www.digitrend.at/ (sa lijeve strane na foto, pa na digital foto, pa biras proizvodjaca)

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fala ti na linku .... nego da ne kupujemo od ovih nasih lopova mislim da cu do Ljubljane po objektive ! Cjene su nize cca 10-15% a jos se dobije i mwst !
    Code:
     http://www.avtera.si/pregledizdelkov.asp?class=0001000200450009000100040002
    Na 17-85 mi fali onaj zavrsni dodir metalni ring naprjed ..... puno bi luksuznije izgledao .... mislim da i ovak ok izgleda ali s tim bi bio perfektan !

Tele objektiv !
    Uff namuco me ali mislim da sam uspio naci neki price/performance u ovom EF 70-200 f/4.0 L USM ili mozda ovaj EF 75-300 f/4.0-5.6 IS USM - ovaj drugi je jeftiniji i nije pak L serija ali opet ima image stabilization . Ugl povuci potegni . Prvi je definitivno kvalitetniji ali love za IS nemam s tim modelom . A ovaj drugi ima IS ali muci me to sto ima spori AF .... sto bi znacilo da nije za brze slike . Znaci dok bi slikao nesto sto se ne mice ili ne mice se brzo u daljini sve bi bilo BO ali kakve bi ispadale stvarno brze slike recimo sportska fotografija ?

EF 70-200mm f/4.0L USM

EF 75-300mm f/4.0-5.6 IS USM

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko sam gledao i citao po netu vise manje svi pljuju po sigmi bar sto se tice eos d . A opet ovisi od modela do modela eos-a jer na nekim eos d modelima ce raditi a na drugima pak ne .
    Usporedjivao sam cjene izmedju nas i slovenije ... slovenci su jeftiniji kojih 15% od nas (kodak centar) - valjda jedini koji ima opremu za canon ! a jos i vracaju mwst ! pa je to onda vrlo isplativa kupovina ! Jedini "problem" je u tom sto su najblize prodavaonice u Ljubljani - nema nista blize granici (bar ja nisam nasao) .
    Dali mozda znas jeli moguce staviti FD mount tjelo na eos-a (EF EF-s) tj dali ima kakav konverter , ako da i gdje bi se to moglo nabaviti .

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se da cu do pocetka ljeta uzet EF-S 17-85 IS + jedan od gornjih eos-a (pokusat cu se raztegnut s lovom do 20d) A do kraja godine cu uzet jedan od ova 2 tele objektiva - nekak mi se vise svidja L , no bumo vidli !

Nego sta kazes o extenderima , jesi li se susreo s njima , dali ih se isplati uzimat (na jedan od ova dva gore ponudjena) ili uzet neki slabiji model veceg tele-zuma)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ti ces vec diolomirati na digit. eos -u i prije nego ces ga imati (kao i ja, uostalom)! Neka, neka, valja znati sto se kupuje!

Sto se konvertiranja FD u ES na EOS - ima tice, to je vrlo moguce. Postoje konverteri i za tako nesto, cak i od Canona proizvedeni. Naravno uporaba takvoga konvertera nesto rusi performanse objektiva, ali to i ne igra neku ulogu, mislim da je uporabljivost ipak u ovom slucaju najvaznija! I mene je navedeno, pred neko vrijeme, zanimalo, pa kao i uvijek imam i par linkova spremnih:

http://www.stevesforums.com/forums/v...87&forum_id=65
    http://www.mir.com.my/rb/photography...nses/fdeos.htm
    http://www.mir.com.my/rb/photography...rces/fdlenses/

E a sada o extenderima. Bojim se da o njima od mene neces saznati previse. Mislim znam ja gomilu toga u teoriji (jedno sam vrijeme totalno bio nabrijan na to) medjutim kada sam se malo obratio nekim poznanicima fotografima, niti uz sav trud nisam mogao dobiti kvalitetan savjet oko ovoga. Ljudi ili nisu upoce u radu sretali ovakav komad opreme, ili nisu za njim imali potrebu, ili imaju, vec unaprijed negativno misljenje o njima, a bez nekoga posebnoga razloga. Stvarno ti oko ovoga ne mogu dati savjet, ali mogu opet neke linkove, nadam se da jos rade (proslo je vec neko vrijeme od kada sam to proucavao). Evo pa uzivaj:

http://www.fredmiranda.com/reviews/s...rt=7&thecat=31
    http://www.pikespeakphoto.com/canonlenstst3.html
    http://photography-on-the.net/forum/...p/t-47719.html

http://consumer.usa.canon.com/ir/con...4&modelid=7462
    http://www.hotbuyselectronics.com/it...p?item_id=2776
    http://store.47thstreetphoto.com/caef1iiexle.html
    http://www.buydig.com/shop/product.aspx?sku=CN2X
    http://www.epinions.com/Canon_EF_II_..._Lens_6846a004
    http://www.photo.net/ezshop/product?product_id=307
    http://www.adorama.com/CA16XEXL1.html

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U tome je i poanta .... saznat sto vise a ne zeznut se kad kreces u kupovinu ipak ta oprema kosta po par tisuca eurica . Nekak je glupo dat recimo par tisuca vise ili manje a da ne dobijes ono sta ti treba ili netreba .
    Recimo to ovako ovo sta mislim kupiti je treci digitalni aparat po redu . I to unutar 2-3 godine . Apetiti za sto kvalitetnijom fotkom rastu i to exponencionalno . Iako se nikad necu profesionlano baviti fotografijom trazim sto najvise mogu izvuci za svaku ulozenu kunu .
    Na prvom foticu sam ispuca cca 2000 slika ! (Neki trust - neznam koji je vise model bio u igri) OK ali nis narocito - IDIOT totalni !
    Na drugom foticu (Z2 - Minolta) Ispucano samo ove godine preko 3000 slika - sve zajedno cca 7500 fotografija . Skoro pa savrsen obican digitalac s nesto naprednih funkcija - dobar za srednje - napredne korisnike koji ne zele sliku na automatici ! - Problem s kojim sam se sureo je taj da generalno nije za sportsku fotografiju tj za objekte koji se krecu (brze) . Mislio sam ga prodat ali ostavit cu ga za tulume , rodjendane i sl gluposti)

Moj buduci fotic hmmm da i tu pocinju "problemi" D70 , E300 , EOS ..... 300d , 350d , 20d . Hmmm da . Nekako mi je vazan recimo price/performance ipak je to skupa oprema ali kako si rekao par postova prije 350 prema 20d je igracka .... citajuci po netu (razne eng. forume) dosao sam do istog zakljucka kao i ti . 300-350 modeli bi spadali u entry level (to sam odavno presao) Znaci da prvi model koji se meni isplati je 20d . Skupo ali bolje je dat nesto vise para nego da kasnije placem bezveze i lupam glavom u zid .
    Eeee ovdje nastaju problemi sto vise citas vise znas (gdje su ta dobra stara vremena kad je digitalac zadovaljavao moje potrebe) LOL (sto manje para (nikad) a sto veci performance) Zum/digitalni zum ... bla bla megapikseli i sl ... truc truc .
    Ugl cjela poanta je da ce obicni korisnik biti zadovoljan a napredni ce preci na slr (prije ili kasnije) Sve ovisi o parama - jako skup sport ! A i zeznut boga mi ! Na sve se treba pazit , citat recenzije i ta ne samo na jednom mjestu nego na sto vise raznih strana od foruma do www sitova koji se bave recenzijama (od toga zive)

Fala na linkovima

Do skorog pisanja

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Extenderi jako dobra ideja ukoliko je f/2.8 ili brzi (dalje je moguc AF) ukoliko ne onda se gubi AF . Sto bi znacilo EF 70-200mm mi otisao na 400 ali bez AF a EF 75-300mm bi otisao na 600 naravno isto bez AF-a ... u daljnjem citanju po forumima naletio sam na preisku o njima i koliko sam shvatio s extenderima je "preporuceno" ne koristiti AF nego manual focus . Pri maximalnom uvecanju se nesto gubi na ostrini . Sve mi se cini da cu taj dio opreme pokusat posuditi (isprobati) pa onda donjet konacnu odluku. Dali se isplati ili ne .

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down Kupovina Eos Foto aparata !

Petak
    Tri firme u svojoj ponudi "imaju" eos 20d s EF-s 17-85 is objektivom (cjena prava sitnica) LOL .
    Zovem prvu !
    Joj znate samo malo da pogledam dali mi to imamo .... hmmm da znate to je malo pre skupo pa mi to nemamo ali mozete naruciti .
    Super
    Par sekundi sutnje preko tulifona !
    Ljepo im se zahvalim i zovem drugu firmu !
    Firma 2
    Dobara dan bala bla eos bla bla !
    Ne nemamo ali imamo 18-55 ... znate i to vam je dovoljno !
    Pitanje Kad cete ga dobiti (taj paket)
    Pa mozemo gam ga naruciti .... par sekundi sutnje ....
    Cekajte malo evo sad cu zvati dobavljaca mozda on ima (ugodno iznenadjenje) .... zena trazi moj broj tulifona (naravno dobila ga je )
    Za cca 5 min zvoni telefon . Nazalost nema ga na lager-u ali ako hocete mozemo ga naruciti ! . Pitam za nacine placanja . Zena se bogami raspricala i sve ljepo objasnila .... gnjav gnjav ... Memorijske kartice 1gb cf .... par sekundi sutnje imamo cjena je ta bla bla ... iako nemaju na ponudi onako na blef pitam za microdrive ! Par minuta sutnje (zena cacka po kompu) Ahh steta nemamo ih ima stare cjene i za par sec upps upravo su nam dosle . Razlika u cjeni izmedju microdrivea i cf kartice je takva da mozete kupit 1gb cf-a dok md dobijete od 2 ili 4gb - nis ziher .
    Nisam znao da ima dobrih prodavaca u ZG (kupujem od njih)
    Firma 3
    Otidjem u grad , popijem kavu u kvartovskom bircu i prosecem se do kodak centra !
    Ljudi kazu da je slika vrjedna i 1000 rjeci ... nije istina . Imah ga u rukama (DJUBRE) .... ides uopce ovako preko neta nemam takav osjecaj da je to veliko i tesko ! Prodavac u kodak centru (profesionalac) Vadi pokazuje , zna prodat , hoce prodat , prica sugestira , vadi svaki komad opreme o kojoj smo ovdje govorili . Nazalost ni oni nemaju paket s 17-85 ... Kombiniranje !
    Tjelo zasebno i objektiv zasebno (znam unaprjed da se neisplati) ali covjek ipak ide sve pregledat i rec mi cifre .... ugl ispadne cca 2000-2500 kuna skuplje nego u paketu .
    Pitam ga za extendere (odgovor u tancine zasto da zasto ne ! ) Ugl extender bi mogao ici samo na 4 ili 5 objektiva ! Naravno cjena tih objektiva je veliki udarac po djepu . Eto extenderi su otpali iz plana kupovine !

Uglavnom !
    Kad kupujete ovakve komade opreme koji su nesto skuplji od slabijih paketa / modela morat cete cekat 2-3 tjedna iako ih svi imaju na cjenicima .
    Nisu mi jasni ti nasi trgovci kaj im je tak tesko da nemogu napisati na cjenik u zagradu (moze se naruciti ili nekaj u tom smislu) a ne ono imam pa na cjeniku je ! i na kraju banana .

Jednom rjecu zalasno .

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvarno porazavajuce...(jesi probao u Bratulicu ili Polettiju, nema veze, BTW mislim i da bi tamo slicne dozivljaje dozivio)...fu**** shit!!!

Vrhunski su ujveti kupnje tu kod nas! Prodajemo vrhunsku foto opremu, imamo vrhunski odnos prema kupcu, imamo vrhunski marketing, ali je najbolji aparat kojega imamo na lageru Olympus mju 310, sve ostalo nazalost, nam je preskupo, jer bi bankrotirali, da recimo uzmemo dva objektiva za cca 2 soma eura i da nam stoje dva mjeseca, a i morali bi se stisnuti oko dobave povrca za vocarnu, koja je takodjer u nasem vlasnistvu! Damn!

Nazalost poznato mi je sve sto si napisao i potpuno suosjecam...

Poznat mi je i ovaj dio:

"Dobar dan. Molim vas za informaciju. Naime trebao bi fisheye za F90 ku moze Nikonov ili Tamron, ako je osjetno jeftitiji. Sto imate u ponudi?"

"Hmm, kako ste rekli, fisheye..."

"Da, ma to je objektiv najsireg kuta dakle vrijednosti ispod (tu me prekine)

"Samo malo, da pozovem kolegu... (dosadna muzika u pozadini)...(slazem si sendvic)...(vec mislim prekinuti)...

"Dobar dan izvolite.!

"Dobar dan, ma ja bih trebao...(ponavljam po x ti put)"

"Hmm, da, evo bas gledam, da, imali smo jednoga prosle godine..ali sad nazalost...mozemo naruciti, cekali bi oko 3-4 tjedna..."

Ovakav tretman nije samo u fotografiji, manje vise svugdje gdje se radi o visim cijanama proizvoda, a pogotovo ako nisu oni siroke potrosnje naici ces na slicno (npr prosle godine trazio sam odredjeni tip OZ alu felgi, niti jedan ducan u ZG ih nije imao u ponudi iako ih svi uredno imaju na cijeniku, rok cekanja 1-2 mjeseca, taman do zime, kad mi i ne trebaju).

Trebalo bi pravno regulirati uvjete pod kojima fizicka osoba moze otvoriti prodavaonu npr foto opreme (dakle minimalni uvjeti robe na lageru, servis, garantni i servisni rokovi...) a ne da imamo situaciju gdje svaki neuspjeli fotograf koji je radnju naslijedio od staraca, postaje i trgovac otvarajuci "megastore" foto opreme u svojoj radnji!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ukoliko netko misli kupovati ovakav komad opreme neka i ovdje navrati !

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=10&gr=11

Za sad su oni naj jeftiniji !!!! tj razlika u cjeni izmedju njig i drugih prodavaonica je izmedju 2-3000 kunica za isti KIT !

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vec sam ih zamjetio (mislim Nitel), istina je da su najpovoiljniji (cesto je njihovo ime pri vrhu na Nabavi.net), a i asortiman im nije los u posljednje vrijeme! U svakom slucaju za Nitel.

Sretno u kupnji!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BTW, jesi probao kliknuti na link za 20D na njihovoj strani

EOS 20D, 8,5M, 9-point AF...

(bruka)!

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Vec sam ih zamjetio (mislim Nitel), istina je da su najpovoiljniji (cesto je njihovo ime pri vrhu na Nabavi.net), a i asortiman im nije los u posljednje vrijeme! U svakom slucaju za Nitel.
    i imaju dobar odnos prema kupcu, prema mojim iskustvima.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto vise Pratim , gledam , Citam o dslr aparatima to mi je sve vise i vise ZLO .
    Ugl jos nisam kupio aparat . Nemogu reci da postoji losi DSLR jenimo postoji dobar i jos bolji . Uzadnje vrjeme pogledao sam nikona d70 , Canon eos 350d i 20d , Pentax *istDS , Olympus E-300 , Fuji S3 Pro i na kraju jedno malo cudoviste koje bi mogao dobiti po jako jako pristojnoj cjeni od 20000 kuna a zove se EOS-1Ds i naravno to me ubilo totalno u pojam . Od kud da skopam toliku paru . Ako ga ne uzmem tuci cu se u glavu jer je fakat povoljno a aparat je i vise nego dobar . Na kraju cu da popi***im ili cu odustati od bilo kakve kupovine .

No kaj je tu je .
    Pri pocetku thred-a se govorilo o ovim gornjim aparatima . Svi od reda su stvarno ok . Sve sam ih usporedjeivao s eos-om 20d i niti jedan se za sad nemoze mjeriti s tim fotoaparatom . Ni po ostrini ni po kontrastu boja .... lagano ni po cemu , canon je napravio stvarno fenomenalni fotic jedino sto kost ko sam vrag . 350 se fakat nekako slepa za 20d ali ovi drugi mu fakat nisu ni blizu .

E-300 dolazi u jako dobrim kitovima i isplati ga se uzet jer nije pre skup a nudi puno . Objektivi EZ 1445 (14-45mm) + EZ 4015 (40-150mm) - u Nitel-u za 6340 kuna . Recimo da je on u rangu kvalitete negdje s 350d a kosta cirka 3000 kuna manje nego 350d s slicnim objektivima .

Nikon d70 cjenovnim razredom se svrstava u rang izmedju e-300 i eos-a 350d . Kvalitetom izrade je bolji od eosa 350d i vjerovatno s boljim funkcijama dolazi u KIT-u s jednim objektivom AF-S 18-70mm/3.5-4.5 (9500 kuna) Isplativa kupovina za ovaj fotoaparat ali u nekim stvarima cak je i E-300 bolji od njega .

Fuji s3 pro cjenovnim razredom prelazi 20d i na nasem trzistu ga nisam nasao u KIT-u (15000+ kuna) kvalitetom vjrovatno nesto malo zaostaje za 20d ali sam fotic nudi jako puno i u neki stvarim dobro sije 20d . A jos je zanimlji jer koristi "obicne" punjive baterije . Dobar ali pretjerano skup fotoaparat . Price/performance ovog aparata je jako los . Uglavno vrlo neisplativa kupovina .

Pentax - Cjenom vrlo jeftin foto aparat 6300 - 7500 kuna dolazi u KIT-u s jednim objektivom . Nazalost nigdje ne pise s kojim (telefonski pitano - dobio odgovor nemam pojma - izmotavanje - svasta ) Nepise na kutiji LOL . Moguce napajanje s 4 X aa baterijama ! Koristi SD karticu !?! Vjerovatno velicinom bi ga mogli svrstati u najmanji DSLR aparat . Koliko je to dobro ili lose morat cete ocjeniti sami . Po meni pre lagan i stvarno pre mali fotic . Neznam kaj bi rekao na ovaj fotic - vjerovatno izbjeci u sirokom krugu .

Neki moj rejting po nekom price/performansu
    1) Eos 20 d
    2) E-300
    3) Nikon d70
    4) Eos 350 d
    5) Pentax

350d i d70 su tu negdje priblizni cjenom manji je d70 , kvaliteta optike koja dolazi u KIT-u je vrlo zadovoljavajuca .

Rejting po kvaliteti slike bi bio priblizno ovakav :
    1) Eos 20d
    2) Eos 350d
    3) Nikon d70
    4) E-300
    5) Pentax

Pozdrav
    Zadnji uredio cook22 : 16-06-2005 u 11:06
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    D1s kazes, to je vjerovatno najbolji digitalac na trzistu trenutno (pretpostavljam da se radi o Mark1 aparatu, za Mark 2 mi je 20000 kn podosta premalo)! Pravi alat za profesionalce. Negdje sam procitao da se vise od 50% fotografa novinara odlucuje upravo za ovaj model. To ga cini najpopularnijim modelom i kod najzahtjevnijih profesionalaca.

Vrlo privlacno iako mislim da se osobno ne bih odlucio na kupnju cak ni po 20k kuna. Stvarno puno novca samo za tijelo aparata, toliko ulaganje jednostavno nije opravdano mojim potrebama. 20D je sve sto mi treba! Iako kazem od viska glava ne boli!

Sto se ostatka rezimea tice potpuno se slazem s tobom. Mene je S3 osobno odusevio, ali ponuda kitova i cijena...katastrofa.

Jedino bi mozda ovim modelima pridodao jos Nikona D100! Mozda je malo starijega datuma, ali preformansama i kvalitetom moze se mjeriti sa vecinom navedenih! Steta sto je izostala ponuda ovoga aparata u nekom privlacnom kitu, dakle slican problem kao i sa S3!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TNX Navodno sutra dolazi 1 Kit i to bas kakvog trazim

Nego dali znas nesto o cicsenju leca ... ili kad se zmazu da idem na ciscenje u ovlasteni servis .
    Mislim imam doma jedan kit za ciscenje ali nekako mi se neda experimentirati s pre skupim aparatom .... dobro je cistio Z2 .... ali ipak ovo je malo pre skupo da bi se igrao sam s ciscenjem . Cuo zam za neku tzv vakum pumpicu ali nema pojma gdje bi se to moglo naci !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam pokusao bas idem vidjet sta su to napisali ... he he

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uppps LOL

jel se to oni sale !

He he he he he

Canon PowerShot S1 IS dig. fotoaparat, 3.2 MP, 10X(32X) zoom(38-380mm)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rekoh ti, pravi smijeh...

Sto se ciscenja leca tice, bas je nedavno bilo rijeci o tome na forumu, Whiteboy je tu temu inicirao, ima dosta korisnih stvari, pa evo ti linka, pa malo prouci:

http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10865

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-07-2005, 14:24
  2. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 14-06-2005, 23:23
  3. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765