ja sam probao taj tvoj gaintable, i meni su basovi full tihi ko i zvuk, mada imam slusalice od 20 kuna, ali se svjedewnoi dobro cuju na kompu pa bi 9trebale i na mobu.
ja sam probao taj tvoj gaintable, i meni su basovi full tihi ko i zvuk, mada imam slusalice od 20 kuna, ali se svjedewnoi dobro cuju na kompu pa bi 9trebale i na mobu.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
e vidiš slušalice za komp ili discman pa makar one došle 1000 kn nisu dobre za mobitele, za mobitele moraš koristiti slušalice od mobitela. ja koristim od nokie 6103 a konektor mi je od 6030.
možeš ti staviti i druge npr 0d nokie 6610i , stvar izbora
slušalice od kompa ti nisu dobre zato jer nemaju isti ulazni otpor ko mslušalice od mobitela, od kompa ti imaju cca. 32 ohma a od mobitela negdje oko 8 ohma pa tak gubiš na jačini signala.
---i za sve koji se igraju s gain_table-om --> nikad isprobavati zvuk u nekom od java playera, uvijek u ugrađenom playeru ili iTunes-ima. zakaj? puno me pitate ali kolko ja znam java playeri imaju svoj princip s kojim zvuk dolazi do slušalica tak da koristite ugrađeni ili iTunes.
moje slušalice:
![]()
Zadnji uredio Matija Daljevec : 12-02-2007 u 22:46
potpuno neutemeljene izjave.
jacina zvuka iz slusalica, pored impedancije, ovisi u jednakoj mjeri i od osjetljivosti samih slusalica, tako da razlika od 2-3 dB znaci duplo slabiji ili jaci zvuk, uz jednaku impedanciju. pa se iz toga sad mogu izvodit razne kombinacije da si skontas koje ti slusalice pasu...
a to ako slusalice imaju veci otpor, nimalo ne utjece na kvalitetu, vec samo na jacinu signala, koja se bez problema podesava u gain_table...
konkretno, imam sennheiserice od 16 oma, volume u g_t mi je na 4 i to mi je prejako ako pojacam do kraja, nije za slusanje... a imam i profesionalne od 85 oma i cuju se nesto slabije, ali jos uvijek dovoljno glasno zbog velike osjetljivosti...
e dečko zaj*** si se tu niko ne govori o osjetlivosti slušalica nek o izlaznom otporu pojačala na mobitelu i ulaznom otporu slušalica. vidim da si se raspričal o decibelima, možda si završil tehničku školu , ali kaj ti nisu prije same priče o decibelima i osjetljivosti objasnili osnovni pojam akustike: najbolje iskorištenje zvučnog izvora i zvučnog trošila je onda kada imaju iste priključne otpore. to ti je isto ko da kupiš divlje pojačalo s izlaznim otporom od 4 ohma, a kupiš zvučnike od 16 ili nedaj bože od 32 ohma. pojačal buš do kraja, a moral buš biti kraj zvučnika da bi nekaj čul. pa imam doma pun ku*** slušalica i od discmana i mp3 playera... no i zakaj pokraj tolko boljih slušalica cam si stavil one "najnekvalitetnije" od nokie, onda da su ove od mp3 playera tolko dobre bi si njih stavil. >>mobiteli a posebno ne motorole v360 nisu profesionalni audio uređaji i od njih se puno nesmije očekivati<<
novi gain table http://matijaweb.sitesled.com/gain_table2.rar
Ja sam sa svojom V360V dobio onu jednu slušku koja ima otpor 30ohm, a moje sluške (Philips SBC HE915) imaju otpor 18ohm. Čuje se jako glasno, ali bass nije čist,i ono precizan.
A na onu hadsfree slušalicu koju sam dobio zvuk je nebo i zemlja kad uspoređuješ s ovim mojim slušalicama.
Bookmarks