e jel moze ko meni malo pojasnit,
sta je uopce autofocus tj. kako djeluje ? ()
e da i ima mi glitch.. svijetlo na zaslonu se zna mrvicu smanjiti i pojacati kad pisem poruku.. mozda t-mobile-ov software. idem ja to flashati. backup stavim na cd u slucaju potrebe za garancijom. uzasno mi idu na zivce brandani menii. bljak![]()
e jel moze ko meni malo pojasnit,
sta je uopce autofocus tj. kako djeluje ? ()
http://en.wikipedia.org/wiki/AutofocusIzvorno postao drvosjecaF
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Jeli moguće premotavati video,znam da w810 to može u walkmanu ali koliko ja vidim w850 nemože otvarat video u walkmanu pa dali moram skinut neki program za to ili?
I primjetio sam da kameru mogu zumirati samo kad mi je na VGA,dok w810 može i na 2.0(ne mislim na optički zoom ili kako već).
I ako netko zna neki program kojim mogu stavit password na datoteke?Fala
Drugi put prvo koristi pretrazivanje. Vecina toga sto si pitao odgovorena je vec mnogo puta.
Buduci da si novi ovdje, evo ukrato:
1. Za premotavanje ne znam, ja na K800 imam video player, i tamo mogu premotavati bez problema.
2. Ovo je isti "problem" kao i na K750 sa najnovijim firmwareom ("problem" pod navodnicima jer je to zapravo namjerno iskljuceno, zbog bolje kvalitete slike).
3. Nema takvog programa.
LOŠ dizajn!!!
Meni je dobar dizajn samo su malo previse načrčkali onih natpisa ''walkman''...
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Baš me zanima kako je se izveo klizni mehanizam.Ako je ko' nokiin n80...nije dobro.Dizajn loš,takoder.
Zadnji uredio ivstojic : 27-02-2007 u 14:05
Da li ima onaj skočni mehanizam koji ga sam povuče pri vrhu.Ili onak sam bubne kad se zatvori ko' 6280??
Evo danas uzeo w850 i mob je sjajan,...
Usporedivao sam zvuk na njemu i na k800 sa HPM-70 i mogu samo reci da je ogromna razlika izmedu ovih modela pa da ne bude zablude, jer su neki komentirali da je zvuk isti...
Ako netko zeli, napisat cu opsiran review...![]()
Zadnji uredio wildbabe : 26-02-2007 u 23:11
wildbabe...čuj ja bi te zamolio da napraviš ako nije bed jedan detaljan rewier ali stvarno detaljan,sve od kamere pa do zvuka od softa do tipki,baterija,novosti i sve ostalo vezano za sitne pojedinisti...bio bih ti zahvalan
Eto nakon skoro pola godine koristenja k800, odlucio prijeci na w850 prvenstveno zbog zvuka koji se fakat jako razlikuje u odnosu na k800, ali dobro kasnije cu nesto vise o tome...
Kroz review cu usporedivati ovaj mob sa k800 jer imaju isti software samo je razlika u cyber-shot, odnosno walkman brandu..
DIZAJN:
S obzirom da je prvi slider, dosta dobro izgleda i kvaliteta izrade djeluje dosta cvrsto samo se odmah primjecuje da poklopac baterije ne sjedi na svom mjestu kako treba te ima malo lufta, sto nije slucaj sa k800...
Slider sistem cini se da je dobro napravljen te cim se gurne prema gore, skocni mehanizam ucini svoje, koje djeluje dosta elegantno i pouzdano...
Tipke na tipkovnici su dosta razmjestene jedna od drugih, malo su tvrde i lakse se pisu poruke nego na k800 i nema mogucnosti da se vise tipaka stisne odjednom sto je cesto bio slucaj na 'grbavcu'..
Navigacijske tipke zahtjevaju privikavanje pa ce na pocetku djelovati pomalo cudno, ali zbog toga su i stavljene da se na kraju krajeva izbjegne joystick...
Display je identican onome na k800 i ne treba ga previse spominjati. Novost u w850 je senzor osvjetljenja s lijeve strane kamere za video poziv koji pojacava/smanjuje svjetlost ovisno o dnevnom svjetlu, koji stedi bateriju i po meni, nepotrebno postavljen..
SOFTWARE
Trenutno imam R1ED001 koji je identican onome u k800 samo sto se kod modela w850 pojavljuju flash teme koje potpuno promjenjuju izbornik sto nije nista novo jer i stariji walkman modeli to imaju, npr. w810. Moguce je postaviti ove teme SAMO ako je telefon nebrandiran, odnosno ako ima cisti software!
WALKMAN
U ovaj model je stavljen novi , walkman 2.0 software koji u odnosu na stari nudi svjetlosne efekte, sliku postojeceg albuma i animaciju iste, odnosno vizualizaciju.. Sam soft vizualno djeluje dosta unaprijedeno kojeg se jedino moze vidjeti u modelu w950.
Zvuk sa slusalicam HPM-70 je stvarno sjajan i u usporedbi sa k800 na istim sluskama, razlika je vise nego ocita sto je i najveci razlog prelaska sa k800 na w850. Zvuk na k800 je dosta prazan i to jednostavno nije to bez obzira sto su izostavili megabass, jer im je to uostalo i cilj razdvojiti ove dvije serije uredaja.
Radio je takoder promjenjen sto se tice vizualnog aspekta gdje se takoder osjeti razlika u zvuku.
Funkcija TRACK ID je dobar dodatak samo sto je nisam uspio jos isprobati..
KAMERA
Kamera od 2 MP djeluje dosta dobro s obzirom da je smanjena rezolucija u odnosu na k800 i nema autofocus.
Izbornik je dosta slican onome u k800, kao i brzina snimanja te pregledavajna fotki samo sto su izbacene sve scene(logicno) i flash te ima sljedece opcije:
- SHOOT MODE: normal, panorama, frames, burst
- PICTURE SIZE: 2MP, 1MP, VGA
- NIGHT MODE
- TURN ON LIGHT
- SELF TIMER
- EFFECTS: off, black and white, negative, sepia
- WHITE BALANCE
- PICTURE QUALITY
- SHUTTER SOUND
- TIME AND DATE
Evo, to je zasad sve s obzirom da sam tek jucer dobio mob a kasnije cu staviti prednosti/mane dok ga bolje isprobam, pa ako ima netko sta za pitati neka slobodno pita...![]()
Da li ti slide ima "lufta" kad je zatvoren/otvoren? (tj da li ti se imalo miče lijevo-desno tj gore-dolje)
E još jedno pitanje, da li onaj dio oko navi tipki svijetli po noći?
jer sam vidio neke slike di svijetli i stvarno ružno izglda...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ovo što si naveo..kvalitetu zvuka i mogučnost stavljanja album arta je dobra inovacija.Eto da je kamera bolja ili da bar ima autofocus.No,dobro,jasno je da je mobitel walkman edition tako da su se na to bazirali.
Logično je da si se prešaltao sa k800 na njega ako kažeš da ti je važniji sound od kamere.
Mene isto zanima taj slide.Rekao si da ima taj skočni mehanizam(zglob)..pa ponavljam pitanje od ice:da li se klima,ima li lufta kad je otvoren odnosno zatvoren??Ili se trese kao na 6280 ili n80??
-> slide ima vrlo malo lufta i to je zanemarivo, evo da mi nisi spomenuo vjerovatno ne bi ni skuzio..
-> ove tipke svijetle po noci, tj navi tipke i to u laganoj sivoj boji a ovaj dio oko tipaka ne svijetli..
kad je upaljen walkman, onda narancasto svijetli...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
...i da..svakako javi na forum kako slide funkcionira nakon nekog vremena.Bez brige..sjetit ćemo te se to pitat.Ja sam malo skeptičan oko toga..da se ne bi za mjesec,dva slide proljuljao do kraja.
Wildbabe, ako nije problem postavi negdje par slika slikanih sa W850. Ako ti nije problem da slikaš vani na dnevnom svjetlu i negdje u ne jako osvjetljenoj prostoriji. Sviđa mi se dizajn ovog mobitela ali mi je bitna kamera.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
odlično mi mob djeluje...totalno...i slažem se s ovim pitanjem vezanim za klizni mehanizam,jer rekao si da djeluje čvrsro al ne bih se htio razočarat kad bih npr uzeo mob i nakon par mjeseci bi mi plesao...sve u svemu meni se čini sve u redu s w850,znam da je nekima dizajn ružan il nekaj al meni je odličan i to pogotovo zbog navigaciskih tipki i izostatka joysticka koji me stalno muči...
@wildbabe - vidim da si uzeo mob zbog zvuka,sad jednu stvar ne kuzim...mislis na kvalitetu zvuka prvenstveno il i na glasnocu...npr meni je kvaliteta zvuka cist super i na k800 s najobicnijim njegovim slusalicama i vise neg dosta za tu i tamo poslusat muziku...dok mi je vaznije recimo pustat na vanjski zvucnik..sto je na k800 jako lose...uzasno tiho i bezveze,ukljucim na mps-60 zvucnike i nesto se poboljsa no to nije to..isprva mi se cinilo glasno navecer u tisini al po danu sugavo...ko da namjerno stavljaju tako tihe zvucnike,znaci ne zanima me kvaliteta zvuka,nego glasnoca..u slusalicama i nije tolko vazno,ioak ne volim da cijeli tramvaj slusa moju muziku sto inace stalno mogu cut s jednog na drugi kraj tramvaja kako nekom tresti iz usiju katastrofa-pa lik valjda voli bol u usima,a ne slusat muziku...no recimo kad si vani negdje bez glazbe i zelis pustit muziku k800 je totalna banana za to..pa me zainma da li je w850 puno glasniji, recimo kao sto pricaju za n73 nisam imo prilike cut al stereo 2zvucnika mora bit dost bolje,a do sad nisam cuo ni jedan malo glasniji s.e. od k610...
bio nekad oglas...
Bookmarks