to se vec nekom dogodilo na forumu.. sjecam se
upravo sam slušao glazbu i krenem čitat jedan tekst u worpadu i kako mi je glazba smetala stisnuo sam stop.čitam tekst i odjednom iz zvučnika čujem glasove![]()
.prislonim ga na uho i stvarno.čujem muški i ženski glas kako razgovaraju i to na njemačkom.ugasio sam sve programe koji su bili pokrenuti i pričanje se i dalje čuje.koristim logitech x-530 zvučnike.
ljudi pomozite!!!!!!
to se vec nekom dogodilo na forumu.. sjecam se
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
hvataš EVP signale![]()
došo je frend i ugasio sam komp,router,sve živo u kući i on je čuo.
je li moguće da zvukovi preko dimnjaka i preko zidova "uđu" u komp i preko kabla se prenesu na zvučnike zato jer se čuo dosta tiho,skoro da i ne.kučište mi je na podu,a znam preko dana čut susjede kad malo glasnije pričaju i čujem kad jedna mala svira klavir u zgradi.točno u dimnjak ulazi zvuk i širi se.
Meni je kuća blizu radia u Ivaniću i isto čujem radio na zvučnicima od kompa isto potiho.
CARpeDiem*
ljudi to sam kompova,mobova i telke je EVP-pogledajte malo na netu o tome...
Principe elektromagnetske indukcije imaš objašnjene u fizici za 8. razred OŠ.
U nekih 25 godina bavljena radio-amaterizmom naslušao sam se svakakvih duhova i glasova iz raznih zvučnika, pojačala i inih drugih stvari. Svako istraživanje o porijeklu tih glasova redovito je završilo nalaženjem sasvim normalnog i objašnjivog izvora. Neki put je bilo teško povjerovati od kuda dolaze glasovi, ali svaki put se uspjelo ponoviti "pojava duha".
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Elektromagnetska indukcija je pojava napona na krajevima vodica ak se ne varam, to sam ucil u 1 ili 2 srednje (kolko me pamcenje sluzi) Sad mi nije jasno kako zbog napona mogu se cuti zvukovi, jos da se cuje neko zujanje ili nest bilo bi mi razumljivo, al ljudski glas???!?
Ma netreba![]()
Meni se zadnja dva dana događa da zvučnici počnu krčat onak ko kad dočazi poruka ilči te netko zove, a ništ ni od poruke, ni od poziva!
There are no shortcuts in evolution.
Par činjenica, sve spomenuto su valovi, valovi se mogu zbrajati,oduzimati, umnožavati dijeliti, odbijati, inducirati itd.
Znači ako zvučni val u mikrofonu pretvorimo u električni signal on može modulirati neki drugi visoko frekventni signal i na taj način prenijeti indukcijom ili čak i zrakom i inducirati se negdje gdje ne bi trebao.
Ako još uzmete u obzir da obična dioda može poslužiti kao demodulator onda nije nemoguće da se pojave glasovi tamo gdje ne bi trebali.
Još uz to uzmite u obzir činjenicu da su oscilatori pojačala s pozitivnom povratnom vezom i da u biti svako pojačalo se može ponašati kao oscilator u određenim uvjetima onda je jasno da se ipak ne radi o duhovima niti o nekom EVP-u
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
hvala na odgovorima.
možete ni samo objasnit kako utječe na pojavu glasova da kada su zvučnici uključeni u zvučnu karticu oni su tu a kada ih isključim nestanu?
Pa valjda ih ne primaju zvučnici nego komp![]()
neam blage..
komp je ugašen,ištekam ih i nema ništa,uštekam ima?!
Da pojednostavimo, nešto u tvom kompu ili negdje u blizini (može biti i vodič u zidu) je antena, neki od oscilatora u kompu, a ima ih dosta, oscilira na frekvenciji na kojoj ne bi trebao i ponaša se kao titrajni krug, a zvučna kartica glumi demodulator. Na kraju jedino zvučnik radi svoj posao kako treba.
Ovo je moguć scenario, a postoji i još nekoliko mogućih.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Evo ti odgovora...
Zvučnici imaju u sebi dosta zavojnica... a same zavojnice služe lijepo za primanje radio signala.
Signal koji zvučnici mogu primit je MW, a na MW valovima možeš hvatati daleke zemlje.
To je poznat problem kod logitech serije.
Jer samo logitech imaju tako slučajno napravljenu zavojnicu koja će primiti tako specifičnu valnu duljinu na toj specifičnoj frekvenciji...
Ako prije nisi čuo, moguće da je eto otvorena u DE nova stanica koja eto emitira na toj i toj frekvenciji...
Obrazloženje zašto se čuje jedino kada je komp spojen... pa vako.. Računalo je ogromna metalna kanta puna metalnih dijelova, a preko mase zvučnika se spaja sa masom računala koje je možda u tvom slučaju i uzemljeno, pa je tvoja antena za prijem te frekvencije cijeli uzemljeni vod.
Molim da više ne bude offtopica
A i meni se znalo to desavat.
Zvucnici jednostavno primaju neke radio signale i ti to cujes ali jako tiho.
I ovo sa mobitelom mi se isto znalo cuti (nekakav tihi glas). Normalna pojava....
Pokušaj treći prsten na konektoru (onaj najbliži kabelu) spojiti na masu od kompa (npr na šaraf od boćne stranice).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Evo imam i ja jedan problem.
na zvucnike mi se pojavljuje cudan zvuk,odnosno krcanje.
kad ja micem misem tada se pojavljuje krcanje,ali kad ne micem misem nema krcenja.u cem je problem?
EDIT:mp3 sam spojio na zvucnike i kad stavim mp3 na komp cuje se krcanje ali malo(isto ide na zivce),a kad ga negdje druge stavim osim na kuciste kompa ne krci.grrrr.
EDIT n.2rikljucio sam drugi mis preko usb-a i sad toga nema.
![]()
![]()
Zadnji uredio Marko01 : 10-02-2007 u 01:00
Niste se upoznali s tim problemom X-530??? čim sam vidio naslov znao sam da se radi o njima.......Ma ništa se ti ne brini paper_boy,to je normalno kod njih,imam ih i ja i kod mene je tako........Pa zašto se ne pitaš zašto je Logitech "izbacio" X-540??? Sve isto(snaga,izgled je malo drugačiji...) ali je riješen taj problem.......I nemoj se čudit kad ti netko bude palio svijetlo u kući/stanu da kvrckaju,i to je normalno
.......
Originally Posted by Marko01 = View Post =
Evo imam i ja jedan problem.
na zvucnike mi se pojavljuje cudan zvuk,odnosno krcanje.
kad ja micem misem tada se pojavljuje krcanje,ali kad ne micem misem nema krcenja.u cem je problem
ovo s drugom zvučnom je ok
pogledaj kakva je masa tj. uzemljenje i probaj uzeti usb miš da vidiš hoće li se isto dogadati ako da ona druga kartica ako ne onda riješi to s masom
Moguči razlog, utičnica ili kabel prolazi blizu ulaza za mikrofon, odi u volume control i stavi Mic na Mute. Probaj i "line in" i "cd" stavit na mute
Kod mene, gamepad, bluetooth ili miš zuje ak su uštekani blizu ulaza za mikrofon.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Imam neki drlog Vivax kucno kino 5.1 ozvucenje. Pocelo je jedne veceri prije 2 godine cca u 02:00h, ležim u krevetu i gledam neki dosadni film kad ono iz zvučnika cujem nesto tipa 'Tokyo nešto bla bla OVER' (muški glas), ja konto na filmu, kad ono za 2 min opet pa opet pa opet pa opet pa tišina cca 10 min i opet po starom samo što ubace još koju rijec, ja pojacao pojacalo ono grmi ali ne kontam na kojem jeziku melje, zvuci kao neki operativac preko radio veze. Ništa, ja iskopcao pojacalo iz kompa (sklepo sam si VDR na linuxu) i ugasio pojacalo na sklopci, opet se glas cuje ali naravno tiho, ja iskopco iz struje - opet se cuje (cura mi naravno fras dobila skoro jer sam ju probudio)
Oicto pojacalo bez input signala samo hvata neku frekvenciju, ali ne sekira me to, nego sto se jedna te ista poruka emitira vec godinu dana, idem sad na tavan po vivaxa da ga šteknem možda opet trabunja, bio sam vec snimio 10 min emitiranja na mobitel al sam pametni poslije izbrisao...
Jezivo zvuci, da bar mogu razumjet sta kaze, zvuci mi kao da meksikanac/japanac prica engleski
Moja lokacija Osijek, Hrvatska
Nakon dvije godine opet dosjei X...
Pa znas i sam tko radi Vivax. Mozda su reklamu snimili unutra...
Ma dobro,zezam se,naravno. Al tko da nama sada objasni odakle ti glasovi i čemu sve ovo uopće? NHF
Bookmarks